Vertaistukea petetylle?

Vertaistukea petetylle?

Käyttäjä Rikka2020 aloittanut aikaan 08.02.2020 klo 10:55 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Rikka2020 kirjoittanut 08.02.2020 klo 10:55

Olen uusi täällä, ja kahlannut läpi miltei kaikki pettämisaiheiset keskustelut. Niistä on ollut suuri apu, kun omaa tilannettaan on pohtinut. Harmillisen yleinen ilmiö lopulta. 

 

Haluaisin kuitenkin kirjoittaa oman tarinani tänne, ja jos vertaistukea täältä saisin, se varmaan olisi hyväksi. 

 

Olen 30 vuotias nainen, ja miehelläni ja minulla on takana 10 vuotinen taival. Siihen mahtuu paljon: seksittömiä aikojakin, toiseen ihastumista ja sen käsittelemistä, mutta suuri määrä unelmia, yhteistä aikaa ja yhteisiä harrastuksia, rakkautta, yhteenkuuluvuuden tunteita, yhteisiä arvoja ja yksinkertaisesti ihanaa yhdessäoloa. Olemme olleet toinen toistemme parhaat ystävät, sielunkumppanit ja rakkautemme on ollut tiivistä. Mieheni on aina halunnut minulle vain parasta, rakkaus hänen teoissaan on näkynyt päivittäin ja olen aina kokenut hänen osaltaan suurta rakkautta. Huomaan ajatelleeni aina hänestä, ettei hän koskaan tekisi minulle mitään pahaa. Hän ei pettäisi. Tiedossa on alusta asti ollut hänen taipumuksensa ilahtua naisten huomiosta, mutta se ei ole koskaan häirinnyt minua niin, että se olisi muodostunut ongelmaksi. Asiasta on aikoinaan puhuttu. 

 

Mieheni masentui, koki tulevaisuuden osalta ikäviä tunteita, kamppaili ahdistuneisuutensa ja vaikeiden olojensa kanssa. Aloitti terapian. Minä tuin ja seisoin rinnalla, jaksoin lukemattomat raskaat keskustelut siitä miten masennus saa joskus parisuhteenkin näyttämään heikolta, valoin uskoa ja muistutin rakkaudesta. Mies totesi aina, että tätä hän toivookin: muistutusta rakkauden voimasta. Tein kaikkeni mieheni vointini vuoksi ja siinä sivussa meinasin unohtaa itsenikin. Panostin parisuhteeseen niillä keinoilla, mitä mieheni toi ilmi, että saattaisi hänen oloaan parantaa.

 

Kunnes pari viikkoa sitten mieheni tiputti pommin, joka tiputti minut korkealta ja kovaa. Kaksi vuotta näihin päiviin saakka kestänyt salarakkaus ja lisäksi muutamia muita kertoja, kun hän on pettänyt minua menemällä sänkyyn toisten kanssa. Siihen päälle muutama pusuttelu baarissa joidenkin tuntemattomien kanssa.

Vaikka rakkauden voima on valtava enkä halua miehelleni mitään pahaa, en kaiken tämän jälkeen ole valmis jatkamaan parisuhdetta enää. Se joku on nyt rikki, ja tiedän ettei se koskaan tule olemaan entisensä. Minä särkyisin yhä enemmän yrittäessäni. 

Yhtenä surun aiheena on eroaminen tässä iässä, lapsettomana kolmikymppisenä. Minä olen aina haaveillut lapsesta. Ja nyt edessä avautuva tie näyttää hirmu kiviseltä: miten voin koskaan luottaa kehenkään tarpeeksi. 

Käyttäjä Retrotyttö kirjoittanut 27.02.2020 klo 23:43

Hei Riikka!
olen todella pahoillani, että sinullekin on käynyt näin, että olet joutunut petetyksi ja pettynyt pahasti elämässäsi 😔 tunnistan tilanteessasi paljon samantyyppisiä elementtejä/asioita kuin mitä itse olen viime vuosien aikana joutunut kokemaan...ja ymmärrän, jos et halua yrittääkään jatkaa tuollaisen kovan kolauksen ja suuren pettymyksen sekä luottamuspulan takia. Mutta oletko tästä nyt kuitenkin ihan 100% varma? Kannattaisiko sinun kuitenkin yrittää selvittää tilannetta miehesi kanssa vielä yhdessä eli siis yrittää puhua hänen kanssaan niin paljon kuin mahdollista (jos tämä siis vielä onnistuu...) ja yrittää päästä ”jyvälle” mitkä syyt ajoivat miehesi tekemään tuollaista. Yleensä aina pettämisessä pettäjältä on puuttunut jotain omasta elämästään/parisuhteesta, jota on lähtenyt sitten hakemaan muualta. Voi olla täyttymättömiä toiveita, arvostuksen puutetta, seksin puutetta...kyseessä voi olla myös ihan pettäjän oma henk.kohtainen kriisi, jolloin sillä ei välttämättä ole edes oman kumppanin kanssa oikeasti tekemistä (kuulostaa todella hullulta, mutta voi ihan hyvin olla näin). Jos saisit siis selviteltyä tilannetta, se joka tapauksessa tulisi auttamaan sinua eteenpäin omassa kriisissäsi eroatpa tai et. Vaikka eroaisit heti, joudut joka tapauksessa käsittelemään asian itsesi kanssa ja käymään läpi kaikki sen mukanaan tuomat tunteet. Prosessi tulee olemaan joka tapauksessa pitkä. Näin on valitettavasti 😔 puhun siis omasta kokemuksestani. Olen tullut kaksi kertaa petetyksi mieheni osalta 🙁 mutta toinen kerta itse asiassa “tahattomasti” ns.alkoholimyrkytystilassa (ihan oikeasti niin, ettei ole tiennyt itsekään mitä on tapahtunut ja tästä yhdestä kerrasta valitettavasti vielä kaiken kukkuraksi syntyi lapsi, jonka ko.nainen salasi 12 vuotta täysin (!!!) tiedän, tämä koko stoori on kuin elokuvista...) Eli siis tiedän kyllä, mistä puhun 😩

Mutta me ollaan edelleen yhdessä ja ollaan ihan mielettömästi puhuneet ja käsitelleet asioita ja käyn terapiassa kerran viikossa. Askel ja päivä kerrallaan. Ja meillä itse asiassa parisuhde on päässyt ihan totaalisesti uudelle tasolle. Se on syventynyt ihan erilaiseksi ja välitämme ja kunnioitamme toisiamme enemmän kuin koskaan ennen ja tunnemme toisemme sata kertaa paremmin. Ikinä ei olisi tälle tasolle päästy ilman näitä kovia kriisejä. Ja siis 20 vuotta ollaan yhdessä tänä vuonna oltu ja meillä on 2 lasta. Eli siis tahdoin sulle vaan sanoa, että kyllä pahoistakin vaikeuksista voi parisuhteessa selvitä, jos molemmat sitä aidosti haluaa...mutta paljon työtä se vaatii. Kaikkea hyvää sinulle ja oikein iso voimahalaus!!