Miten selvitä valehtelusta ja pettämisestä

Miten selvitä valehtelusta ja pettämisestä

Käyttäjä Palasina74 aloittanut aikaan 24.09.2020 klo 17:54 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Palasina74 kirjoittanut 24.09.2020 klo 17:54

Hei,

Minulle on tässä parin viime päivän aikana selvinnyt miehen todella usean naisen kanssa tapahtunut viestittely somessa ja yksityisesti. Kaikki alkoi siitä kun ihmettelin hänen useaa venäläistä face- ja instakaveriaan. Suht uskottavat selitykset heistä antoi, oli ex-työkaveria yms. mutta kuitenkin naisen vaisto pisti minut tutkimaan niitä tarkemmin. Sieltähän selvisi vaikka mitä, oli mm. tinderistä pyytänyt kaveriksi instaan tai faceen. Yhden kanssa oli seurustellut jo ennen meitä 5kk. Unohtanut tällaisen seurustelun kertoa kun ollaan niistä aiemmin juteltu.Oli naimisissa olevaa ja selvästi maksullista naistakin. Ja näitä on ollut jo ennen kesää, yli vuoden ajan ainakin.

Alkukesällä muutimme erillemme muiden syiden takia, mutta oli tarkoitus, että suhde kuitenkin jatkuu. Sitten selvisi miehen deittisivustoilla viestittely, ei tosin tullut kuin kaksi naista silloin tietooni. Meillä meni kesän ajaksi poikki. Elokuussa kuitenkin palasimme yhteen, kun rakkaus ei kummallakaan ollut sammunut. Puhuimme tosissaan yrittämisestä, asioiden työstämisestä ja naimisiin menosta, kunhan ollaan saatu asiat selvitettyä ja suhteen parannettua. Luulin, että kaikki oli todella hyvin ja kyllä tästä selvitään, kun tosissaan yritetään. Kuitenkin koko tämän ajan mies on näiden muiden naisten (yli 10) kanssa viestitellyt, tapaamisista en tiedä, ei ole jäänyt niistä ainakaan kiinni. On valehdellut oikeastaan kaikesta, mutta kun olen asioita selvittänyt, niin sitten on myöntänyt totuuden.

Tällä hetkellä on todella rikki revitty olo. Tunteet vaihtelee epätoivosta, vihaan, surusta epäuskoon. Tuntuu, että tästä ei voi mitenkään selvitä, kipu tuntuu ihan fyysisenä ja välillä itken huutamalla tätä pahaa oloa sisältä pois.

Auttakaa, ja kertokaa miten selviän tämän pahimman yli?

Käyttäjä Tiitu2020 kirjoittanut 29.11.2020 klo 10:16

Hei,

etsin vertaistukea muilta petetyksi tulleilta ja kun selasin näitä keskusteluja, huomasin, ettei sinulle olla vastattu.

Itse haimme apua parisuhdeterapiasta ja koin hyväksi mm Mielenterveystalon oppaat: https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/parisuhteen_omahoito/Pages/parisuhteen_kriisit.aspx

Toivottavasti olet tässä parin kuukauden aikana löytänyt apua jostain muualtakin. Olotilasi kuulostaa tutulta ja sinun onkin nyt rauhassa selvitettävä tilanne ja se, haluatko jatkaa parisuhdettasi.