liian nuori äidiksi?

liian nuori äidiksi?

Käyttäjä hiutale1 aloittanut aikaan 11.04.2007 klo 22:59 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä hiutale1 kirjoittanut 11.04.2007 klo 22:59

olen nyt 18 vuotias ja tuossa viime juhlahumussa kävi pieni vahinko. ja tietenkin suojaus unohtui., tiedän tyhmäähän se oli ja kaduttaa. mutta en halua antaa lasta pois, tai tehdä aborttia. haluaisin pitää sen, mutta tiedän että isää sillä ei tulisi olemaan. ja vanhempani sitä eivät hyväksyisi. tuskallista. olen joskus sanonut että vaikka tulisin vahingossa raskaaksi niin pitäisin sen. 😳

Käyttäjä mies1966 kirjoittanut 12.04.2007 klo 10:00

Tervehdys, päätöshän on sinun mutta varmasti kannattaa miettiä asioita monelta eri kannalta, yksinhuoltajan arki on kova. Lisäksi olet tosi nuori, sinun pitää opiskella kuitenkin vielä ja jos sinulla on lapsi niin se on vaikeeta, ei mahdotonta mutta vaikeeta. Lapsi on kiva ja rakas mutta mielestäni kerkeet kyllä vielä tehdä vaikka kuinka monta lasta sitten vanhempana. Harkitse asioita monelta eri kannalta.

Käyttäjä Uupunut kameli kirjoittanut 12.04.2007 klo 10:14

Hei!

Mielessäsi varmaan myllertää sekaisin kaikenlaisia tunteita. Vain vähän aikaa sitten sanoin omalle nuorelle, että jos joskus käy niin, että sattuu "vahinko", niin älä pelkää kertoa sitä meille vanhemmille. En tunne vanhempiasi, mutta yleensä vanhempien kiukku ja hyväksymättömyys on todellisuudessa suurta huolta, hätää ja pelkoa sekä oman että mahdollisen lapsenlapsen tulevaisuudesta. Se vain pukeutuu kiukun ja hyväksymättömyyden kaapuun.

Päätit niin tai näin, tarvitset kaikenlaisissa vaihtoehdoissa tukijoukkoja ympärillesi. Asut varmaan vielä kotona, kun et maininnut mitään omasta asunnosta? Vanhemmat ovat varmaan ne läheisimmät, kunhan saavat mahdollisuuden toipua alkujärkytyksestä. Voisitko käydä neuvolassa ja puhua ensin siellä? Vai uskallatko suoraan kertoa vanhemmillesi? Entä jos kirjoittaisit vanhemmillesi kirjeen ja lähtisit pois vaikka muutamaksi tunniksi ja antaisit heidän hetken sulatella asiaa ennen kuin olet heidän kanssaan kasvotusten? Pyytäisit apua ja tukea vanhemmiltasi - tuskin kukaan vanhempi lastaan "hylkää", kun lapsi pyytää aidosti apua.

Lapsen kasvattaminen on todella vaativa ja pitkä elämäntehtävä, mutta se on myös äärettömän antoisaa ja rikasta. Kukaan ei ole valmis äidiksi tai isäksi, vaikka olisi 18v, 28v tai 38v. Eri-ikäisillä vanhemmilla on omat vahvuudet. Nuori on esim. fyysisesti jaksavampi, toipuu raskaudesta nopsaan ja jaksaa paremmin yövalvomiset. Mitä useammalta kantilta pohdit päätöstäsi, sen parempi, koska silloin saat varmuuden ja sisäisen rauhan, joiden voimalla jaksat eteenpäin.

Myötätuulta elämääsi suurten päätösten keskellä 🙂🌻

Käyttäjä hiutale1 kirjoittanut 15.04.2007 klo 15:53

asioita on mietitty monelta kantilta, pää räjähtää kohta. en siltikään tiedä mitä tehdä. mutta kiitos omista mielipiteistänne, ja ihanaa kun autoitte. noista on apua... 🙂 kaunis kiitos!🙂🌻