pettäminen

pettäminen

Käyttäjä tyttötällainen aloittanut aikaan 13.08.2015 klo 12:46 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä tyttötällainen kirjoittanut 13.08.2015 klo 12:46

Miten mies käyttäytyy jos kävisi vieraissa tai olisi mahdollisesti ihastumassa tai kiinnostunut toisesta naisesta?😑❓

Käyttäjä Keaton kirjoittanut 13.08.2015 klo 15:04

Mies tai nainen, todennäköisesti käyttäytymismalli on samoa:

Meillä vaimoa alkoi ihan ensimmäisenä liikunta ja oman kunnon kohottaminen (1) kiinnostaa ihan toisella tavalla kuin aikaisemmin. Piti saada kiinteyttä ja näköä. En tietenkään osannut pitää tätä mitenkään merkityksellisenä seikkana, mutta näin jälkikäteen kaikki vain loksahtaa paikalleen.

Tämän jälkeen alkoi tietty salamyhkäisyys puhelimen kanssa (2). Siinä missä aikaisemmin puhelin oli ollut vapaasti käytettävissä, niin seuraavassa hetkessä se oli tiukasti käden ulottuvilla ja lopulta suojattuna koodilla. Toki tämä taas osui yksiin kehittyvien puhelimien ominaisuuksien kanssa (kaikillahan on suojakoodit), joten en osannut tästäkään vihjeestä mitään sanoa.

Sitten tulikin puhumattomuus (3). Kun ajatuksensa jakaa muualle, niin mitäpä niitä jakamaan puolisonsa kanssa edelleen. Itse epäilin työstressiä ja väsymystä.

Tässä vaiheessa kyse on mielestäni henkisestä irtiotosta omassa suhteessa ja tavallaan pettämisestä jos ei voi asiaa suoraan sanoa miten se on. Se on pettämisen suhteen täysin harmaalla alueella. Onhan jokaisella oikeus omiin ystäviin ja ajatuksiin, mutta jos niitä ei voi rehellisesti jakaa puolisonsa kanssa, niin liikutaan jo heikoilla jäillä.

Sitten vaimoni jäikin kiinni esikatseluviestissä sydämenkuvista. Romanttiset ajatukset (4) tulevat road mapilla seuraavana varmana merkkinä pettämisestä.

Pelimies/-nainen väittää tässä vaiheessa, että onko se pettämistä? Eihän vielä ole mitään tapahtunut?

Tämän jälkeen pöly laskeutui vuosiksi kunnes jäivät taas kiinni ylenpalttisesta viestittelystä ja lopulta viesteissä paljastuneesta ihan fyysisen tason pettämisestä (5), jota ei voinut enää kiistää. Muuten varmaan vieläkin kiistettäisiin kaikki ja en tietäisi asioiden todellista laitaan.

Itse tulkitsen nykyään todella herkällä korvalla vaimoni käyttäytymistä. Ehkä liiankin, mutta kun kokemus petetyksi tulemisesta, niin aika vereslihalla sitä ollaan tiettyjen asioiden suhteen vaikka kuinka olisi terapiassa yrittänyt parsia itseään kokoon.

Eli Keatonin askelmerkit pettämiseen:

(1) Kiinnostus omasta ulkonäöstä
(2) Kiinnostus puhelimesta
(3) Puhumattomuus
(4) Romanttiset ajatukset vaan ei teot
(5) Fyysisen tason pettäminen

Toki jos vetää lärvit ja vetää yhden yön setin jonkun tuntemattoman kanssa, niin se on paljon suoraviivaisempaa toimintaa.

Käyttäjä 1Maisa kirjoittanut 14.08.2015 klo 13:28

Keatonin askelmerkit pettämiseen:

(1) Kiinnostus omasta ulkonäöstä
(2) Kiinnostus puhelimesta
(3) Puhumattomuus
(4) Romanttiset ajatukset vaan ei teot
(5) Fyysisen tason pettäminen

Löydän samoja:
1) Mies alkaa käydä salilla tai nostella puntteja yhtäkkiä enemmän kuin ennen on kiinnostanut
2) Voi se puhelin!!! "Kyllä saa olla salaisuuksia!" What??!! 😐 Niinku semmoisia puhelimessa, ettei voi vaimolle näyttää? Ja jos loki on aina tyhjä, niin hmm... Satuin myös vahingossa näkemään viestejä, jotka oli joku läppä tai mikä hyvänsä. Ja uskoin ihan täysin 🙄
3) Puhumattomuus, yhteisiä haaveita ei ole. "Katsotaan. Elämästä ei koskaan tiedä." ym. Tai sitten puhutaan. Arvostellaan rakkaan puolison ominaisuuksia.
4) Viestikaveri on "vaan tosi hyvä kaveri". Kiva, hauska. No se puoliso ei aina jaksa olla 🤨
5)Niinkuin joku jossain kirjoitti, hups kun ollaan aikuisia, yksi asia johtaa toiseen ja vähän humalaa vaikka apuun, niin päädytään samaan petiin. Soppa on valmis nautittavaksi. Hyväuskoinen ja hölmö puoliso uskoo kaikki saunaillat ja työmatkat ja muut virkistysreissut "poikien" kanssa.

Ja meillä kaikilla on niin mukavaa 🙂👍

Käyttäjä XXX3 kirjoittanut 14.08.2015 klo 22:59

Komppaan edellisiä. Tässä järjestyksessä:

1) Puhelin
aina käden ulottuvilla, ulos puhumaan, lokit tyhjiksi

2) Puhumattomuus
poissaoleva, katse kaukaisuuteen, ei mitään sanottavaa

3) Puolison arvostelu
puoliso suorastaan pakottaa uskottomuuteen

4) Kylmät halaukset ja seksikuolema
uskollinen salarakkaalle

No, näistäkään en vielä ymmärtänyt, vaan ihan piti konkreettisesti silmille heittää.

Käyttäjä Beren kirjoittanut 17.08.2015 klo 16:22

Oi ja voi, nämä kun olisi paremmin tajunnut aikoinaan. Tämä on kyllä yksi pahimmista viestiketjuista, vaikka vielä lyhyt onkin. Tulee sekä paha että typerä olo.

Meillä vaimo osasi kyllä varsin hyvin peittää. Puhelin olisi tietysti ollut yksi selvä merkki mutta ei niin selvä kuin monilla muilla. Oli tässäkin varovainen, viestittely oli lähinnä työsähköpostissa. Loma-aikaan olisi voinut jotain huomata kännykän käytöstä. Vaimo yritti kompensoida pettämistä osittain hoitamalla touhukkaasti joitain perheen asioita. Tosin ei systemaattisesti, välillä vetäytyi. Kaikkiaan oli etäisempi, kuin olisi ollut kotona töissä. Varmaa diagnoosia ei näistä olisi osannut tehdä mutta olisi ehkä osannut ottaa asioita paremmin esille ja ehkä olisi saanut langan päästä kiinni.

Tosin olen melko varma, että oli hyvä, etten silloin huomannut. Vaimon puolustusreaktio olisi voinut olla sellainen, että olisi tullut enemmän syviä haavoja ja paikattavaa kuin nyt kun suhde oli ehtinyt jo lopahtaa kun se paljastui. Surettaa ne jotka joutuvat selvittämään asiaa akuutissa vaiheessa kun hullaantunut pettäjä ei tiedä mitä haluaa ja saattaa haukkua pitkäaikaisen puolison aivan syyttä vain, koska elää omassa kuplassaan.