Vauva mietteitä ja pelkoja

Vauva mietteitä ja pelkoja

Käyttäjä Vaivaiskoivu aloittanut aikaan 07.10.2009 klo 09:43 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Vaivaiskoivu kirjoittanut 07.10.2009 klo 09:43

Olen ellyt vuoden verran uudessa suhteessa ja yhteistä tulevaisuutta on rakenneltu ja suunniteltu tosimielellä aika paljon. Lapsistakin on puhuttu ja haluan lapsia lähi vuosina mutta se tuo mukanaan myös pelkoja.

Tiedän pärjääväni lasten kanssa olen hoitanut veljeni kolmea lasta muutaman kuukauden ikäisestä alkaen liki päivittäin eli ollut perheen arjessa 100% lasten äidin sairastelun ja masennuksen vuoksi.

😳 Ajatus mikä pelottaa on raskaus ja raskaus aika, synnytys. Ympärilläni on paljon odottavia äitejä tai pienen vauvan kanssa olevia äitejä, ystävä ja tuttava piirini on vauvan saanti iässä ja vauva buumi on kova. Onko tavallista pelätä raskautta ja että se huolettaa? Ystäväni oli todella heikossa kunnossa liki kolme ensimmäistä raskaus kuukautta, tipassa lukuisia kertoja ym ja toisella vauva yritti tulla kesken usemman kerran. Miten minä tiedän että uskallan lähteä mukaan tähän leikkiin, kestänkö mahdolliset vastoinkäymiset ja pelot. Kertokaa hyvät ihmiset miten voisin parantaa oloani, mietinkö asiaa vain liikaa? Onhan maailmaan toki syntynyt lapsia aina ilman hienoa nykyaikaista sairaalajärjestelmääkin, silti ahdistaa! 😯🗯️

Käyttäjä outokainen kirjoittanut 15.10.2009 klo 13:16

Ei ole epätavallista pelätä raskautta, etenkin synnytystä. Monia pelottaa lapsen saaminen tähän välillä niin turvattomaan elämään - pystynkä antamaan lapselleni onnellisen lapsuuden..?
Meillä kaikilla on niin raskaudesta, synnytyksestä kuin lapsen kasvattamisestakin omat kokemukset. Ei ole yhtä samanlaista. On huonoja kokemuksia, mutta on myös hyviä. Laita ylös kysymyksiä, jotka sinua askarruttavat ja varaa aika lastenneuvolaan. Uskon, että terveydenhoitaja mielellään vastaa sinun kysymyksiisi ja hälventää pelkojasi. Voisiko joku kätilö synnytyssairaalasta keskustella kanssasi..?

Elämässä tulee aina vastoinkäymisiä, oli mukana lapsia tai ei. Omalta kohdaltani voin kertoa, että oma lapsi on parasta maailmassa - iloineen ja suruineen. Koko tunteiden kirjo tekee elämästä elämänmakuisen.
Uskon, että ihan varmasti sinä tulet selviämään raskaudesta ja synnytyksestä. Synnytys voi olla kivulias, mutta kipuja lievitetään eikä ne kestä ikuisuuteen. Naiset ovat synnyttäneet kautta aikojen ja täytyy olla todella suuria komplikaatioita, että joku menee täysin pieleen. Suomessa on ammattitaitoisia kätilöitä ja terveydenhoitajia. Luota itseesi ja heihin. Voihan olla, että kun tulet raskaaksi, pelotkin hälvenevät ja muuttuvat onnelliseksi odottamiseksi. Luonto tekee tehtävän. Meillä naisilla on 9 kk aikaa valmistautua äitiyteen.

Liikaa ei kannata asioita etukäteen miettiä. Jos miettisimme joka päivä, mitä kamalaa voi meille tapahtua kun astumme ovesta ulos, uskaltaisiko edes elää..?

Kaikkea hyvää sinulle! 🌻🙂🌻