Täälläkö taas..

Täälläkö taas..

Käyttäjä dahliakukka aloittanut aikaan 02.04.2019 klo 13:00 kohteessa Moniääniset
Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 02.04.2019 klo 13:00

Yhä olen aikalailla hukassa tämän sivuston kanssa ja en löydä ihmisiä, joiden kirjoituksia luin. Kaunis ilma ulkona, tuulee kuitenkin. Kukkiin vaihdoin vähän multia ja sain kateille tilattua eläinlääkärin. En sitä, jonka lomalta paluuta odottelin kk kaupalla. Maanantaina soitin, niin vastaajassa oli viesti, että sairaslomalla, toistaiseksi..Otti pannuun kunnolla, koska olisin voinut viedä katit jo aikoja sitten toiselle eläinlääkärille. No, Torstaina mennään rokotuksille ja Masterin peukkukyntä tarkistamaan, joka kasvanut ihon alle ja en uskalla epävarmoilla kourillani leikata, kun ukko kiskoo käpälää pois..Äänestämässäkin pitäisi käydä, ennakkona. Ei ole epäilyä puolueesta.

Laittaako kukaan rairuohoja pääsiäseksi? Antakaa hyviä vinkkejä kuinka saisin nousemaan paria kortta enenmän?

Käyttäjä kirjoittanut 02.04.2019 klo 16:16

Hei daalia, mukava kun olet löytänyt tämän. Mie ensin löysin aikuisten elämää ja sitten Kata.K neuvoi miten löydän tänne.

Luulen, että tämä on mulle liian monimutkaista. Tallennan nyt tämän osion myös ettei vaan katua.

Pääsiäinen on mulle ortodoksina vuoden suurin juttu, joten kaikki maholliset koristeet ja ruuat tulee hommattua.

Käyttäjä Tammyka kirjoittanut 02.04.2019 klo 20:24

Olet ihan oikeassa. Huonoon suuntaan on tämä uudistus mennyt. Ja varmaan maksanutkin maltaita. Ei kaikki uudistukset hyviä ole, mutta kai tässä on työpanosta saatu monelle. Rairuohoja en pane kasvuun. Kissalle ostin kissanheinää purkissa ja sitä saa sitten ihailla, vaikka tuskin kestää pääsiäiseen asti. Kovin on kevät joutunut. Lumikellot jo kukassa ja järvellä näkyi tänään pari joutsenta, kun ikkunasta katselin.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 03.04.2019 klo 12:51

Täällä ei tietoakaan kevätkukista, kun niin paljon lunta. Tai en ole arvannut lähteä kahlaamaan kukkuapenkeille, niistä lumi sulanut. Lumen pinta niin kova ja kuitenkin, jos astuu saattaakin pettää jalan alla ja menen turvalleni. Ei passaa kaatuilla, kun nämä luuni niin hauraita. Aamulla kuvittelin kuulleeni kaukaa, paikalta jonne kurjet ja joutsenet saapuvat kesäksi, heidän ääniään, mutta en ole nähnyt. Jospa niitä tulee vielä lisää ja bongataan joku aura.

Huomenna eläinlääkäri. Minulla niin kauhea kammo eläinlääkäreitä kohtaan, vaikka tiedän nytkin vastassa olevan mukava ihminen. Onneksi Masterikin rauhoittunut eikä enää nykyään riehu autossa. Se oli kauheaa huutamista, karvojen ja kynnen palojen lentelyä alkuvuosina. Ja Heavenley ressu aina jäi tallatuksi. Olisi minulla kaksi kuljetusboksia, mutta kuitenkin tuo yksi iso helpompi. Tilasin kesäksi sellaisen kopin, jota voi työntää tai vetää perässä. Ei enää tekosyitä, ettenkö voi lenkille lähteä ja jättää katteja kotiin.

Saas nähdä päädytäänkö paikallislehteen kevennyksenä, kun ei täällä muutenkaan näe edes valjaissa ulkoilevia katteja.

