uusioperheen pelisäännöt

uusioperheen pelisäännöt

Käyttäjä jenkkikomedia aloittanut aikaan 09.11.2015 klo 21:11 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä jenkkikomedia kirjoittanut 09.11.2015 klo 21:11

Miehelläni on juuri 3-vuotta täyttänyt lapsi, joka viettää meidän luonamme melko paljon aikaa (vähintään yötä viikossa). Lapsella on meidän luonamme oma huone ja sänky, jossa lapsi nukkuu yöt vaihtelevasti. Lapsi on alkanut viime kuukausien aikana heräilemään joka yö 12 aikaan pyrkien meidän viereemme nukkumaan ja mieheni on sanonu lapsen äidille että olisi paras, että lapsi nukkuisi molemmissa kodeissa omassa sängyssä. Meidän mielestämme on tärkeää, että lapsi tottuu omaan sänkyyn ja mikäli herää painajaiseen tms. hän saa toki tukea aikuiselta, mutta lapsi tiedostaa että jokainen nukkuu omassa sängyssään. Nyt saimme kuitenkin selville, että lapsen äiti ottaa tämän joka yö viereensä koska ei jaksa kantaa lasta enää omaan sänkyyn (lapsen sänky hänen luonaan samassa huoneessa). onko muilla ollut samankaltaista tilannetta ja kaipaisin vinkkejä miten tällaiset arjen pelisäännöt olisi helpoin ratkaista?

lapsen äiti ei ole yhteistyöhaluinen kuuntelemaan meidän näkemyksiämme myöskään kuivaksi oppimisessa. Hänen mielestään 3v ei ole kiire oppia vaipoista pois, mutta me taas olemme pyrkineet totuttamaan lasta pottaan jo kauemman aikaa ja meidän luonamme lapsi osaa ilmoittaa pissahädästä silloin kun hänellä ei ole vaippaa (äiti sanoi että lapsi ei vielä voi osata ilmoittaa hädästä).

Kaipaisin mitä tahansa vinkkejä tällaisen tilanteen ratkomiseen tai mahdollisia samankaltaisia kokemuksia sekä keskustelua. Meidän mielestämme jotkin säännöt on tietenkin erilaisia äidin ja isän luona mutta nukkuminen ja kuivaksi oppiminen ovat kuitenkin suuria kehityksellisiä asioita, joiden periaatteista pitäisi kaikkien pitää kiinni…

Käyttäjä elämänetsijä kirjoittanut 10.11.2015 klo 16:22

näin 4 lapsen äitinä ja yhtä ydinperhettä sekä kahta uusperhettä vetäneenä 20 vuoden aikana. ... mitähän nyt sanoisi.
3-vuotias on pieni, joten ei auta muuta tehdä kuin toistaa, että nukutaan omassa sängyssä. luodaan turvalliset rutiinit joka ilta ja annetaan läheisyyttä: "kaikki on hyvin, nyt nukutaan" Kyllä mun lapset kaikki on tullut vähintään 3-vuotiaaksi asti viereen nukkumaan. - ei joka yö ja pikku hiljaa vähentäen. Äidin sääntöihin ja elämään ette oikein voi vaikuttaa, vaikka haluaisitte, jos hän ei ole yhteistyökykyinen. mun lapset nukkui vallan isänsä vieressä, kun me oltiin erottu; mun luona oli sitten meidän säännöt. - unet oli katkonaisia, mutta 3-vuotias on vielä pieni, ja riippuen hänen vanhempiensa erosta, voi olla että turvatonkin.

ja toi kuivaksioppiminen... mulla nyt ei oo kokemusta kuin pojista, mutta edelleenkin mulla on yksi yli 5-vuotias, joka ei ole täysin kuiva ja öisin on vaippa. - kukaan ei ole ollut asiasta huolissaan. - hänen kaksosveljensä on ollut kohta jo 2,5 vuotta täysin kuiva. tuo vaippapoika kyllä muuten kehittyy hyvin; osaa jo lukea ja kirjoittaa.

ymmärrän ärsytyksesi; ärsytykset on uusperheessä kovin yleisiä. - TÄRKEINTÄ on että sinä ja miehesi vedätte yhtä köyttä!! se on rakkautta ja välittämistä, mikä kantaa kyllä pahimpienkin vaikeuksien yli. - näitäkin isompia ongelmia voi uusperheessä tulla.

Tsemppiä!!
joskus ne exät(omat ja puolison) on todella ärsyttäviä. 😉

Käyttäjä jenkkikomedia kirjoittanut 11.11.2015 klo 09:13

toistoa tässä on yritetykin ja päätettiin että meidän luona ainakin pyritään pitämään kiinni omista nukkumisjärjestelyistämme vaikka lapsen äiti yrittääkin hangata vastaan ja vaikuttamaan meidän rutiineihimme. Myös kuivaksi oppimisen kanssa jatkamme vaikka äidin mielestä se ei kannatakaan. Lapsella kuitenkin on halua ja kiinnostusta käydä pöntöllä tekemässä tarpeensa niin ei ihan turhaa työtä tehdä kuitenkaan 🙂 Tämän lapsen kohdalla yöheräämiset eivät luultavasti johdu vanhempien erosta koska mieheni erosi exästään lapsen ollessa alle 1v vaan lähinnä luultavasti johtuu siitä että on tottunut pääsemään äidin viereen kun herää yöllä ja kävelee tämän sänkyyn. ja tottakai myös ihan tavallisista lapsen uniongelmista, painajaisista yms. ehkäpä tämä tilanne kehittyisi parempaan suuntaan, kiitos kokemuksesi jakamisesta 🙂