Facebook

Facebook

Käyttäjä breakheart aloittanut aikaan 22.01.2012 klo 01:34 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä breakheart kirjoittanut 22.01.2012 klo 01:34

Mitä mieltä ootte siitä esim. että miehenne/naisenne katselee toisten kuvia ja tykkää niistä? Ymmärrän toki ystävien kuvista tykkäämisen, sehän on ihan normaalia ja kuuluukin asiaan, mutta sellanen et vaikka ex-puolison kuvista tai vaan jonkun hyvännäkösen? Miettinyt kyllä sitäkin et kyllähän katsoa saa mutta ei koskea, mutta toisaalta se on facebookki eikä mikään oma juttu, sen näkee kuitenkin ”melkee” kaikki. ja mitähän nekin aattelee kenen kuvista tykkää siitä ihmisestä ja sen suhteesta, ja kyllähän sellainen levii.

Tai sitten ihan vaan kirjoittelusta facebookissa naispuolisten ”kavereiden kanssa”?

Käyttäjä Vonkuja kirjoittanut 23.01.2012 klo 08:47

Kyllä mielestäni jonkun pitkäaikaisen ystävän kuvista saisi tykätä ja tämän kanssa jutella vaikka tämä sattuisikin olemaan vastakkaista sukupuolta. Mutta sitä en ymmärrä jos mies/naisystävä tykkäilee jatkuvasti ns. "seksikkäistä kuvista". Myöskin exän kuvista tykkäily on mielestäni asiatonta varsinkin jos asiat on jäänyt selvittämättä, ja välit ovat mukamas tulehtuneet (oudosti muotoiltu, mutta tähän olen törmännyt). Myöskin se, että samalla tapauksessa ex käy tykkäilemässä jatkuvasti puolison tiloja ja kuvia on mielestäni epämiellyttävää ja vaatii selvitystä, jos se itseä vaivaa.

Mitä jutteluun fbssa tulee, niin mielestäni mitään salaista jutskailua sielä ei saisi olla..

Käyttäjä Theofano kirjoittanut 23.01.2012 klo 14:04

Mitään yleispäteviä sääntöjä ei naamakirjan käyttöön voitane antaa, se riippuu lopulta aina ihmisistä ja pariskunnista itsestään sekä siitä, kuinka paljon aikaa FB vie ja millaista se kanssakäyminen siellä on. Vastailen nyt sitten omasta puolestani.

"Mitä mieltä ootte siitä esim. että miehenne/naisenne katselee toisten kuvia ja tykkää niistä? Ymmärrän toki ystävien kuvista tykkäämisen, sehän on ihan normaalia ja kuuluukin asiaan, mutta sellanen et vaikka ex-puolison kuvista tai vaan jonkun hyvännäkösen? "

En ole oikeastaan mitään mieltä pääsääntöisesti, en edes exän tai hyvännäköisten naisten kuvien tykkäämisestä. Tähän toki vaikuttaa se, että olemme olleet yhdessä yli 10 vuotta eikä mies sinänsä ole tekemisissä eksänsä kanssa. Mitä taas tulee hyvännäköisten naisten kuvien tykkäilyyn niin ehkä sitten, jos se olisi ylenmääräistä eli mies sarjatulena tykkäisi kaikista nättien naisten kuvista, sitten sitä alkaisi jo ihmetellä. Silloin tällöin tapahtuvana sillä ei ole väliä minulle. Se on ihan sama asia kuin mies sanoisi vaikkapa bileissä tai töissään kollegalle, että "näytät hyvältä". Ei miehistä parisuhteissa sokeita tule, totta kai heillä on yhä silmää naiskauneudelle eikä siinä ole minusta mitään vikaa tai ongelmaa niin kauan kuin se ei lähde lapasesta.

"Miettinyt kyllä sitäkin et kyllähän katsoa saa mutta ei koskea, mutta toisaalta se on facebookki eikä mikään oma juttu, sen näkee kuitenkin "melkee" kaikki. ja mitähän nekin aattelee kenen kuvista tykkää siitä ihmisestä ja sen suhteesta, ja kyllähän sellainen levii. "

Suurin osa muista ihmisistä ei todennäköisesti ajattele siitä yhtään mitään. Heillä on muutakin tekemistä ja omiakin huolia ja kiinnostuksen kohteita. Kuten sanottua, ehkä sitten, jos henkilö X tykkäisi KAIKISTA henkilön Y kuvista yhtäkkiä, sitten joku saattaisi ihmetellä (no, ainakin henkilö Y), mutta silloin tällöin tapahtuvaan tykkäilyyn kukaan ei kiinnitä mitään huomiota. Kiinnitätkö itse siihen, ketkä tykkäävät esim. sinun kauniiden naisystäviesi kuvista? Ajatteletko, että jos joku sinulle tuntematon tai kaukainen tuttu mies tykkäsi naisen A kuvasta, siinä on jotain hämärää? Jotenkin vähän epäilen.

