Voiko ADHD puhjeta noin vain vasta 9-vuotiaana?

Voiko ADHD puhjeta noin vain vasta 9-vuotiaana?

Käyttäjä Lily74 aloittanut aikaan 16.01.2016 klo 13:17 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Lily74 kirjoittanut 16.01.2016 klo 13:17

Hei kokeneemmat!

Muutimme vuosi sitten Suomeen ulkomailta, missä poikamme oli aloittanut koulunkäynnin englanniksi (IB-luokka) ja kaikki oli aina mennyt hyvin niin käytöksen kuin oppimisenkin suhteen. Kun koulu alkoi Suomessa oli alkuinnostus korkealla, mutta lopahti pahasti n.3 kk:n kuluttua. Opettajan mukaan poika oli muuttunut levottomaksi ja alkanut häiritä tunneilla, ei keskity, jne… En tunnistanut opettajan kuvailemaa poikaa omakseni ja olin aluksi hyvin epäileväinen. Sama levottonuus kuitenkin jatkui nyt syksyllä 3. luokan alettua. Pikkuhiljaa aloin hyväksyä sen tosiasian, että poikani käytös on muuttunut dramaattisesti siitä mitä hän oli ulkomailla asuessamme ja että jostain on löydyttävä selitys tälle käytökselle. Hän on aina ollut hyvä koulussa, ei mikään nörttinero vaan ”normaali hyvä” ja oppinut asiat ajallaan. Suomessa koulunkäynti ei tunnu kiinnostavan juurikaan. Menee sinne kuitenkin ihan mielellään, kun siellä on kavereita. Välkkä ja ruokailu on kuulema kivointa…

Pari päivää sitten tapahtui jotain silmiinpistävää. Poika tuli innoissaan koulusta ja sanoi että on oppinut venäjää. Heillä oli ollut yksi venäjän tunti (ensi vuonna mahdollista valita venäjä), missä oli opetettu kirjoittamaan ja lausumaan muutamia sanoja. Hän oli niistä aivan tohkeissaan ja halusi heti opettaa minulle venäjää. Myös käsiala oli todella huolellista (vaatinut keskittymistä). Tästä tuli mieleeni että voisiko olla että poikani kokee koulun (Suomessa) yksinkertaisesti vaan liian tylsäksi, ei tarpeeksi haastavaksi, koska tuo uusi ja ihmeellinen venäjän kieli oli niin mielenkiintoista.

Muuten poika on aina nukkunut hyvin, syönyt hyvin ja ollut liikunnallisesti lahjakas (uinti, voimistelu, pallopelit)… touhukas mutta helppo ja ”kiltti” lapsi, aika herkkä tosin.

Onko kukaan nähnyt/ kokenut mitään vastaavaa oman lapsen kohdalla?

Käyttäjä Aikuinen tytär kirjoittanut 18.01.2016 klo 22:47

Hei
Voisiko olla mahdollista, että muuttaminen ja kaikki sopeutuminen olisi käytöksen muuttumisen takana? Uusi koti, uudet kaverit ja koko ympäristön vaihdos saattavat olla kaiken takana. Lapset voivat hyvinkin reagoida vasta ajan päästä.
Toivottavasti kaikki on teillä ok.

Käyttäjä elämänetsijä kirjoittanut 19.01.2016 klo 12:17

mulle tuli kans mieleen, että jos on vain pojan reagointia uuteen tilanteeseen?
en nyt ehkä lähtisi diagnosoimaan mitenkään.
- Ennemmin antaisin positiivista huomiota lapselle ja juttelisin jne.

ja toivottavasti tilanne on tasaantunut.