Uhmaikäinen lapsi/hermot tiukalla

Uhmaikäinen lapsi/hermot tiukalla

Käyttäjä Elrei aloittanut aikaan 01.04.2015 klo 15:28 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Elrei kirjoittanut 01.04.2015 klo 15:28

Miten jaksaa uhmaikäisen kanssa hermojaan menettämättä? Perheessä 4,5 kk ikäinen vauva, jonka vuoksi minun yöt ovat hyvin katkonaisia. Sitten tämä 3,5 vuotias on kuin teini-ikäinen, paiskoo ovia, lyö, heittää tavaroita jne. Mikään ei mene perille. Ei lelujen poisottaminen, ei huutaminen, ei rauhoittelu.
On kuin tulta ja tappuraa. Eihän tässä mitään jos tätä tapahtuisi esim. kerran päivässä, mutta tämä on meidän arkea. Kymmenenkin kertaa päivässä.
Miten tässä jaksaa???? Alkaa olla omat voimat vähissä ja keinoja en enää keksi.
Kertokaa omia kokemuksianne!

Käyttäjä Artemis kirjoittanut 22.04.2015 klo 17:16

Voimia sinne! Itsellä myös uhmaikäinen lapsi. Onko sulla tukiverkostoa, että saisit välillä ainakin hengähtää, veisit isomman jonnekin hetkeksi kylään? Tietysti pienen vauvan hoitoon jättäminen on hankalaa, mutta pääsisitkö välillä viettämään kahdenkeskistä aikaa uhmaikäisen kanssa, kävisittekö vaikka uimahallilla tai piknikillä? Jos se vaikka häntä rauhoittaisi edes vähän 🙂 Mutta aika viimeistään auttaa, toivottavasti uhma menee pian ohi! Ja onneksi vauva kasvaa myös koko ajan ja toivottavasti nukkuu pian yöt paremmin 🙂

Käyttäjä Auringonkukkanen kirjoittanut 06.05.2015 klo 01:33

Hei. meillä on 2-vuotias lapsi, jolla on kova uhma. On ollut vaikea saada häntä tottelemaan eri asioita. Pyysin miestäni ottamaan yhteyttä perheneuvolaan, koska tuntuu että tarvitsemme tilanteeseen vaikka kasvatusvinkkejä tms. Yritän myös itse perehtyä uhmaiästä kirjoitettuihin materiaaleihin, että jospa niistä oppisi jotakin, mitä voisi omaan arkeensa soveltaa.

Rakkaus, rajat ja rutiinit on varmaan ainakin hyvä muistaa! 🙂