Maaseudun tukihenkilöverkko uudistaa ja monipuolistaa toimintaansa Tukinetissä!

By Ylläpitäjä 2 • 05.02.2021

Maaseudun tukihenkilöverkko uudistaa ja monipuolistaa toimintaansa Tukinetissä helmikuusta 2021 alkaen. Aloitamme Ihmiseltä ihmiselle tukisuhteet sekä livechatteja tärkeistä teemoista, mielenkiintoisilla vierailijoilla höystettynä. Myös keskustelualueille tulee uutta säpinää. Tule, koe ja osallistu, tarjoamme tämän mahdollisuuden juuri sinulle!  

Makupaloja kevään tarjonnasta:

Ihmiseltä ihmiselle tukisuhde, yhteyttä voi ottaa 1.2.21 alkaen

Ihmiseltä Ihmiselle tukisuhde on tarkoitettu maaseudun asukkaille, maaseutuyrittäjille ja kaikille, jotka kokevat itsensä ei kaupunkilaisiksi. Keskustelutuki on tarkoitettu muutamien kuukausien, korkeintaan noin puolen vuoden mittaiseksi tukisuhteeksi elämässä eteen tulleessa ongelma- ja/tai kriisitilanteessa. Keskustelut käydään luottamuksella, toisiaan kunnioittaen ja anonyymisti nimimerkkejä hyödyntäen. Tukihenkilöt ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tuntevat maaseudun erityisolosuhteita ja maaseutuyrittämisen haasteita. Rekisteröidy anonyymisti palveluun ja kirjaudu sisään, yhteydenottosi ohjataan vapaaehtoiselle juttukaverille. Saat vastauksen 5 päivän sisällä. Juhlapyhinä vastaus saattaa venyä. Muut käyttäjät eivät näe viestejäsi.  

Apua, mikä ihmissuhde! -chat

Keskiviikkona 24.2.21 klo 18.30–20 chattailemme teemalla Apua, mikä ihmissuhde! Ihmissuhteissa ihastumme ja vihastumme, ne voivat rakentaa tai repiä meitä. Tervetuloa kuulolle lähisuhteiden asioista. Teemana mm. mikä tässä on niin vaikeaa, ja miten pyrkiä vahvistamaan lähisuhteita. Kanssanne chattailee psykologi, psykoterapeutti ja maatilan emäntä Pirjo Latvanen. Chatti on kaikille avoin ja keskustelua voidaan livechatin jälkeen jatkaa saman teemaisella keskustelualueella. Tervetuloa mukaan ja ota kaveri kans! 

Ylpeet landet! -chat

Kyllästyttääkö sinuakin iänikuinen voivottelu siitä, kuinka maaseudulla ei ole sitä tai tätä? Sillä maallahan on maailman paras asua! Ylpeet landet- on ryhmä, jossa maalla asuvana nuorena aikuisena (20- 35v.) pääset keskustelemaan muiden saman ikäisten kanssa, jotka myös asuvat maalla. Keskustella voit vaikka siitä, kuinka etuoikeutettua on saada hengittää puhdasta ilmaa sekä elää ilman turhaa melu- tai valosaastetta tai sitten ihan jostain muusta itseäsi kiinnostavasta asiasta. Suoraa puhetta, ilman romantisointia -maaseudun nuorissa on tulevaisuus!

Torstaina 25.3.21 klo 19–20.30 aloitamme livechatilla, jossa asiantuntijavieraana Juho Mertanen, mielenterveyden edistämisen asiantuntijapsykologi MIELI ry:stä. Chat-illassa pohdimme ainakin sitä, että mistä kaikesta hyvinvointi rakentuu ja mitä hyvinvoinnin parantamiseksi ja pahoinvoinnin vähentämiseksi voimme omassa arjessamme tehdä. Chatti on kaikille avoin ja keskustelua voidaan livechatin jälkeen jatkaa saman teemaisella keskustelualueella. Tule mukaan chattailemaan ja pyydä mukaan myös kaverit! 

Elämää maaseudulla -keskustelualusta

Ryhmässä keskustellaan elämästä maaseudulla ja siihen liittyvistä aiheista kuten esimerkiksi sukupolvenvaihdoksesta, luopumisesta, jaksamisesta tai yksinäisyydestä. Osallistu keskusteluun!

Tulossa syksyllä 2021:

Ympäristöviisaat viljelijät

Ilmasto- ja ympäristöhuolet ovat nykyään yleinen stressin aiheuttaja, viljelijöiden ammattitaidon hyödyntäminen on ratkaisevassa asemassa vastatessa ilmastohaasteisiin. Aiheeseen liittyy paljon myös tunteita yleisen keskustelun sekä maatalousyrittäjän suuren työtaakan vuoksi. Täällä voit keskustella luottamuksellisesti ja saada vertaistukea ympäristötunteisiin liittyen.

Jokin ajankohtainen teema, joka tarkentuu kevään aikana…

Kaikki Maaseudun tukihenkilöverkon palvelut Tukinetissä näet kootusti täältä. Rekisteröidy ja kirjaudu anonyymisti Tukinettiin, niin pääset käyttämään kaikkia palveluita.