Hiukan tämä valoisuus aiheuttaa minulle ylikierroksia ja en oikein tykkää vaikka kevättä rakastankin.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 03.04.2019 klo 13:19

Unohtui taas, kun meinasin hiukkasen kommentoida maailmanmenoa. Se eilinen M.Jackson documentti..en tiedä mitä ajatella? Oliko sen julkaiseminen tarpeellista? En ota kantaa syyttömyyden tai syyllisyyden kannalta, mutta ihminen on kuollut. Ollut aikoja jo haudassa ja kaikesta huolimatta oli/on legenda. Eikö ihmiselle kuulu rauha kuolemassa? Silloin nollaantuu kaikki. Tai, niin haluan ajatella.

En ihan kaikkea katsellut, kun välillä vaalitenttiä seurasin. Mutta tuli jotenkin kuvottava olo. En ole koskaan pitänyt hänen musiikistaan, mutta myönnän silti sen, että legenda.

Ja sitten nämä Suomen lapsipornojutut. Luulin, ettei Oulun tapauksia kamalampaa voisi Suomessa tapahtua. Olimpas väärässä.

Ennen vanhaan kirkon edessä oli sellaiset, olikohan ne jalkapuiden nimellä, joissa rikolliset joutuivat..tuskin silloin oli näin kauheita rikoksia kuin nykyään..Mutta eikä sellaisia voisi laittaa ostoskeskusten lähelle, jossa kaikille paljastuisi syyllisen henkilöllisyys ja niitä saisi käydä tuomitsemassa. Minusta tuollaiseen syyllistynyt menettää yksityisyyden suojan, koska on niin kauheita rikoksia olemassa. Jääkö ne kaikki edes koskaan kiinni ja entäs tämä vankila Suomessa..sehän on kuin hotellia. Mietin olisiko silmä silmästä sormi sormesta parempi? Liian lepsuja rangaistuksia Suomessa saa. Ja tämä kaikki on vain ja yksin minun mielipiteitäni, tietämättä asioista muuta, kuin on uutisoitu.

Olipas painavaa mielipidettä. Minusta eläimiin kohdistuva laiminlyöti, väkivalta jne on myös liian löyhästi tuomittavissa.

Onkos kaikki muistaneet allekirjoittaa kansalaisaloitteen rajat paukkeelle? Suosittelen. Ilotulitteet on lemmikeille kauhistus ja osalle ihmisiäkin. Löytyy Kansalaisloite.fi sivustolta. Komeasti on allekirjoituksia jo saatu kokoon.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 04.04.2019 klo 12:12

Olipas järkälemäinen keikka, minulle siis, ei katit ollut millänsäkään. Mitä nyt Heavenley, joka eläinlääkärillä aina leikkii kankeaa kankia. Ja sydän kuulemma vipatti hirveää vauhtia, kun lääkäri kuunteli.

Kaikki hyvin. Heavenley terve kuin olla ja voi ja kaunis kuulemma..kröhön..tiedetään..Masterilta lopetettiin toimimaton epilepsialääkitys, joka aihauttaa ripulia ja väsyä. Seurataan tilannetta. Rokotukset vasta 3v seuraavaksi.

Minä se taas pahimmin stressasin sinne menoa. Nyt se on tehty. Nyt keskitytään seuraavaan haasteeseen eli äänestyksellä käyntiin ja kampaajan tilaamiseen ja laskujen maksuun.

Synkeä päivä. Sadettahan on luvattukin. Sulattaisi vaan loputkin lumet.

Käyttäjä kirjoittanut 04.04.2019 klo 16:09

Hei. Daaliankukka.

Minunkin pitäisi viedä kissa eläinlääkärille rokotettavaksi ensi kuussa. Jaanas.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 05.04.2019 klo 13:16

Jaana, oliko teillä jo katilla 3v rokotusten väliä? Viimeksi, kun meillä rokotettiin oli 2v seuraavaan ja nyt sanoivat, että 3v..rokotukset kehittyvät parenmiksi kuulemma.

