Huono-osaisuuteni haittaa selviytymistä

Huono-osaisuuteni haittaa selviytymistä

Käyttäjä ahsujne aloittanut aikaan 05.09.2006 klo 19:39 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä ahsujne kirjoittanut 05.09.2006 klo 19:39

Saan jatkuvasti huonoa palautetta ympäristöstäni. Minua ei mielenterveysongelmieni takia pidetä oikein ”täysipäisenä”, vaikka olen tietyssa suhteellisessa mielessä tervehtynyt ja kaipaisin tavallisia, tuiki tavallisia ihmissuhteita, arkista keskustelua, ehkäpä jopa oikeuden olla ystävä jollekin/joillekin.

Olen pitkällisen terapian ansiosta alkanut ymmärtää itseäni ja rajoituksiani. Ymmärrän ajatteluni kapeuden, ymmärrän jopa luonnehäiriöitäni, jonkinlaista luonnevikaisuuttani. Ympärilläni olevat ihmiset vaikuttavat muilla tavoilla rajoittuneilta, mutta he tarrautuvat siihen, että ovat ”terveen kirjoissa maineeltaan”.

Minussa ei tietenkään ole mitään mielenkiintoista. Olen hyvin, hyvin köyhä. Minulla on vähän, jos lainkaan, koulutusta. Minulla ei ole edes järin sivistyneitä tapoja. Mutta miten voisin kehittyä jos en saa olla tekemisissä muiden ihmisten kanssa?

Minuun sattuu tässä pienessä kylässä tämä yksioikoinen ”pois-pois” signaali, jonka saan kaikkialla, baareissa, kadulla, kaupoissa. Onko minun suuntauduttava johonkin toisaanne suojellakseni itseäni? Miten voin niinsanotusti elää?

Kiitos jos joku viitsii vastata.

Käyttäjä nainen-80 kirjoittanut 07.09.2006 klo 21:35

Asut ilmeisesti pienessä kaupungissa jossa kaikki tuntevat toisensa. Ainakaan oman kokemukseni myötä se ei ollut terveellinen vaihtoehto. Siellä on vaihtoehdot vähissä ja voi olla vaikeaa hakeutua puhumaan jollekin.
Asuin hyvin pienessä kaupungissa 3 vuotta ja nyt palattuani suurempaan kaupunkiin täytyy sanoa että on monin tavoin hieman helpompaa. Tosin jonot psykiatrin vastaanotolle ovat pidemmät.

Käyttäjä ahsujne kirjoittanut 08.09.2006 klo 09:00

Järkyttävää mioten onnelliseksi voi tulla muutamasta rivistä. Olen itsekin ajatellut jättää tämän viheliäisen pikku kylän. Toisekseen olen alkanut toivuttuani ajatella tekeväni mitä tahansa etten joutuisi riippuvuussuhteeseen ympäristöstäni. Jos vaikka minua pidetäänkin umpihulluna, entä sitten. Pidän itsekin mutta en säästä ympäristöäni mielessäni: millaista pikkusieluisuutta, silmänpalvontaa, elämänkielteisyyttä, surkeutta.

Kiitos ihan kauheasti että kirjoitit. Koko ajanhan sitä miettii ulospääsyä.

Käyttäjä urheapossu kirjoittanut 10.09.2006 klo 16:30

Hei!
Aivan "ihana" sanonta LUONNEVIKAINEN!
Sitähän varmaankin suurin osa meistä onkin. Mutta muttaa... vain harvat sen myöntävät edes itselleen saatika ääneen....