Lapsiko täyttää ympyrän?

Lapsiko täyttää ympyrän?

Käyttäjä Inari. aloittanut aikaan 13.02.2014 klo 17:29 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Inari. kirjoittanut 13.02.2014 klo 17:29

Tiedän, ettei mietteisiini ole olemassakaan ainoaa oikeaa vastausta, ehkäpä tämä onkin yksinpuhelua ja ajatusten jäsentelyä.. 🙂 Tarpeellista sekin.

Olen 30-vuotias, elän onnellisessa avioliitossa jo kuudetta vuotta, yhdessä olemme olleet jo yksitoista vuotta ja vuosiin mahtuu paljon elämää, reissaamista ja elämästä nauttimista.

Sitä me olemme kyllä yhdessä, elämästä nautiskelijoita. Teemme paljon ekstempore- asioita, koska se on meille mahdollista. Nautin siitä että meillä on helppoa ja mutkatonta, aikaa elää tässä hetkessä täysin mitoin.

Tietysti 30-vuotiaana aloittaa sen pohtimisen viimeistään, että lisääntyäkkö pian vai jättääkö sen suosiolla väliin.. Se se onkin vaikeaa, kun oikeaa vastausta ei tunnu olevankaan. Tosin eihän sitä niin kovin tarvitsisi pohtiakaan, mutta kun tähän ikään asti on tottunut elämään näin, suuren muutoksen ajatteleminen tuo väistämättä mieleen yhden kysymyksen: Entä jos äidiksi tuleminen onkin kauhea pettymys?

Tiedän, kukaan ei lastansa pois antaisi. Itsekin tulen hyvin toimeen lasten kanssa, he ovat mainioita, aitoja ja ihania, kunhan ne saa ojentaa jossain vaiheessa takaisin emoilleen. 😉

Tiedän, että olisin hyvä äiti. Rakastaisin lastani yli kaiken ja enemmänkin. Se pelottaa sekin. Maailma on niin kovin karu paikka, itsekin kovan koulun läpikäyneenä sen tiedän, enkä koskaan haluaisi saattaa omaa lastani sellaisen mankelin läpi, vaikka eihän sellaiselta voi loputtomiin toista suojella.

Ongelmani on se, että pelkään (mikäli lapsia minulle suotaisiin) että menetän elämäni, josta niin kovin nautin. Rakastaisin lastani sairaaksi asti ja tyytyisin siihen, mitä minulle annetaan; neljä seinää, lyhyet yöunet, lapsen takia työtä aamusta iltaan, jossa kaipaan tuhannesti näitä hetkiä, mitä nyt elän; elämää, jossa ei ole tilannetta, että tätä tämä nyt on, joskus helpottaa…

Vaikeita asioita… 🙂

Käyttäjä Menolly kirjoittanut 14.02.2014 klo 18:47

Itsekin lapsettomana ja samoja asioita pohdiskelevana en ehkä osaa antaa mitään kovin hyviä vastauksia, mutta uskoisin että kyllä lapsenkin kanssa löytyy ne keinot, jos tahtoo esimerkiksi reissata 🙂
Extempore-elämä ehkä jää taakse, mutta kai sen tilalle tulee sitten muuta. Tiedän perheen, jossa isä, äiti ja lapsi kävivät reppureissaamassa 4 kuukautta Aasiassa. Paljon työtähän ne esivalmistelut vaativat, mutta heidän matkansa oli onnistunut.

Periaatteessahan kaikki on mahdollista, jos vain tosissaan jotakin haluaa niin siihen löytyy myös keinot. Se onkin sitten eri asia, millaisia uhrauksia se vaatii.