Jos en olekaan tarpeeksi hyvä parisuhteeseen?

Jos en olekaan tarpeeksi hyvä parisuhteeseen?

Käyttäjä Anorektikko aloittanut aikaan 07.12.2018 klo 12:06 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Anorektikko kirjoittanut 07.12.2018 klo 12:06

Eli siis ongelmana on parisuhde. Oon seurustellut poikaystäväni kanssa melkein 9 kuukautta ja silti tuntuu että hän saisi paljon paremman ja että olen helposti korvattavissa… Hän osoittaa rakkauttaan mutta mun mieli ei vaan jätä rauhaan.
Hänelle on muutenkin raskasta mun mielenterveys ongelmat…
Hän voisi saada jonkun terveen ja tasapainoisen kumppanin.

Hän on uhannut jättää mut jos satutan itteeni enää.

Millä pääsen tästä ahdistuksesta eroon? En uskalla keskustella asiasta hänen kanssaan….

Käyttäjä Fominka kirjoittanut 07.12.2018 klo 17:21

Oletko harkinnut terapiaa? Koska olet nuori, saat varmasti B lausunnon ja sitä kautta Kelan tukeman terapian. Olen sen käynyt ja se on ollut paras mahdollinen päätös, mitä olen ikinä elämässäni tehnyt.

Nuo tunteet kuulostavat hyvin tutulta. Olen Bordeline Personality, mutta nykyään hyvin tasainen ja kaikin puolin jo terve, tosin sinua vanhempi.

Ensinnäkin vaikuttaa siltä, että sinun perusturvan tunne on melko hatara. Pelkäät, että poikaystävä jättää ja sitä seurauksia, mitä siitä koituu. Pelkäsin itse samaa aikanaan hysteerisesti peräti 8 vuotta, kunnes se pahin sitten tapahtui. Minut jätettiin ja vielä toisen vuoksi. Olin erittäin masentunut hetken aikaa, mutta pian huomasin, että elämäni ei romahtanutkaan vaan olen itse rakentanut itselleni sellaisen elämän, ettei se ollutkaan riippuvainen tuosta miehestä. Asiat jatkuivatkin ihan normaalisti ja lopulta tapasin uuden miehenkin. Se, mitä yritän sanoa on se, että pelkäät varmasti turhaan. Vaikka se pahin pelkosi tapahtuisi, selviäisit siitä ja huomaat, että et ole riippuvainen kenestäkään. Olen siitä varma 🙂

Toisennakin on tärkeää ymmärtää, ettei ihmisiä voi laittaa mihinkään paremmuusjärjestykseen. Ei ole olemassa huonompia ja parempia tyttöystäviä. Kun ihminen ihastuu tai "vaihtaa kumppania", ei ihminen vaihda mitenkään parempaan ihmiseen tai siksi, että vanha on jotenkin viallinen tai huono. Ihmiset kohtaavat uusia ihmisiä ja heidän välille voi muodostua side. Minut on jätetty toisen vuoksi, ja tämä toinen oli vain erilainen kuin minä. Joissain asioissa mahdollisesti parempi, joissain huonompi. Ja jos katsot ympärillesi ja mediaa niin äärimmäisen kauniit menestyvätkin naiset voivat kohdata tyytymättömyyttä kumppaniltaan. Maailman kauniimpia ja menestyneimpiä naisia saatetaan pettää. En sano tätä siksi, että pelottelisin pettämisellä (koska ei kuitenkaan ole todennäköistä, että näin kävisi) vaan siksi, että ymmärtäisit, ettei se ole sitä kiinni miten "hyvä" ihminen on erilaisilla mittareilla.

Ihmiset ovat vain erilaisia 🙂

Sinuna työstäisin sitä perusturvan tunnetta ja minäkuvaa. Miten sinun olisi turvallinen ja hyvä olla, vaikka tulisi ero tai tapahtuisi jotain ikävää? Lisäksi olisi hyvä saada sellainen stabiili terve identiteetti ja minäkuva. "minä olen tällainen, joku toinen on erilainen" - vältä kaikkea vertailua, koska se on turhaa eikä se kuvaa ympäröivää maailmaa eikä todellisuutta. Ja harkitse terapiaa, se on paras sijoitus, mitä voit tulevaisuutesi tehdä.