Nuoren teinin mielikuvitusjutut?

Nuoren teinin mielikuvitusjutut?

Käyttäjä päällepäsmäri aloittanut aikaan 15.06.2012 klo 10:34 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä päällepäsmäri kirjoittanut 15.06.2012 klo 10:34

Onko kenelläkään kokemusta siitä, kun nuori 11-13v tyttö puhuu itsemurhasta, kuvittelee tappavansa muita ihmisiä ja näkee hyvin väkivaltaisia unia?
Mitä pitäisi tehdä? Läheiset sanoo että se on normaalia ja minun mielestä on jo vakava häiriö. Kuitenkin uskon myös siihen että nyt on ollut näitä joukkosurmia jo ihan liikaa ja uutisoitu niitä tuutin täydeltä joka paikassa, että onkohan vain kyseessä siitä johtuva pelko ja ahdistus.

Käyttäjä Anksu kirjoittanut 16.06.2012 klo 18:48

Perheneuvolaan tai nuorisopsykiatriaan aikaa nopeasti. Jos alle 13 vuotias, niin ensimmäinen vaihtoehto.

Käyttäjä mausteinen kirjoittanut 17.06.2012 klo 22:27

Hei Päällepäsmäri!
Hienoa, että olet huoilissasi lapsesta! Mielestäni aina, jos lapsi alkaa usein puhumaan itsemurhista tai toisen tahallisesta vahigoittamisesta, kannattaa ottaa asia vakavasti. Oma aika lapsen kanssa ja jo läheisyyden, välittämisen tunne lisäävät sitä positiivista mielikuvaa. Onko lapsella harrastuksia/ mielipuuhaa, mikä antaisin elämään iloa?
Oma lapsi monien kriisien jälkeen alkoi käyttäytyä uhkaavasti. Jo pelkät puheet oli vanhempana ikävää kuultavaa ja rankkaa. Pelko, koska tapahtuu mitä. Nyt on kulunut vuosia tapahtumista ja lapsi voi paljon paremmin, pitkän lasten psy polilla jatkuneen hoidon jälkeen. Olen hyvin tyytyväinen, vaikkakin välillä lähtö keskustelemaan on ollut hankalaa.
Voimia! Toivon, että kaikki sujuu hyvin, eikä sinun vanhenpana tarvitse pelätä oman puolesta! 🌻🙂🌻

Käyttäjä päällepäsmäri kirjoittanut 18.06.2012 klo 18:05

Ongelmana on se että lapsi on läheisen ja näin vieressä katsojana se kuulostaa tosi pahalta. Vanhemmat eivät huolestu, vaikka on sanottu heille, se on normaalia nuorten juttuja sanovat. Lapsi käyttäytyy aika ylimielisesti ja ilkeästi muitakin kohtaan varsinkin jos joku vastustaa hänen toiveitaan tai on eri mieltä. Kuuntelee kyllä mutta näkee silmistä että ei ota todesta neuvoja. Suoraan sanottuna halveksii kaikkea sääntöjä ja auktoriteettia. Jotenkin ajattelen että hän on hirveän peloissaan jostain syystä.