Periaate vai tunne????

Periaate vai tunne????

Käyttäjä alysha aloittanut aikaan 12.11.2007 klo 12:49 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä alysha kirjoittanut 12.11.2007 klo 12:49

Koin viikonloppuna elämäni järkytyksen kun sain selville että mieheni oli pettänyt minua. Sanoi ettei ole ollut kenenkään kanssa sängyssä mutta kaulassa näkyivät pettämisen jäljet. Meillä on hiukka eroa tuosta pettämissanasta. Minusta jo se että viettää illan toisen kainalossa on pettämistä hänestä sänkyyn meneminen.

Olen aina ollut sitä mieltä että pettämistä ei voi antaa anteeksi ja olen edelleenkin. Sisälläni on myllerrys ja tunnen itseni todella loukatuksi. Tiedän että tämä oli ensimmäinen kerta ja myös hän on pahoillaan, mutta mistä tiedän onko tarpeeksi pahoillaan. En voi tätä anteeksi antaa vaikka kaiken lopettaminenkin tuntuu pahalta. Onko mahdollista että, tästä kaikesta voi päästä yli, jatkaa antamatta anteeksi. En yleensä muistele menneitä sen jälkeen kun ne on annettu anteeksi mutta entä kun ei voi antaa anteeksi.

Mieheni ottaa harvoin mutta silloin kun ottaa, ottaa kunnolla ja siksi tämäkin varmasti tapahtui. En ole sinisilmäinen vaan yleensä aika jyrkkä periaatteitteni suhteen. Mutta nyt en todellakaan tiedä mitä tehdä.

En ole lapsillenikaan kertonut millä mallilla asiat ovat mutta 12-v huomasi kyllä eilen että äidillä on paha olo.

Tiedän että ratkaisu on omissa käsissäni mutta olenko totaalinen luuseri jos yritän vielä jatkaa. Talon remonttikin on kesken ja jos mies lähtee kesken se jääkin.

Kertoilkaa mielipiteitänne, auttakaa päätöksen teossa vaikkette päätäkkään puolestani.

Käyttäjä Kotkatar kirjoittanut 18.11.2007 klo 13:48

Hei Alysha,
tuollaisessa tilanteessa ei voi oikeastaan sanoa, että erotkaa vain tai jatkakaa vain kuten ennenkin.
Tunnetasolla tapahtumia on vaikea antaa anteeksi. Exän suhteen kun kuulin pettämisestä ensikertaa, niin kaikki oikeastaan loppui pikkuhiljaa. Ei heti, mutta ajan kuluessa.

Mielestäni pitäisi antaa itselle aikaa, ennenkuin tekee mitään radikaalia. Tekee sitten kuin tekee vasta pitkällisen harkitsemisen jälkleen. Ja etenkin kun on lapsi myös mukana, niin kehottaisin ensin tekemään kaikkesi avioliiton puolesta. Kokeilkaa ensin kaikkea saatavissa olevaa apua. Parisuhdeterapia on varmana paikallaan.

Jos kyseessä on ihan satunnainen pettäminen, niin mielestäni asia on hiukan eri kuin jatkuva pettäminen. Prosessoikaa kuitenkin rauhassa asiaa. Jos teillä muuten on mielestänne mennyt hyvin, niin nekin asiat painavat vaa'assa.