Tiedän tunteet!

Tiedän tunteet!

Käyttäjä eemi aloittanut aikaan 13.02.2006 klo 11:36 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä eemi kirjoittanut 13.02.2006 klo 11:36

Meillä on 9 kk ikäinen tyttö, ja siitä lähtien kun hän täytti 4 kk olen ollut enemmän ja vähemmän väsynyt. Joinakin päivinä tuntuu, etten kestä lapsen itkua laisinkaan ja olenkin ollut viime aikoina aivan uskomattoman stressaantunut, kireä ja hermostunut pienimmistäkin vastoinkäymisistä. Tyttö on myös sairastanut tässä kuukauden sisään 2 korvatulehdusta eli yöt ovat olleet jälleen rikkonaisia ja kiukkua ja itkua on päivin ja öin. Olemmekin jälleen tänään menossa lääkäriin tarkistuttamaan korvat, viime yö oli taas yhtä huutoa.

Minkä ikäinen vauva teillä on? Milloin vauva itkee eniten? Oletko silloin yksin kotona? Pahintahan on juuri yrittää yksinään väsyneenä kuunnella vauvan itkua. Meille äideille se itku on pahinta maailmassa.. se tuntuu niin syvällä, ettei sitä varmaan kukaan muu voi ymmärtää kuin toinen äiti. Siihen päälle kun yrittää tehdä kaikkensa, että vauva edes hetkeksi rauhoittuisi ja kun jokainen keino on kokeiltu, eikä mikään auta, on olo niin turhautunut että voisi vaikka vain itsekin kiljua täyttä kurkkua, että minä en enää jaksa!

Jos sie et jaksa, se ei ole sinun vika. Älä itseäsi syyllistä, ei meistä kukaan ole supersuorittaja eikä meistä kukaan omaa rautaisia hermoja. Vauvan itkua ei aina kestä, sille ei vain voi mitään.. Jos on mahdollista, ja itse suinkin jaksat, niin lähde vaikka ulos vauvan kanssa, jos vauva viihtyy vaunuissa. Se yleensä auttaa meillä. Samalla saa itsekin happea ja pääsee ennen kaikkea vähäksi aikaa kotoa neljän seinän sisältä pois. Jos teillä on useampi lapsi, niin lähtekää porukalla ulos.. hyppimään lumessa tai jotain. Kunhan nyt ihan alkuun lähdette kotoa vähäksi aikaa pois. Saat vähän etäisyyttä tuohon jatkuvaan huutoon ja sen jälkeen on itselläkin himpun verran parempi olo, kun on saanut rauhassa hengitellä raitista ilmaa.

En tiedä auttoiko näistä sanoista mikään, mutta usko pois, et ole yksin. Meitä rättiväsyneitä äitejä on maailma pullollaan ja jokainen painii ihan samojen tunteiden kanssa jossain vaiheessa äitiyttä. Mutta vielä tämä joskus helpottaa, siihen on pakko luottaa, koska ilman toivoa ei ole enää mitään! Kaikkea hyvää sinulle ja hirmuisesti tsemppiä 🙂👍

Käyttäjä eemi kirjoittanut 13.02.2006 klo 12:22

Tämä kirjoitus oli siis tarkoitettu TAIKATYTÖLLE. Painoin vahingossa väärää täppää 😳