Onko kukaan kokeillut katille raakaa/käsittääkseni..jauhettua possun sydäntä? Pitäisi olla sellainen lihotusruoka. Melkein arvaan, ettei meidän nirppanokille kelpaa, mutta ostan kun menen seuraavan kerran isolle kylälle lemmikkiliikkeeseen.

Ompas ollut uuvuttava aamupäivä. Oli kauheasti asioita hoidettavana, mutta ompahan tehty. Tämä suht kosteahko ilma herättelee kaikki kivut ja myös ne aavesäryt. Eikä ole mikään lämmin. Heavenleyn piti leikkiä työnjohtajaa, kun tuossa oli kuorma-auto pakkaamassa pois vanhoja sähköpylväitä. Neiti ihan värisi vilusta, mutta ei vaan halunnut sisälle, vaikka kuinka ehdottelin. Tein sitten pakkosisäänviennin. En huomannut laittaa nuttua päälle hänelle. Masterpiece ei halua juurikaan ulos näin talvisilla ilmoilla. Ja on hiukan ihmeissään, kun ei ole saanutkaan yhtä lääkettään. Luulee ressu, että mutsi unohti, empäs muistuta..Toivottavasti olo parantuu, kun ei tarpeetonta lääkettä syö, joka vain väsytti.

Olen kyllä ihmetellyt miksi se meille määrättiin ja ei yhtään selitetty, kuinka sen pitäisi toimia ja kontrolloidaanko..Kauhuissani olin silloin tyytyväinen, kun saatiin lääke. En osannut kysellä kuinka pitäisi toimia. Vähän ihmetytti, kun se oli koirien lääke kuitenkin. Mutta ajattelin eläinlääkärin tietävän mitä määrää.

Seuraamme tilannetta ja kuinka sujuu ilman lääkettä.

Aina näitä huolia piisaa, kun on rakkaita lemmikkejä.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 06.04.2019 klo 13:15

Ihana ilma ulkona. Katitkin nautti ulkoilusta. Pikkuisen sain ulkohommiakin tehtyä, kunnes iski lihaskramppi ja henki alkoi vinkua. Lakaisin hiekkoja pois ja vähän hakkasin jäitä. Hangille ei oikein mahda mitään. Pitäisi vaan toivoa sitä, että sataisi kiehuvaa vettä vaikka viikon verran. Kauhistuttaa se, kun jokin tekstitvn puolella lupasi ensi viikolle 30cm uutta lunta. Järkyttävää. Ei toivoakaan vielä vaihtaa kesärenkaita alle. Katsastus ja vuosihuoltokin pitäisi tehdä. Tai en minä sitä tee vaan ihana korjaamo hoitaa asian. MInä vaan maksan.

Meidän mustarastaalla on kilpailija, miespuolinen. Ettei vaan olisi hänen oma poikansa viime vuodelta. Pientä nahistelua ilmassa. Kurkien ääniä kuuluu niiden joka vuotiselta pesintäpaikalta.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 08.04.2019 klo 12:59

Tuli äsken räntää taivaan täydeltä. Onneksi ei jäänyt maahan. Mutta varmaan jää, jos ensi yö kunnon pakkasella. Kyllä masentaa tämmöinen takatalvi. Ei katitkaan viihdy ulkona edes nuttu päällä, kun niin koleaa.

Äsken Heavenleyn ihailija kävi ja minulla meni ihan henkeen, kun oli loorannut maanantain kunniaksi partavettä. Siis todellisuudessa omistajaisukki varmaan laittaa itselleen partavettä ja sitten silittää ukkelia, niin tuoksuu sitten pikku-ukkokin. Jotenkin suloista.

Aivan, kuin valmistautuisi Heavenia hurmaamaan.

Kuvittelin eilen nähneeni meidän mustarastaan puolison/joka talvehtii aina muualla. Iso peippoparvi myös ilmestynyt maisemiin. Ei päde puoli kuuta peipposesta..Onneksi meidän vakio västäräkki ei ole vielä ilmestynyt.

