kun jäädään ”vain ” lasten vuoksi

kun jäädään "vain " lasten vuoksi

Käyttäjä Toivo14 aloittanut aikaan 24.06.2014 klo 20:01 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Toivo14 kirjoittanut 24.06.2014 klo 20:01

olen miettinyt paljon tuota lausetta. omallakin kohdalla varsin ajankohtainen, kun mieheni ilmoitti , että valitsee perheensä toisen naisen sijaan , ” vain ” lasten vuoksi.

ovatko lapset ” vain?” miksi siitä puhutaan niin vähäpätöisesti ja ajatellaan, että kyllä lapset selviävät erostakin. niin selviävät, osittain siksi, koska heillä ei ole muuta vaihtoehtoa. aikuiset päättävät omista valinnoistaan heidänkin elämänsä, riippumatta siitä, mikä ikäinen lapsi on.

ei ajatella sitä tuskaa, ja hylkäämisen kokemusta, minkä lapsi eron myötä joutuu kokemaan.

parisuhdetta voidaan tarkastella toki erilläänkin, ja yleensä tehdään niin. parisuhde ja vanhemmusssuhde ovat asia erikseen.

mutta kuinka paljon on? miksi lause …ei lasten vuoksi kyllä kannata jäädä, jos rakkaus loppuu.. miksei? ehkä rakkaus on joskus vain hukassa, elämän tuoksinan myötä.

jokin laki pitäisi säätää, että vanhemmat eivät eroaisi siinä ja siinä vaiheessa. varsinkaan, kun lapset ovat pieniä.

Käyttäjä Unimaaria kirjoittanut 26.06.2014 klo 21:05

Toivo14,

olen monessa asiassa niiiin samaa mieltä kanssasi. Pikkulapsi-ikä perheessä, töissä käyminen ja kaikki haasteet... Kyllä omasta mielestäni "vain lasten takia" on hyvä peruste pitää perhe yhdessä. Lapset tulevat ykkösenä. Toisaalta taas väkivaltaa, alkoholismia tms tai muita itseään tai toista päivästä toiseen loukkaavia ja satuttavia asioita ei tarvitse kenenkään kestää, ei "vain lasten takia".

Hmm, taisin ilmaista itseäni ristiriitaisesti. ^ eli siis toisaalta lasten takia on aina hyvä yrittää jatkaa liittoa ja yrittää jopa puhaltaa yhteiseen hiileen. Mutta lapsetkin toisaalta ovat äärettömän tunneherkkiä vaistoamaan pelkoa, riitoja, tms. Lasten parasta ovat suhteellisen hyvinvoiva vanhemmuus, ehkä sitten vanhemmat yhdessä tai erikseen.

Käyttäjä Toivo14 kirjoittanut 01.07.2014 klo 14:46

juu, Unnamaaria, tiedän mitä ajoit takaa.

olen oppinut omasta parisuhdekriisistäni sen, että kun tuntuu, että kaikki muut hajoaa ympäriltä, ja parisuhteen ympäriltä, niin lapset ovat joskus se, jotka pitävät langat yhdessä ja antaa sen jatkuman tunteen kaikesta huolimatta.

kuten nyt, romahdin ja hain apua parisuhdekriisin vuoksi. oman jaksamisen vuoksi olemme lastensuojelun piirissä 3kk, siten , että käyvät ja soittavat.
vanhemmat ovat joka päivä keskenään tekemisissä, ja vaikka täytyisi olla eri osoitteissa, niin olemme yhtäkkiä enemmän sovussa keskenämme ja koko ajan miltei yhdessä, kun lapset ovat elämässämme. toinen lapsista vähintään soittaa perään, ja haluaa toisenkin vanhemman paikalle.

eli ei kaikissa tilanteissa - vain lasten -vuoksi -fraasi ole pahasta.