Oletko erityisherkkä?

Oletko erityisherkkä?

Käyttäjä Kata_K aloittanut aikaan 13.06.2019 klo 11:52 kohteessa Aikuisen elämää
Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 13.06.2019 klo 11:52

Suomen Erityisherkät ry aloittaa kesäkuussa Herkkis-chatin Tukinetissä. Chat on tarkoitettu erityisherkkien ihmisten kokemusten jakamiseen. Erityisherkkyys on temperamenttipiirre, joka vaikuttaa elämän kaikilla osa-alueilla. Erityisherkät ovat taipuvaisia ylikuormittumiseen, mutta parhaimmillaan herkkyys on suuri voimavara. Erityisherkkä kokee tunteet vahvasti, prosessoi tietoa syvällisesti ja havainnoi ympäristöä tarkasti. Chatissa erityisherkät pääsevät keskustelamaan kokemuksistaan vertaistukihenkilöiden kanssa.

Ensimmäinen Herkkis-chat järjestetään torstaina 13.6. klo 17-19. Tällöin keskustellaan erityisherkkyyden kokemuksista. Jatkossa jokaisella chatilla on oma teemansa. Chatin vertaistukihenkilöt ottavat vastaan toiveita tulevien chattien teemoista. Chattiin pääset mukaan tästä https://tukinet.net/live-discussions/kokemuksia-erityisherkkyydesta/.

Herkkis-chat on osa Suomen Erityisherkät ry:n Voimaryhmät-hanketta. Hankkeen tavoitteena on lisätä erityisherkkien hyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja kääntää erityisherkkyys voimavaraksi. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus.

Tervetuloa mukaan chatteihin! 🌷

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 19.06.2019 klo 15:01

Tiedoksi:

Seuraava Herkkis-chat on Tukinetissä jo huomenna torstaina 20.6. klo 17-19.

Tule mukaan! 🌼

https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/

 

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 02.08.2019 klo 13:14

Hei ja tiedoksi,

Seuraava Herkkis-chat on Tukinetissä ensi viikon torstaina 8.8. klo 17-19!

Silloin chatissä keskustellaan kesästä. 🐞🌼🍒🌞 Mikä kesässä voimaannuttaa erityisherkkiä, mikä tuottaa iloa ja elämyksiä ja miten erityisherkkä löytää juuri itselleen sopivan tavan viettää ja nauttia kesästä?

Tule mukaan  keskustelemaan ja jakamaan omia kokemuksiasi ja hyviä käytäntöjä.

Pääset chattiin esim. tästä: https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 21.08.2019 klo 09:38

Muistutus!

Seuraava Herkkis-chat on Tukinetissä torstaina 22.8. tuttuun aikaan klo 17-19!

Keskustelun aiheena on: Erityisherkkänä työelämässä.

Kiire ja stressi vaivaavat monia töissä ja kuormittavat etenkin erityisherkkää. Mitkä ovat erityisherkän vahvuuksia työelämässä? Miten hyödyntää herkkiä piirteitä työnhaussa?

Tule chattiin jakamaan kokemuksiasi ja kohtaamaan vertaisia!

Pääset chattiin esim. tästä: https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/

tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 05.09.2019 klo 12:45

Muistutus ❕

Seuraava Herkkis-chat on Tukinetissä jo tänään torstaina 5.9. klo 17-19

Chatin aiheena on: Erityisherkkä ja parisuhde. 💏

Kun erilaiset temperamentit kohtaavat parisuhteessa, saattaa syntyä väärinymmärryksiä. Toisaalta myös kahden erityisherkän parisuhteessa voi riittää haasteita – mitä jos toinen onkin elämyshakuinen ja toinen omaan rauhaan vetäytyvä? Tai miten erityisherkkä voi ylipäätään löytää sopivan kumppanin? Muun muassa näitä aiheita on mahdollisuus pohtia Herkkis-Chatissa.

Pääset chattiin tästä https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/ tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. Muista kirjautua ensin sisään palveluun!

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 03.10.2019 klo 14:51

Muista Herkkis-chat Tukinetissä tänään torstaina 3.10. klo 17-19! 📢

Aiheena: Ikä ja erityisherkkyys.

Ihminen muuttuu läpi elämän, joten erityisherkkyyskin voi ilmetä eri tavalla elämänkaaren eri vaiheissa. Miten sinä koet erityisherkkyyden juuri nyt omassa iässäsi? Miten oma suhtautumisesi herkkyyteesi on muuttunut vuosien tai jopa vuosikymmenten saatossa?

Tervetuloa keskustelemaan! 🍁

Pääset chattiin tästä https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/ tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. Muista kirjautua ensin sisään palveluun!

Käyttäjä minäitse89 kirjoittanut 06.10.2019 klo 19:04

Täytyy myöntää että minä varmaankin olen erityisherkkä.

Pitää osallistua chattiin seuraavalla kerralla. Kyllä onneksi pystyn hyvin kontrolloimaan näitä asioita ja saan myös sellaisista hienoista ja ei-väkivaltaisista elokuvista paljon irti. Kannattaa jos on samaa ongelmaa (jos se nyt on edes ongelma) niin yrittää kontrolloida tuntemuksia, juuri elokuvilla, klassisella musiikilla jne.  Elokuvat varsinkin auttavat paljon, ei mitenkään välttämättä rankat elokuvat vaan esim. draamat tai ns. keskustelu elokuvat. Myös kuoromusiikki on auttanut minua paljon.

