Lapsesta rikosilmoitus!

Lapsesta rikosilmoitus!

Käyttäjä lolotiainen aloittanut aikaan 13.11.2012 klo 17:06 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä lolotiainen kirjoittanut 13.11.2012 klo 17:06

Nyt kaipaan apua!
Lapseni on eritysluokalla ja hän on hyvin tempperamenttinen ja helposti kimpaantuva. Apua olen yrittänyt saada käytöshäiriöihin jo pitkään. Nyt sitten tapahtui sellainen että lapsi kävi opettajan päälle kun hermostui tunnilla. Nyt opettaja tekee lapsesta rikosilmotuksen, koska tosiaan lapsi löi opettajaa. Osaako kukaan sanoa miten tälläinen asia etenee? Varmasti tulee lastensuojeluilmoitus, mutta mitä muuta tapahtuu? Jokohan saisin pojalle apua ja lähetteen lasten psykiatriaan?

Käyttäjä Viola* (Työntekijä) (Mikkelin kriisikeskus, Mikkeli) kirjoittanut 14.11.2012 klo 14:54

Hei,

poliisi tosiaan ilmoittaa näissä tapauksissa myös lastensuojeluun. Lastensuojelusta sinulla on mahdollisuudet saada apua tilanteeseen. Olisi hyvä, jos lapsesi pääsisi käsittelemään tunteita, joita tilanne on hänessä herättänyt. Ehkä hän itsekin kokee pelkoa ja on hämmentynyt omasta tavastaan reagoida.

Hyvä asia on, kun olet vanhempana lähtenyt aktiivisesti kysymään neuvoja. Haluaisin rohkaista sinua hakemaan neuvoja ja tukea suoraan sosiaalitoimelta. Poliisille voit myös soittaa ja kysyä asian etenemistä. Rikosoikeudellinen vastuuikäraja on 15 vuotta, mutta vahingonkorvausvelvollisuus täyttyy jo aiemmin. Tarkoittaa usein sitä, että vanhemmat vastaavat esimerkiksi taloudellisista vahingoista, jos niitä on syntynyt.

Oletko tiedustellut koululääkäriltä lähetteen saamisesta lastenpsykiatriaan?

Voimia sinulle ja lapsellesi lähettäen:
Viola

Käyttäjä Eveny kirjoittanut 21.11.2012 klo 20:20

Turvallisuutta sinun ja lapsesi elämään.