Mustasukkainen miehen entisistä kumppaneista

Mustasukkainen miehen entisistä kumppaneista

Käyttäjä likgiltig aloittanut aikaan 16.02.2020 klo 18:34 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä likgiltig kirjoittanut 16.02.2020 klo 18:34

Hävettää kirjoittaakin tästä, mutta haluaisin kuulla mikäli muilla ihmisillä olisi vastaavanlaisia kokemuksia ja mahdollisesti vinkkejä miten tämän asian kanssa voisi elää tai miten tästä ajatusmallista pääsisi eroon.

Olen siis joka ikisessä parisuhteessa jollain tasolla sekoillut, kun tajuan sen faktan, että mieheni on joskus jopa seurustellut jonkun toisen henkilön kanssa, mahdollisesti jopa rakastanut tätä. Koko ajatus oksettaa minua suunnattomasti ja mietinkin aina tehdessämme jotain että no niin tämänkin hän on varmasti tehnyt sen Marja-Liisan kanssa, tai jos hän tekee jonkin romanttisen eleen tai keksii minulle söpöjä hellittelynimiä niin nekin onnistun kääntämään niin että juu hän teki näin myös edellisille, en ole mitenkään erityinen. Olen tästäkin onnistunut saamaan jonkinlaisia riitoja aikaiseksi nykyisen kumppanin kanssa, kun hän koki ettei voi sanoa mitään ilman että ajattelen, että tämänkin olet sanonut jollekin toiselle aivan varmasti. 

Toisaalta taas sitten myös vertailen itseäni edellisiin kumppaneihin, vaikken näistä tiedä juuri mitään. Esimerkiksi jos mies on se jätetty osapuoli, mietin irrationaalisesti olisiko mies vielä tämän naisen kanssa yhdessä, jos nainen ei olisi tätä jättänyt, eli oliko tämä nainen hänelle se kuuluisa ”the one”, mutta se sattuikin jättämään hänet ja nyt hän tyytyy minuun. 

Pilaan tässä samalla parisuhteen itseltäni ja pelkään että pilaan miehenkin fiiliksen kun flippaan joka kerta jos mies mainitsee sanallakin siitä että hänellä on joskus ollut muita kumppaneita. Mies ei tokikaan mitenkään aktiivisesti puhu entisistään tai edes mitenkään spesifisti, vaan vaikka esimerkiksi sanoo että jokainen aikaisempi kumppani on valittanut pelaamisesta ja siitä alkaakin minun alamäkeni. Eli sulkeudun täysin enkä halua että mies koskee minuun, koska minua kuvottaa ajatuskin siitä, että mies on koskenut muihin naisiin. Tiedostan kyllä, että jokaisella ihmisellä on oma menneisyytensä, niin myös minullakin, mutta en vain silti osaa päästää tästä asiasta irti. 

Mitä ihmettä tässä voisi tehdä? En voi sietää näitä tunteita, mutta en myöskään pääse niistä eroon. Ammattilaiselle (eli terapeutille) pääsen vasta puolen vuoden päästä aikaisintaan, joten en pysty näitä ajatuksia purkamaan missään kunnolla, enkä kehtaa miehellekään asiasta kertoa.