"Tai sitten ihan vaan kirjoittelusta facebookissa naispuolisten "kavereiden kanssa"? "

Riippuu aivan puhtaasti aiheesta ja intensiteetistä. Kyllä ihmisillä on minusta oikeus jutella ja olla tekemisissä vastakkaisen sukupuolen jäsenten kanssa. Käyhän se miehesi varmaan töissäkin tai opiskelee ja niissä paikoissa on vieraita naisia. Et sinä voi sulkea miestäsi kotiin neljän seinän sisään. Ja jos miehesi pettää, hän pettää aivan varmasti kaikesta vahtimisesta, kiukuttelusta ja "et sitten puhu kenellekään naiselle FB:ssa MITÄÄN" -vaatimuksista huolimatta. Itse asiassa, mies saattaa pettää jopa juuri siitä syystä, jos häntä koko ajan epäillään. Viatonta ihmistä näet jossain vaiheessa alkaa suunnattomasti suututtaa se, että häntä epäillään, vaikka mitään syytä ei ole ja kun mikään, mitä hän tekee, ei auta, hän saattaa järkeillä, että hän sitten tekee sen, mistä häntä epäilläänkin.

Kirjoitit aiemmassa keskustelussa mustasukkaisuudestasi, jonka koet jo menneen överiksi. Rehellisesti sanoen, tämä facebook-pohdintasi antaa kyllä vähän viitettä siihen suuntaan. Ehkä se terapeutti tosiaan olisi hyvä idea? Ei ole kenellekään, ei miehellesi, ei sinulle eikä suhteellenne hyväksi, jos vahdit ja hallinnoit miehesi fb:n käyttöä. Sinun tulisi luottaa siihen, että mies ei tee siellä mitään hölmöä.

Käyttäjä tunturisopuli kirjoittanut 23.01.2012 klo 17:37

Minulle ei ole mikään ongelma. Ei juttelu eikä toisten kuvista tykkääminen. En kiellä miesystävääni eikä hän minua, kumpikaan ei kyttää toisen facebook- tykkäämisiä tai jutteluita.

Käyttäjä Samppa2 kirjoittanut 08.03.2012 klo 09:14

Miksei toisten ihmisten statuspäivityksistä tai kuvista saisi tykätä, jos siltä tuntuu? Puolison tykkäämisten ja kommentointien kyttääminen tuntuu minusta jo vainoharhaiselta. Oletteko keskustelleet asiasta keskenänne?

Käyttäjä Truman kirjoittanut 08.03.2012 klo 10:22

Minusta on hyvin ymmärrettävää että kuvailemasi toiminta facebookissa voi aiheuttaa mustasukkaisuuden tunteita. Pidän tätä normaalina tilanteeseen sopivana reaktiona.

On huolestuttavaa, että näitä facebookin 'tykkäilyjä' ja chattailyä toisten sukupuolen kanssa pyritään vähättelemään. Tyypillistä tälläisessä tilanteessa onkin puolustautuminen syytöksillä että puoliso yrittää 'kahlita' tai 'kyttää'. Merkityksettömästä asiasta ei kuitenkaan ole kyse, esim. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan facebookin käyttö on ollut avioeron syynä yhdessä tapauksesta viidestä http://www.zdnet.com/blog/facebook/facebook-blamed-for-1-in-5-divorces-in-the-us/359

Tärkeää tässä tilanteessa olisi nyt pyrkiä katkaisemaan helposti syntyvä negatiivinen kierre, jossa sinä epäilet miehesi toimintaa ja miehesi vastaa siihen omilla syytöksillään. Eli kuten Samppa tuossa edellä neuvoo: asiasta pitäisi pystyä avoimesti keskustelemaan. Kun kerrot kumppanillesi että tunnet tilanteessa mustasukkaisuutta saatat havaita myös muita tunteita: tilanne voi tuntua sinusta vaikka pelottavalta tai voit tuntea itsesi yksinäiseksi kun miehesi tykkäilee toisten naisten kuvista tai mahdollisesti chattailee näiden kanssa. Minusta olisi tärkeää että pystyisit ilmaisemaan näitä tunteita miehellesi. Se miten miehesi reagoi ja toimii kun kerrot näistä tunteista kertoo mielestäni paljon teidän parisuhteen tämänhetkisestä tilasta.