Minä ostin jokin aika sitten itselleni uuden kahvikupin. Sellaisen laajakaulaisen, ennen oli ihan perusmuki. Ja nyt on pakko uskoa itseään, että se sama kahvimerkki, kahvikerma..ei sokeria, maistuu tästä uudesta kupista paljon parenmalta, kuin entisestä.

Eilen illalla oli taas pahaa oksentelua puoleen yöhön. Appelsiini oli hiukan kuivakka ja ei sitten sulanut elimistössä. Piti sormet kurkussa oksentaa vatsa tyhjäksi, ennen kuin helpotti. Siinä tuli lääkkeetkin pois sulamattomina. Nyt on parempi olo.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 09.04.2019 klo 15:22

Kyllä puhalsin spontaanin itkun aamulla, kun näin tuiskunneen lumipaljouden. Ja sitä tuli urakalla, vaakatasossa tuulen kanssa. Nyt on aavistus sulanut, ei tuiskuta, mutta kauheita tuulenpuuskia. Yksi tintti kopsahti ikkunaan, mutta onneksi ei sattunut vaan jatkoi lentoaan.

Ei uskalla edes haaveilla kesärenkaista, kun Suomen suvi suht mutkikasta. Tulin tuossa kampaajalta niin vastaan tuli nuorten auto, harkitusti sivuttain luisussa..oli pakko oman turvallisuuden nimissä pysäyttää, etteivät tule kylkeen. Sama meno jatkui heti, kun olivat ohittaneet. Epätervettä käytöstä. Kortti ja auto pois kakaroilta.

Masterpiece valloitti ensin Heavenleyn makuuhuoneen ja nyt roikale keksi mennä makuulle Heavenin viltille. Paha mieli tulee prinsessalle.

Tänään oli sellainen ihme, että tunsin nälkää. Tunnistin, että nyt on nälkä. En edes muista koska olen moista tuntenut. Olen vaan suorittanut syömistä.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 11.04.2019 klo 13:06

Kaunis, mutta kolea ilma ulkona. Taitaa +1 olla varjossa. Pitäisi lämmetä loppuviikkoa kohden. Sain ostettua kattokruunuun palaneiden lamppujen tilalle uudet. Piti hiukka kysyä apua, kun ei samanlaista enää löytynyt. Pakko soittaa sähkömies apuun, koska kruunu ihan katossa kiinni, ei roikkuva..ja en uskalla kiipeillä, enkä edes ylettyisi..saa laittaa kruunun paremmin kiinni kattoon samalla ja yhden keittiön loisteputken vaihtaa. Minulla on uusi putki, mutta minun logiikallani se ei mene paikalleen. Ja yhden lämpösäätimen saa uusia, kun se niin naksahtelee. Kallista lystiä taas, mutta kun ei omat taidot vaan riitä.

5 mustarastasta on yhtä aikaa sapuskalla. Äiti, isä ja 3 viime keväistä poikasta..Uskoisin niin. Tuskin muuten saisivat samalla reviirillä olla.

Muutama korsi tullut mullan läpi raeruohoistutuksissa. Noh, onhan tässä aikaa Pääsiäiseen. Muutaman pääsiäiskortin postitin. Ei ihmiset enää laita kortteja kuten ennen. Katoavaa kansanperinnettä. Sääli. Minua aina ilahduttaa saada kortti, vaikka ei olisi muuta tekstiä, kuin lähettäjän nimi.

Paikallinen puutarha mainosti kylmää kestäviä orvokkeja, jos veisi omaisen ja ystävän haudalle pääsisäiseksi. Että lämmittäisi edes omaa mieltä, että olen muistanut.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 13.04.2019 klo 12:43

Yksi kpl katteja madotettu, ilman sarvia ja hampaita. Heavenleytä joutuu niin harvoin lääkitsemään, että menee hiukka kuin vahingossa matolääke. Masteri aikalailla vaikeampi tapaus. Silloin on aina keittiön kaakelit rapattu matolääkkeellä ja minun hiuksista kuolee pöpöt, kun sinnekin sitä lentää.

