Herkkis-chat erityisherkille ihmisille

Herkkis-chat erityisherkille ihmisille

Käyttäjä Kata_K aloittanut aikaan 13.06.2019 klo 10:43 kohteessa Ryhmächattejä koskevat keskustelut
Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 13.06.2019 klo 10:43

Suomen Erityisherkät ry aloittaa kesäkuussa Herkkis-chatin Tukinetissä. Chat on tarkoitettu erityisherkkien ihmisten kokemusten jakamiseen. Erityisherkkyys on temperamenttipiirre, joka vaikuttaa elämän kaikilla osa-alueilla. Erityisherkät ovat taipuvaisia ylikuormittumiseen, mutta parhaimmillaan herkkyys on suuri voimavara. Erityisherkkä kokee tunteet vahvasti, prosessoi tietoa syvällisesti ja havainnoi ympäristöä tarkasti. Chatissa erityisherkät pääsevät keskustelamaan kokemuksistaan vertaistukihenkilöiden kanssa.

Ensimmäinen Herkkis-chat järjestetään torstaina 13.6. klo 17-19. Tällöin keskustellaan erityisherkkyyden kokemuksista. Jatkossa jokaisella chatilla on oma teemansa. Chatin vertaistukihenkilöt ottavat vastaan toiveita tulevien chattien teemoista. Chattiin pääset mukaan tästä https://tukinet.net/live-discussions/kokemuksia-erityisherkkyydesta/.

Herkkis-chat on osa Suomen Erityisherkät ry:n Voimaryhmät-hanketta. Hankkeen tavoitteena on lisätä erityisherkkien hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja kääntää erityisherkkyys voimavaraksi. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 04.09.2019 klo 09:37

Tiedoksi:

Seuraava Herkkis-chat on Tukinetissä huomenna torstaina 5.9. klo 17-19

Chatin aiheena on: Erityisherkkä ja parisuhde. 💏

Kun erilaiset temperamentit kohtaavat parisuhteessa, saattaa syntyä väärinymmärryksiä. Toisaalta myös kahden erityisherkän parisuhteessa voi riittää haasteita – mitä jos toinen onkin elämyshakuinen ja toinen omaan rauhaan vetäytyvä? Tai miten erityisherkkä voi ylipäätään löytää sopivan kumppanin? Muun muassa näitä aiheita on mahdollisuus pohtia Herkkis-Chatissa.

Pääset chattiin tästä https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/ tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. Muista kirjautua ensin sisään palveluun!

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 19.09.2019 klo 15:40

Muistutus ❗

Seuraava Herkkis-chat on Tukinetissä jo tänään torstaina 19.9. klo 17-19! 🍁

Chatin aiheena tällä kerralla: Erityisherkkä lapsi.

Pääset chattiin tästä https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/ tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. Muista kirjautua ensin sisään palveluun!

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 1 vuosi, 10 kuukautta sitten. Syy: korjattu virhe
  • Muokattu kirjoittajan toimesta 1 vuosi, 10 kuukautta sitten. Syy: korjattu virhe
Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 28.11.2019 klo 08:58

Tiedoksi 📣

Herkkis-chat on Tukinetissä tänään torstaina 28.11. klo 17-19 teemalla: Omien rajojen vaaliminen erityisherkkänä.

Erityisherkkä eläytyy toisen tunteisiin täysillä ja niin intensiivisesti, että sekoittaa ne välillä omiin tunteisiinsa. Herkkis saattaa myös monissa tilanteissa antaa itsestään enemmän kuin tarvitsisi. Miellyttämisen halu ja ristiriitojen välttely johtavat usein siihen, että omat rajat hämärtyvät. Kuinka pitää kiinni rajoistaan? Kuinka olla venymättä äärimmäisyyksiin oman jaksamisen kustannuksella? Osaako erityisherkkä sanoa ”ei”?

Tule keskustelemaan näistä anonyymiin ryhmächattiin! 👍

Löydät chatin täältä:

https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/ tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. Pääset mukaan chattiin, kun olet kirjautunut sisään Tukinettiin.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 09.01.2020 klo 11:52

Muistutus❕❕®

Tänään torstaina 9.1. klo 17-19 Tukinetissä on jälkeen Herkkis-chat. Chatissä on ajankohtainen teema: Erityisherkän uusi vuosi.

Raketit on ammuttu ja tinat valettu – vuosi 2020 on alkanut. Mitä uusi vuosi tuo tullessaan erityisherkälle? Toisilla vuosi alkaa tipattomalla tai dieetillä. Joku aloittaa uuden harrastuksen, toinen lopettaa somen seuraamisen. Millaiset uuden vuoden lupaukset sopivat erityisherkälle? Tule keskustelemaan esimerkiksi näistä!

Pääset osallistumaan chattiin, kun olet kirjautunut sisään Tukinettiin. https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 23.01.2020 klo 09:49

Muistutus ❗

Herkkis-chat on Tukinetissä tänään torstaina 23.1. klo 17-19 teemalla: Kehotietoinen erityisherkkä.

Keho ja mieli ovat vahvassa yhteydessä toisiinsa: mielen liikkeet tuntuvat usein kehossa. Erityisherkät analysoivat usein tarkkaan omia ajatuksiaan, mutta miten on kehon viestien laita – tunnistaako erityisherkkä kehon välittämiä signaaleja? Kaikki tunnistavat nälän, janon ja väsymyksen, mutta erityisherkät aistivat usein kehon tuntemuksia paljon hienojakoisemmin. Mitä sinun kehosi kertoo? Tule juttelemaan toisten erityisherkkien kanssa!

Chatissä jutellaan anonyymisti ja pääset osallistumaan, kun olet kirjautunut sisään Tukinetttiin. Chat löytyy tältä sivulta.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 06.02.2020 klo 12:20

Muista Herkkis-chat Tukinetissä tänään torstaina 6.3. klo 17-19‼

Aiheena: Erityisherkkä vaikuttajana.

Erityisherkät ovat usein hyvin empaattisia. Herkillä on halua auttaa ja toisaalta myös vaikuttaa asioihin yhteiskunnallisella tasolla. Monet erityisherkät ovatkin ”maailmanparantajia”, jotka haluavat olla mukana tekemässä hyvää. Kuitenkin monilla herkillä on vaarana uupuminen, kun itsestä annetaan liikaa hyvän asian puolesta. Miten erityisherkkä voi vaikuttaa ja samalla pitää huolta omasta jaksamisestaan?

Tervetuloa mukaan keskusteluun! 💐

Pääset osallistumaan chattiin, kun olet kirjautunut sisään Tukinettiin. Keskustelu käydään anonyymisti nimimerkeillä. Löydät chatin esimerkiksi tältä sivulta. 

Pääset chattiin myös Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 17.06.2021 klo 11:41

Muista Herkkis-chat Tukinetissä tänään torstaina 17.6. klo 18-19.30!

Keskustelun aihe on hyvin ajankohtainen eli: Kesän kutsu 🍀🌞

Millainen on tämän kesän kutsu? Kutsuuko se pysähtymään, rentoutumaan ja vain olemaan? Vai lisäätkö kesäisin kierroksia ja janoat elämyksiä? Kesä tarjoaa elämyksiä kaikille aisteille. Mihin elämyksiin tämä kesä kutsuu sinua? Tule vaihtamaan ajatuksia aiheesta!

Osallistumaan pääset, kun olet anonyymisti reksiteröitynyt ja kirjautunut Tukinettiin.

Chatin löydät täältä: https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/ryhmachatit/