Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.-logo

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry on lastensuojelujärjestö, jonka tavoitteena on edistää yhden vanhemman perheiden oikeudellista, taloudellista ja sosiaalista asemaa. Tarjoamme apua erotilanteessa lapsen elatus-, huolto- ja tapaamisasioissa, ammatillisesti ohjattuja eroryhmiä aikuisille sekä vanhempien eron kokeneille lapsille ja nuorille, valtakunnallisia ja kaikille avoimia yhden vanhemman vertaisryhmiä (olohuoneita) sekä yksin odottavien ja yksin lapsen saaneiden perhevalmennuksia ja ammatillisesti ohjattuja ryhmiä.

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry., Paciuksenkatu 19, 00270 Helsinki
Julkinen

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry. teemat

Kaikki teemat

Tyhjennä haku
Tulokset: 3
Chat murrosikäisten lasten yksinhuoltajavanhemmille-img

Chat murrosikäisten lasten yksinhuoltajavanhemmille

Viimeksi päivitetty 1 vuosi sitten

Myllertävätkö nuoresi tunteet? Entä omasi? Askarruttaako arki murrosikäisen kanssa? Kaipaatko ajatusten vaihtoa muiden yh-perheiden vanhempien kanssa? Tule juttelemaan muiden kamalan…

Sopii Aikuiset

Ryhmächatit
Pysyvä
Totaaliyksinhuoltajien vertaispulinaboksi-img

Totaaliyksinhuoltajien vertaispulinaboksi

Viimeksi päivitetty 6 kuukautta sitten

Tämä vertaispulinaboksi on Yhden Vanhemman Perheiden Liiton hallinnoima yksin lasta odottavien ja täysin yksin lasta kasvattavien (totaaliyksinhuoltajien) suljettu keskustelukanava. Onpa…

Sopii Aikuiset

Ryhmäkeskustelut
Yksityinen | 31.07.2025 asti
Vertaistukea yhden vanhemman perheiden vanhemmille-img

Vertaistukea yhden vanhemman perheiden vanhemmille

Viimeksi päivitetty 4 päivää sitten

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry järjestää kaikille yhden vanhemman perheille avoimia, teemoitettuja Pop Up -olkkarichatteja viikottain. Kussakin chatissa saattaa olla…

Sopii Aikuiset

Ryhmächatit
14.11.2025 asti

Tulevat ryhmächatit

  • Tulevat

Vinkkejä ja vertaistukea totaaliyksinhuoltajalle

Alkaa 27.09.2022 klo 21:00 ja loppuu klo 22:00

Kasvatatko lastasi yksin, ilman toista vanhempaa? Tervetuloa totaaliyksinhuoltajien viikoittaiseen vertaischattiin. Tässä chatissa keskustellaan toisten yksin lastaan kasvattavien vanhempien kanssa sekä jaetaan vinkkejä arkeen.

Chattia vetää YVPL:n vertaisohjaaja.

Chat on auki klo…

  • Tulevat

Yhden vanhemman perhearki: mitä kaikkea siihen kuuluu ja miten selvitä siitä?

Alkaa 04.10.2022 klo 18:00 ja loppuu klo 19:00

Perheessä monia asioita, joita pitää ottaa huomioon, myös lasten ikä huomioiden. Varsinkin kun ei ole sitä toista vanhempaa siinä auttamassa. Mihin päiväkotiin, mihin kouluun ja miten matkat hoidetaan mihinkin. Miten kauppareissut hoidetaan, entä muut tärkeät esim. virastoasiat. Miten omat harrastukset ja jaksamisesta huolehtiminen, miten lasten harrastukset. Miten saada rahat riittämään?

  • Tulevat

Vinkkejä ja vertaistukea totaaliyksinhuoltajalle

Alkaa 04.10.2022 klo 21:00 ja loppuu klo 22:00

Kasvatatko lastasi yksin, ilman toista vanhempaa? Tervetuloa totaaliyksinhuoltajien viikoittaiseen vertaischattiin. Tässä chatissa keskustellaan toisten yksin lastaan kasvattavien vanhempien kanssa sekä jaetaan vinkkejä arkeen.

Chattia vetää YVPL:n vertaisohjaaja.

Chat on auki klo…

  • Tulevat

Vanhemmaksi ilman kumppania – Yksin odottamiseen liittyvät tunteet

Alkaa 25.10.2022 klo 20:00 ja loppuu klo 21:00

Odotatko lasta yksin tai oletko vastikään saanut lapsen yksin? Millaisia tunteita, huolia tai iloja, odotukseen liittyy sinun kohdallasi? Mistä voi saada tukea arkeen tarvittaessa?

Tässä chatissa pohditaan elämää ja arkea ainoana vanhempana, sekä siihen liittyviä kysymyksiä ja tunteita. Tule jakamaan ajatuksiasi tähän Yhden Vanhemman Perheiden Liiton chattiin.

  • Tulevat

Kuinka vastaan lapselle toisen vanhemman puuttumisesta?

Alkaa 08.11.2022 klo 20:00 ja loppuu klo 21:00

Oletko jäänyt yksin raskausaikana tai oletko hankkinut lapsen itsellisesti, lahjoitetuilla sukusoluilla? Oletko pohtinut, miten keskustella lapsen kanssa toisen vanhemman puuttumiseen liittyvistä kysymyksistä ja asioista, joista lapsi ennemmin tai myöhemmin haluaa kanssasi keskustella?

Toisen vanhemman puuttuminen – on lähtökohta mikä tahansa, on myös lapsen asia, osa hänen historiaa ja elämää, johon…