Askarruttaa

Askarruttaa

Käyttäjä muikutti aloittanut aikaan 07.03.2022 klo 03:03 kohteessa Virtuaalinen YHES-kohtaamispaikka
Käyttäjä muikutti kirjoittanut 07.03.2022 klo 03:03

Olen erittäin hämilläni, minkä laskea itsetuhoisuuteen. En ollut varma mistä kysyä, mutta tatuointien ottaminen ja niihin ns. koukkuun jääminen, lasketaanko riippuvuudeksi tai itsetuhoisuudeksi? Mulla aikasemmin kumminkin on ollut pahaa itsetuhoisuutta masennuksen ja andistuksen seassa, nyt kumminkin kaikki diagnoosit mukamas hävinnyt sen jälkeen kun lopetin lääkitykset ja opettelin hymyilemään pakosta… Tarvitsisin suoria vastauksia. Kiitos valmiiksi jo avusta <3 +Pitäkää huoli itsestänne ja toisista…. Kysymyksenä siis, onko ns. okei nauttia tatuointien tekemisen kivusta?

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten. Syy: tahdoin tarkentaa kysymystä, jos liian sekava
Käyttäjä yhesminna (Työntekijä) (YHES - kohtaamispaikka) kirjoittanut 07.03.2022 klo 16:52

Hei,

ja kiitos viestistäsi, tosi hyvä että olet lähtenyt hakemaan apua. Virtuaalinen YHES-kohtaamispaikka ei ole samalla tavalla vertaistukipaikka kuin useimmat muut Tukinetin chatit vaan pikemminkin eräänlainen olohuone, jossa jutellaan niitä näitä arkisista asioista. Näin ollen en ehkä ole paras henkilö auttamaan sinua, ja rohkaisenkin sinua hakemaan tukea ja apua esimerkiksi Solmussa tai Sekasin-chateista, löydät ne täältä: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/chattaa-tai-kirjoita/
Myös valtakunnallinen Kriisipuhelin tarjoaa tukea: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin/

Jos tilanne on akuutti niin suosittelen olemaan yhteydessä paikalliseen mielenterveyspäivystykseen tai terveyskeskukseen, tärkeintä on ettet jää ajatustesi kanssa yksin. Toivotan sinulle kaikkea hyvää.

Ystävällisin terveisin,

Minna / YHES-kohtaamispaikka