Mistä akuutti apu tyttären perheelle

Mistä akuutti apu tyttären perheelle

Käyttäjä Äiti ja anoppi aloittanut aikaan 06.01.2013 klo 14:03 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Äiti ja anoppi kirjoittanut 06.01.2013 klo 14:03

Olemme huolissamme tyttäremme perheestä. Vävyni on ranskalainen yli kolmetoista vuotta Suomessa asunut mukava ja meille rakas yli kolmekymppinen. Alkoholin käyttö on hänen perheessään Ranskassa ollut päivittäistä, muttei rankkaa. Vävy on potenut erilaisia masennuskausia aiemminkin, mutta viime keväänä iski pahiten. Helpotuskeinona hän on käyttänyt alkoholia, jota tyttäreni ei tietenkään ole hyväksynyt. Humalassa miehestä tulee ilkeä, mutta väkivaltaa ei ole ollut. Syksystä asti mies on yrittänyt olla ilman alkoholia ja hakenut apua masennuukseen ja viinan käytöön sekä työterveydestä, a-klinikalta ja aa-kerhosta.
Pari lipsahdusta on sattunut, mutta nyt keskiviikkona alkoi todellinen sekoilu, tarkkaa tietoa meillä ei ole, käyttääkö hän alkoholia vai lääkkeitä vai kumpiakin. Pohjana on kuitenkin mielestäni masennus, mutta alkoholisti hän mielestäni on myös. (Mieheni pääsi alkoholista eroon 28 vuotta sitten AA-kerhon kautta).
Kuten ennenkin niin nytkin syy juomiseen ja käytökseen löytyy tietysti vaimosta, nyt riehuminen on äityi eilen vessan hajoittamiseen ja uhkailuun, mies oli sanonut vaimolleen, että lyö tätä päähän kirveellä. Tytär lähti lapsineen 6 v, 3 v ja 2 v. toisen tyttäremme luo asumaan. Tyttäremme on sairaanhoitaja ja yrittänyt viedä perhettä eteen päin ja hakenut ja saanutkin apua perheelle. Nyt olan kuitenkin siinä vaiheessa, että usko yhteiseen tulevaisuuuten on mennyt.
Emme saa yhteyttä vävyymme, mieheni yritti hakea apua Tampereen kaupungin kriisipalveluista. Ainoa apu jota tarjotaa on sosiaalitoimen kriisipäivystys, jotta lapset voidaan ottaa huostaan. Lapset eivät tarvitse huostaanottoa, äiti pystyy heistä huoehtimaan siskonsa ja meidän muiden omaisten kanssa. Mutta mikä on se instanssi, joka auttaa perhettä ja saisi miehen hakeutumaan hoitoon. Sisareni on vuosikausia työskennellyt psykiatristen potilaiden kanssa sairaanhoitajana ja on sitämieltä, että vävy tarvitsisi laitoshoitoa,. Mutta miten tästä eteenpäin, kenen puoleen käännymme, jotta saisimme kaikille avun?

Käyttäjä troubles kirjoittanut 06.01.2013 klo 15:56

Jos mies on käyttäytynyt jo niinkin uhkaavasti, että sanallisestikin käynyt tyttäresi kimppuun ja pistänyt asunnossa huoneen pirstaleiksi, on osoitus, että hän on uhka sekä puolisolleen, lapsilleen että myös itselleen. Mahdollinen lääkkeiden ja alkoholin yhteiskäyttö voivat ajaa nk. järkevänkin ihmisen sekopäiseen tilaan. Kun alla on masennus, voi teot olla hyvin arvaamattomat. Toivoton mieliala voi edesauttaa sitä, että hän voi tehdä itselleen jotain peruuttamatonta, pahimmassa tapauksessa yrittää viedä myös perheen mukanaan. Sitä ajatellen voisi täyttyä perusteet tahdosta riippumattomaan hoitoon, jonka lääkäri kirjoittaa ja siinä ei asiakkaan mielipidettä kysytä. Siinä ei käsittääkseni tarvita hoitoon toimitettavan kuulemista, en ole asiasta 100 % varma. Koska tilanne on noin paha, olisi varmaan paras ottaa ensitilassa yhteys terveyskeskukseen, selittää asia, niin tilanteenne lähtisi etenemään. Toivottavasti kaikki järjestyy parhain päin niin tyttäresi, hänen lastensa että miehen kanssa.

Käyttäjä purppuraenkeli kirjoittanut 06.01.2013 klo 17:39

Hei, eikö turvakodista saa paikkaa tuollaisessa tapauksessa? - Uskoisin että tyttäresi ja lapset voisivat olla sisaren luona ja asua siellä mikäli tilaa pitkäänkin. Oman asunnon ja kodin laittaminen kai kuitenkin perheen koossa pysymisen vuoksi liene järkevä. - Miksi ihmeessä huostaanotto? - Ellei tilanne sitten edellyttäisi niin tehtävän.
Tuo on vaikea tilanne. - Lähipiirissä on tilanteita jossa mies on lähtenyt yhteisestä kodista, lapset ja äiti jääneet lasten kanssa. Kyllähän omaiset ovat voimattomia tuollaisessa tilanteessa ja eihän äidin tehtävä ole alkaa huoltamaan isää kun ovat lapsetkin noin pieniä, tulisi keskittyä tärkeimpään. - Isä olisi saatava lääkärin kautta hoitopaikkaan. Kokemuksesta olen kuullut että lääkkeitä käyttävä joka alkaa kaäyttää lisäksi alkoholia on varmasti vaikeuksissa.
Eivät kultturierot ole este avioliiton onnistumiselle. Samoin myöskin vastoinkäymiset, tällaisetkin - voivat olla vahvistamassa liittoa, mutta on hyvä vetää "viiva" -raja jota ei enää ylitetä -. - Itselläni toimii Taivaallinen lääke ja hyvin toimiikin. Sitä saa pyytämällä Taivaan Isältä🙂👍