Minä olen varmaan perinyt näitä ominaisuuksia varsinkin äidiltäni. Mutta en näe sitä mitenkään heikkoutena, ehkä päinvastoin siitä voi olla monissakin asioissa hyötyä... 🙂

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 17.10.2019 klo 11:23

Hei nimimerkki minäitse89,

Toivottavasti pääset Herkkis-chattiin tänään!

Chat on siis tänään torstaina 17.10. tuttuun aikaan klo 17-19! Ja tervetuloa mukaan kaikki muutkin! 👍

Aiheena: Syystunnelmia. 🍁

Valon vähentyminen ja lehtien putoaminen puista vetää monen mielialan matalaksi. Toisille kuitenkin syksy on uuden alku: mahdollisuus aloittaa vaikkapa uusi harrastus ja voimaantua kauniista ruskasta. Mitä kuuluu sinun syksyysi? Tule mukaan jakamaan syystunnelmia ja ajatuksia kaamoksen selättämiseen.

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 31.10.2019 klo 08:49

Muistutus 📢

Herkkis-chat on Tukinetissä tänään torstaina 31.10. klo 17-19 ja tälle kerralla teemana on: Introverttaja ja ekstrovertteja herkkiksiä.

Valtaosa erityisherkistä on tutkimusten mukaan introvertteja: omaan sisäiseen maailmaansa suuntautuneita ja sosiaalisesta kanssakäymisestä helposti kuormittuvia. Kuitenkin myös ekstrovertti voi olla erityisherkkä. Millaisia eroja on elämässä introverttina tai ekstroverttina herkkiksenä? Entä voiko kaksi erilaista herkkää löytää yhteisen sävelen?

Tule juttelemaan mm. näistä vertaisten kanssa! 🌸

Pääset chattiin tästä https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/ tai Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. Muista kirjautua ensin sisään palveluun!

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 14.11.2019 klo 10:21

Erityisherkkä - muista Herkkis-chat Tukinetissä tänään torstaina 14.11. klo 17-19. 👍

Keskustelun aiheena Erityisherkkä esiintyjänä: haasteet ja vahvuudet.

Monelle erityisherkälle esiintyminen on ylitsepääsemättömän jännittävää. Toiset herkkikset puolestaan hakeutuvat esiintymistä vaativiin tilanteisiin jännityksestä huolimatta ja ylittävät itsensä teatterin, tanssin tai jonkin muun esittävän taiteenlajin parissa. Esiintyminen on monille myös työelämän suurimpia haasteita. Miltä esiintymisjännitys erityisherkästä tuntuu? Miten siitä voi päästä yli? Entä mikä on erityisherkän vahvuus esiintyjänä?

Tule keskustelemaan mm. näistä!🌻

Pääset chattiin esim. täältä, kun olet kirjautunut sisään Tukinettiin. https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 12.12.2019 klo 09:36

Hei ja tiedoksi 📢

Tänään torstaina 12.12. klo 17-19 Tukinetissä on Herkkis-chat, jossa on hyvin ajankohtainen teema: Erityisherkkä ja joulun juhla. 🎅

Joulu lähestyy. Millaisia tunteita se erityisherkässä herättää? Toisille joulu merkitsee tunnelmallisia kynttilöitä, suklaakonvehteja ja aikaa lukea uusia kirjoja. Lahjoja annetaan ja saadaan sekä vietetään aikaa juuri niiden tärkeimpien ihmisten kanssa. Joulu voi kuitenkin herättää myös toisenlaisia tunteita: stressiä ruuhkaisista ostoskeskuksista ja paineita juhlavalmisteluista. Kuinka välttyä jouluahdistukselta? Millainen on erityisherkän unelmien joulu?

Tule juttelemaan! 🌹 Pääset osallistumaan chattiin, kun olet kirjautunut sisään Tukinettiin.

Löydät chatin täältä: https://tukinet.net/teemat/herkkis-chat/live-discussions/

 

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 20.02.2020 klo 10:27

Muistutus❕

Herkkis-chat on Tukinetissä tänään torstaina 20.2. klo 17-19 teemalla: Mitä herkkis harrastaa?

Harrastukset antavat parhaimmillaan huimasti voimavaroja elämään; niiden kautta voi saada uusia ystäviä, elämyksiä ja oppia uuden taidon. Hikoileeko herkkis spinning-tunnilla vai rauhoittuu ristipistojen äärellä? Erilaiset harrastukset sopivat eri elämäntilanteisiin. Elämyshakuiset erityisherkät voivat kaivata enemmän vauhtia ja vaihtelua harrastusten parissa. Mikä harrastus sopii sinun herkkyydellesi?

Tule mukaan anonyymiin ryhmächattiin! 🌷Pääset osallistumaan, kun olet kirjautunut Tukinettiin. Löydät chatin täältä  tai pääset siihen myös Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä. 

 

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 05.03.2020 klo 08:48

Muista Herkkis-chat Tukinetissä tänään torstaina 5.3. klo 17-19❕ Aiheena: Herkkis sosiaalisissa tilanteissa - tarkkailua ja ylitulkintaa.

Monet erityisherkät viihtyvät ainakin aluksi tarkkailijan roolissa erilaisissa ryhmätilanteissa. Small talk on vaikea laji, mutta syvällisessä keskustelussa herkkis on elementissään. Millaisen roolin sinä otat sosiaalisissa tilanteissa? Viihdytkö tarkkailijana, ylitulkitsetko muiden sanomisia vai ohjaatko aktiivisesti keskustelua suoraan syvään päähän? Tule juttelemaan aiheesta! 🌷

Pääset mukaan chattiin, kun olet kirjautunut Tukinettiin. Keskustelu käydään anonyymisti nimimerkeillä.

Löydät chatin täältä  tai pääset siihen myös Tukinetin etusivulta, kun chat on käynnissä.