Perheterapiasta uudelleen karille

Perheterapiasta uudelleen karille

Käyttäjä mehitähti aloittanut aikaan 20.04.2014 klo 00:15 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä mehitähti kirjoittanut 20.04.2014 klo 00:15

Olemme olleet naimisissa 16 vuotta. Kotona asuu kaksi alaikäistä lasta (joista toinen meille sijoitettu) ja yksi täysikäinen. Lisäksi aikuiset lapset miehen aiemmasta liitosta ja lapsenlapsia. Elämämme ei koskaan ole ollut aivan seesteistä, mutta hyviä hetkiä enemmän kuin huonoja.

Runsas vuosi sitten huomasin mieheni käytöksen muuttuneen – vetäytymistä, kännykän piilottelua. Sain pikkuhiljaa selville, että oli tutustunut naisiin chatissa ja treffipalstalle laittamansa profiilin avulla. Juttuseuraa kuulemma hakenut, ei seksiä. Oli ollut tapaamisia useiden naisten kanssa. Osan kertoi itse, osan naiset kertoivat, kun kysyin. Mies varasi itse ajan perheterapiaan. Luulin varsin pian, että ollaan kuivilla, mutta hajosin, kun sain tietää, että yhteen tapaamistaan naisista pitää edelleen yhteyttä, nimi puhelimessa peitenimellä. Tämä suhde oli vain jutustelua, mutta kuitenkin. Perheterapiasta huolimatta en saanut luottamusta palautettua ja se oli miehelleni raskasta. Jatkoin yksilöterapiassa, luin mielenhallintaoppaita ja siitä huolimatta joku vain kaihersi. Tästä huolimatta olimme kovin läheisiä ja suhteemme oli monelta osin paljon aikaisempaa parempi.

Juuri, kun olin pääsemässä epäilyksistä voitolle, sain tietää, että mieheni oli kesken työpäivän ollut tapaamassa vierasta naista hänen kotonaan. Luin heidän sähköpostikirjeenvaihdon. Seksi oli puheissa mukana, vaikka nainen valittelikin jälkikäteen lähettämässään viestissä, että halusta huolimatta, ei ollut valmis seksiin, kun tietää, että suhdetta kumminkaan ei voi rakentaa. Mieheni mukaan seksipuhe oli vain ”läpänheittoa” ja naisen fantasioita. Hän oli ollut siellä vain juttelemassa. Mieheni suuttuu ja menee suunniltaan, jos vähänkin viittaan pettämiseen. Vakuuttaa, että ei ole koskaan minua fyysisesti pettänyt.

Mieheni lupasi lähteä jälleen perheneuvontaan. Itse ole voimaton ja epätoivoinen. Haluaisin saada totuuden selville, jotta pystyisin tekemään oikeat ratkaisut. Mieheni on kuitenkin jäänyt niin monesti kiinni valehtelusta, että sanat ovat menettäneet merkityksensä.

Mikä neuvoksi tässä ahdingossa?

Käyttäjä Arome kirjoittanut 20.04.2014 klo 10:45

Mehitähti, löydän kirjoiteksestasi niin paljon samaa kuin oma tilanteeni on. Ja ymmärrän ihan täysin, mitä tarkoitat sillä että luottamusta on hyvin vaikea ellei mahdoton rakentaa. Myös minun mieheni vähättelee toimintaansa ja sanoo jopa suuttuen, ettei hän ole koskaan pettänyt minua (fyysisesti).

Tsemppiä sinulle, kuulisin mielelläni löydätkö tai löydättekö ratkaisua ongelmaanne. Ja miten miehesi perustelee omaa toimintaansa, mitä hän sillä hakee?

Käyttäjä Kreetta kirjoittanut 20.04.2014 klo 11:33

Kuulostaa osin tutulta itsellä kokemus kun 2,5 v.en saannut suoraa vastausta, kun kysyin oliko toista, koska tiesin että muut olivat puhuneet ja lapsetkin näkivät että oli, ja vaikka mies oli jo eronut minusta, piti minua kuiten takaporttina ja antoi ymmärtää että tulee takaisin , nyt sitten noin kuukausi sittten en jaksanut enää roikkumista.Ja sain vastauksen että on joku.

Kaikista eniten harmittaa se ettei minusta päästetty irti , enkä päässyt prosessoimaan aikasemmin petetyksi tulemista ja siten myös yksin jäämistä.
Itse koen että olisi mieheltä reilua sinua ja häntäkin kohtaan valita rehellisesti toinen, vaikea tilanne, toivon sulle voimia nyt Mua hallittiin mm.siten että annoin aina toivoa enkä uskaltanut sanoa et mulle ei tehdä näin.

Käyttäjä mehitähti kirjoittanut 20.04.2014 klo 12:24

Kiitos vastauksista. Hämmentävää on se, että mies itkien ja toisella kertaa suuttuen väittää, että ei ole pettänyt fyysisesti, vaikka tosiasiat kertovat aivan muuta. Sitähän heltyy välillä uskomaan mitä toinen sanoo, koska se toki omakin toive on, että pettämistä ei ole tapahtunut. Mutta, kun nainen kirjoittaa miehelle tapaamisen jälkeen seuraavaa, niin voiko siitä mitään muuta päätellä, kun että pikaseksiä on käyty kysymyssä (kiire oli kova, koska oli mies oli sopinut lounaan minun kanssani tunnin päähän. Sanokaa se täysjärkiset.

Nainen miehelleni tapaamisen jälkeen:
"Mikä fiilis?Minä sain ihanaa energiaa ja tuntui jälleen hyvälle. Mutta huomasin,että niin se vaan aina näköjään mulla menee,että vaikka kuinka haluttaa ja tuntuukin hyvälle ja ajatuksissaan haaveilee, niin se seksi siirtyy sitten toissijaiseksi. Tuntuu, että se on kumminkin niin iso asia,etten lähde ihan tuosta vain siihen kun tietää,ettei suhdetta voi rakentaa. Ihana oli kyllä tavata. Ihana nähdä. Hyvää pääsiäsistä!"