Pakon edessä töihin

Pakon edessä töihin

Käyttäjä Jaananen1966 aloittanut aikaan 29.01.2023 klo 21:22 kohteessa Työ, toimeentulo ja tunteiden kirjo
Käyttäjä Jaananen1966 kirjoittanut 29.01.2023 klo 21:22

Minulla oli ihan hyvä työpaikka,mutta sain hermoromahduksen esimiehen käytöksen takia ja sanoin itseni irti.

Seurasi masennus ahdistus,pelko tilat jne.

Nyt minulla alkaa määräaikainen työ ja olen kauhusta sekaisin,miten siitä suoriudun.Voinko

luottaa kehenkään.

Taloudellisen tilanteen takia on pakko mennä töihin,sain karessin sanottuani entisen työni irti.

Tuntuu että sekoan,olen miettinyt todella ikäviä asioita lähes epätoivon kynnyksellä.

Käyttäjä Maisa_T (Vapaaehtoinen) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 31.01.2023 klo 09:45

Olet joutunut todella hankalaan tilanteeseen edellisessä työpaikassasi esimiehesi käytöksen vuoksi. Työpaikan kokemukset ovat kuormittaneet mielenterveyttäsi pahoin. Oletko etsinyt/saanut  keneltäkään tukea ja ymmärryrystä tilanteeseesi?Oliko edellisessä työpaikassa työkavereita, joiden kanssa voisit keskustella ja miettiä oliko heillä samansuuntaisia kokemuksia työnantajastasi? Entä onko muita ystäviä tai sukulaisia, kenen kanssa voisit pohtia tilannettasi? On tärkeää ymmärtää, että syy tähän vaikeaan tilanteeseen ei ole sinun vikasi. Uskon, että edellinen esimiehesi on poikkeus tapaus ja tulevaisuudessa tapaat vielä hyviä, arvostavia ja reiluja esimiehiä.

Kerroit, että sait esimiehesi takia hermoromahduksen, Nyt olisi varmasti tärkeää, että voisit keskustella asiasta myös ammattihenkilön kanssa. Oletko ollut yhteydessa esim. mielenterveyspalveluihin, työterveyshuoltoon tai sosiaalipalveluun? Olet ollut vaikeassa tilanteessa. Olisi tärkeää, että pääsisit purkamaan tilannettasi ja saamaan asiaan uusia näkökulmia. Sen jälkeen olisi helpompaa saada takaisin luottamus ihmisiin, aloittaa uudessa työpaikassa sekä miettiä uusia ihmissuhteita.

Käyttäjä SralLemmor kirjoittanut 20.03.2023 klo 21:13

...Masennus, ahdistus, pelkotilat yms. kaikki tuttuja.

Ei niistä pääse pois muuttamatta omaa mielentilaa. Vakava masennus toki varmaan vaatii jonkinlaista hoitoa, kun ei se ole itsellänikään hoitamatta parantunut parissakymmenessä vuodessa.

Pari tipsiä haluaisin kuitenkin heittää.

Joka helvetin tilanteessa riittää AINA kun teet vain parhaasi.

Ihmiset ovat yllättävän inhimillisiä vaikkei se aina siltä tunnukkaan. Läheisesi ovat puolellasi, eivät sinua vastaan. Suurin osa ihmisistä ovat puolellasi, loput v****päät voit jättää huomiotta.

Sinua pelottaa uusi työ. Miksi? Mikä on pahinta mitä voit sössiä siellä? Oppenheimer tekas atomipommin, totesi vain että ei kai tätä olis kannattanu tehä..("I've become Death, the destroyer of the worlds.")

Minullakin harmittaa jos ja kun sössin töissäni asioita vähän väliä, mitä sitten, niin tekee kaikki. Fiksu oppii virheistään, tyhmä jatkaa samaa rataa.

Mene töihin tai et, ymmärrä se, että et sie olisi tässä ajassa ja paikassa jos sinun ei olisi pitäny olla. Olet yhtä tärkeä ko Kiinan presidentti. Ei tämä maailma toimis niinku se on tarkotettu ilman meitä, mie leikon lihhaa, sie tehet mitä tehet, tärkeitä yhtäkaikki.

Työ on itselleni antanut paljon. Älä tee töitä muiden, vaan itsesi vuoksi.

Toivottavasti löydät polkusi. (Mie mikään guru ole, itekki yritän vielä etsiä jotain päämäärää ja lohtua.)