Jotain lapsettomuudesta ja sukulaisuussuhteista

Jotain lapsettomuudesta ja sukulaisuussuhteista

Käyttäjä Nimetön aloittanut aikaan 27.04.2020 klo 17:21 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä kirjoittanut 27.04.2020 klo 17:21

Yli 50 vuotiaana naimattomuudessansa lapsettomana naisena, olen tottunut käsityksiin siitä kuinka muiden lapset saavat alkunsa, muiden odotusaikaan, ja muiden synnyttämisiin. Nämä asiat ovat tunnelmaltaan syvällisiä. Muiden lasten synnyttyä, tulee pinnallisia tunnelmallisia asioita, joihin voin suhtautua vähän erillä tavalla. Sukulaiset ovat asia erikseen, heihin suhtaudun aina olemassa olevina.

Käyttäjä kirjoittanut 27.04.2020 klo 20:40

Itsetuntemuksen ja elämänhallinnan lisääminen tutustumalla omiin juuriinsa ja psykologiseen perimäänsä. Suomalaista kansanluonnetta ja suomalaista arvomaailmaa uusimman psykologisen tiedon valossa, puretaan myyttejä ja haetaan psykologista selitystä ja tulkintaa sille suomalaisuudelle, jota esimerkiksi suomalaiset sananlaskut kuvaavat.

Tunne itsesi, suomalainen    kirjoittanut Liisa Keltikangas-Järvinen

Käyttäjä kirjoittanut 28.04.2020 klo 08:19

Elämänhallinta ja itsensä tunteminen.

Elämänhallinta alkaa itsensä tuntemisesta. Ennen kuin ihminen voi hallita elämänsä, hänen täytyy tietää, mitä hän elämältään toivoo ja hän mitä tavoittelee. Hänen täytyy ymmärtää, miksi hän arvostaa tiettyjä asioita ja miksi hän itse on sellainen kuin on. Itsensä tunteminen saattaa johtaa myös tärkeään huomioon: asiat ovat loppujen lopuksi hyvin.

Käyttäjä kirjoittanut 01.05.2020 klo 15:18

Elämänhallinta on käsite, joka sulkee sisäänsä kaikki ihmisen elämän osa-alueet: työn, sosiaalisen aseman, asumisen, perhetilanteen, terveyden, työkyvyn ja muut elämisen voimavarat. Koska määritelmän sisältö on periaatteessa avoin, ajatus elämän hallitsemisesta kokonaisuudessaan on utopistinen. Ja sehän sopii melkein kaikille.