Parisuhteessa/lapsiperheessä kuka määrää arjen kulun?

Parisuhteessa/lapsiperheessä kuka määrää arjen kulun?

Käyttäjä Dallas2 aloittanut aikaan 21.11.2018 klo 07:34 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Dallas2 kirjoittanut 21.11.2018 klo 07:34

Hei.Ollaan oltu 10v suhteessa ja lapset saatu maailmaan.Meillä parisuhde oli aika tasavertainen ennen lapsia! Nyt kun lapset syntyneet,niin naisesta tullut selkeä johtaja! Aika pitkälle päättää arjen vko rytmit ja hoitaa muutenkin pankkiasiat yms muut juoksevat asiat.Riita tilanteissa,jään heti alakynteen.On paremmin koulutettu ja verbaalisesti lahjakas! Yrittänyt joskus sanoa,että antaa vähän munkin päättää asioista,kun kuitenkin teen arjessa paljon asioita perheen eteen.Mutta usein kun juteltu asiasta,niin hän luonteeltaan dominoiva,niin jotenkin mut on aika lailla alistettu osaani.Mutta hän kyllä pyörittää hyvin arkee,ei siinä!

Käyttäjä Kolmenmamma kirjoittanut 22.11.2018 klo 08:55

Varaa aika perheterapiaan, seurakunnalta esimerkiksi saa ilmaiseksi. Teillä on kommunikaatio-ongelmia tuon dominoimisen lisäksi.

Usein lasten synnyttyä pikkulapsivaiheessa naisen biologinen vaisto ohjaa tuohon rooliin (miehet on olleet metsässä hankkimassa ruokaa) ja roolit pikkuhiljaa tasaantuvat lasten kasvaessa. Lapset myös aika nopeasti rupeavat ottamaan itse kantaa menoihin ja harrastuksiin.

Terapiasta saatte varmasti apua ja erilaisia välineitä noiden asioiden edistämiseen. Tsemppiä!