Ilma näyttää pikkuhiljaa lämpenevän, vaikka aivan pilvessä taivas onkin. Eilen tein hiukka ulkohommia ja olisi idea mennä tänäänkin. Se poisnukkunut omainen vaan pyöri ympärilläni eilen koko ajan. Tunsin hänen läsnäolonsa ja partaveden tuoksun, joka on aina varma merkki. Se rupesi vaivaamaan, kun ne ymmärtänyt miksi? Koittiko vaan varoitella, etten oikein kipeydy.

Hah, minun rairuohosta on noussut 5 kortta ylös. Näin minulle aina käy. Onneksi pääsiäiseen vielä aikaa. Laitoin muovipussiin, että jos tulisi kasvihuone efekti.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 14.04.2019 klo 12:56

Tehosi pussi raeruohoihin ja muutama lisäkorsi noussut yöllä. Heh, odotellaan viidakkoa kattien kanssa. Tänään on seiti-päivä ja vaikka tuuletus täysillä niin koko tupa haisee kuvottavan seitiltä. Oli sulholla tuuria ja ilmestyi juuri, kun ulkoiltiin kattien kanssa niin sai hänkin annoksensa/tarkoituksella aina laitan reilusti. Kyllä maistui.

Ihana ilma ulkona ja alkaa olla uskoa, että kevät voisi joskus saapua. Lunta vaan niin kauheasti. Ja tämä suoja/pakkanen/suoja teki lumesta niin kovaa, että saa huoletti astua hangelle.

Käyttäjä kirjoittanut 14.04.2019 klo 19:14

Hei daaliankukka.

Täällä etelä suomessa on maa jo paljaana ja lehtiä alkaa olla puissa ja pensaissa kohta.

Valkovuokot kukkivat monin paikoin. Linnut ovat pesien rakennuspuuhissa.

Käyttäjä dahliakukka kirjoittanut 15.04.2019 klo 13:05

Voih, aivan käy, hyvällä tapaa, kateeksi...Vaihdetaan, laita tännepäin parempaa keliä niin saat rekkakaupalla lunta takaisin.. Minä kaipaan Etelä-Suomessa lapsuuteni varttuneena valkovuokkoja. Ne ei kasva täällä. Enkä tiedä kasvaako sinivuokkokaan tai kielo villinä?

Nyt aikuisena on niin kauhea käärmekammo, etten ikimaailmassa tajua, kuinka huolettomasti lapsena poimi valkovuokkoja ja kieloja.

Minulla ei ole kukkapenkeistä noussut ainuttakaan krookusta tai tulppaania. Vaikka auringonpuolella niin kovassa jäässä yhä penkit.

Kävin tänään tilaamassa katsastushuollon ja kesärenkaiden vaihdon. Varmana tulee minun tuurilla kauhea takatalvi.

Oli mielenkiintoiset vaalit. Todella. Ja Perusuomalaisten nousu taisi olla kova paikka monelle pulueelle. Mutta ymmärrän hyvin nousun, kun ajattelee kaikkea pahaa mitä Suomessa on tapahtunut.

Entäs sitten naisten lätkä eilen?! Pakko sanoa, että naiset pelaa paremmin, kuin miesleijonat konsanaan. Mikä maalivahti meillä onkaan naisissa.

Ja sitten tuli oikeusmurha, kun selkeä maali hylättiin Suomelta. En ollut varmasti ainoa, joka ärräpäitä lasketteli pitkän pinon. Heavenley katseli, että sekosiko mamma moisesta. En oikein ole urheiluihmisiä, mutta peli oli laadukasta katsottavaa.

Ihana ilma ulkona. Varjossa +7. Suorassa auringossa +18. Ryypiskelin terassilla päiväkahvit. Pitänee tuolit jo hakea sinne, että voisi nautiskella.