Avioliitto

Avioliitto

Käyttäjä petau aloittanut aikaan 29.09.2017 klo 19:07 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä petau kirjoittanut 29.09.2017 klo 19:07

Moi! Ensimmäinen kirjoitus ikinä mihinkään keskustelupalstalle joten pahoittelut heti alkuun mikäli liian pitkää/epäselvää tarinaa pukkaa.

Eli vaimon kanssa takana yhteistä elämää vajaa 14 vuotta, 11 vuotta aviossa. Kaksi lasta(11 ja 7).
Tänä vuonna parisuhteemme lähti jyrkkään alamäkeen. Vaimo innostui enemmän kavereistaan, etenkin paras ystävä alkoi mennä kaiken edelle, juhlimisesta yms. Tilanne näytti huhtikuussa jo hieman paremmalta. Mutta sitten tilanne kääntyi taas. Vaimo kertoi kuinka hänellä on pää sekaisin, ei tiedä mitä haluaa elämältään, kuka oikein on. Kaikki yritykset näyttää läheisyyttä tuntui teennäiseltä. Alkoholin käyttö lisääntyi tasaista tahtia ja vaimo myönsikin että juo ahdistukseensa. Tilanne sitten saavutti ”lakipisteensä” heinäkuun lopulla ja sen jälkeen vaimo alkoi etäännyttää itseään perheestä täysin. Lasten kanssa keskusteli ihan asiallisesti, minun kanssa ei oikeastaan lainkaan. Lopulta tuli se ilmoitus että hän haluaa muuttaa erilleen miettimään asioita. Pääsimme sopuun asiasta ja vaimo muutti syyskuun alussa omaan asuntoon jossa nyt vuorottelemme jotta lapset saavat olla kotona kokoajan. Ei ideaali tilanne mutta nyt ei ollut muutakaan. Lapsille kerrottiin asiasta että nyt olemme erillään ja mietimme asioita. Parin päivän päästä muutosta vaimo oli sitä mieltä että lapsille pitää kertoa että olemme nyt eronneet. Ihmettelin tätä vaimolleni ja hänen mielestään se että ollaan erillään ja mietittään asioita on juuri sitä ettei olla enää parisuhteessa eikä tilivelvollisia toisille eli ollaan erottu. Avioeroa ei ole laitettu vireille. Nyt sitten käyn itsekseen pariterapiassa koska vaimo ei sinne mukaan halua. Vaimo kertoo olevansa ehkä puolen vuoden päästä valmis terapiaan.
Lapset ovat täysin hämillään tilanteesta, eivät tiedä mistä oikein on kyse. Vaimo oli jo luvannut että joulu ollaan perheenä yhdessä. Olen itsekin aivan pihalla missä tässä mennään ja mistä on oikein kyse. Vaimo epäili omaa henk.koht kriisiä ja itsensä kadoksissa olemista. Sanoo tunteneensa näin jo vuosia.

Siinäpä uuden miehen tarina epäselvästi ilmaistuna. Ei välttämätttä täysin kronologisessa järjestyksessä mutta melkein.

Käyttäjä 1Maisa kirjoittanut 30.09.2017 klo 07:50

Varmasti olet pihalla, missä mennään. Harvemmin kriisit osuvat samaan aikaan, vaikka tietenkin toisen kriisi ajaa myös toisen kriisiin...

Meillä miehen selvä ikäkriisi ajoi pettämään. Olisikin juteltu aiheesta etukäteen tai olisikin mies saanut sanottua, mikä meidän lähes 30 vuoden parisuhteessa tai hänen omassa elämässään niin ahdisti. On kai jotain kriisejä ollut itselläkin enkä voi sanoa, etteikö avioliittokin olisi ahdistanut välillä, mutta hammasta purren menin ainakin itse eteenpäin. Ja yleensä paremmat ajat sitten koittivatkin.

Sinulle en osaa sanoa muuta, kuin että huolehdi omasta jaksamisestasi. Vaimosi mielen kuvioita et voikaan ymmärtää, jos hän ei ymmärrä niitä itsekään. Erillään asuminen voi tehdä teille hyvää, jos se oikeasti näyttää, mitä se eroaminen tarkoittaa. Voihan se päätyä lopulliseen eroonkin, mutta maailmanloppu sekään ei kai ole? Jos lapsia ihmetyttää, toivottavasti äiti osaa heille asian ikätason mukaan kertoa.

Jaksan ihmetellä ihmisiä, jotka ihan tavallisesta avioliitosta lähtevät, kun ei ole salamoita ja tähtisadetta jatkuvasti parisuhteessa. Suhteen eteen pitää molempien haluta nähdä vaivaa. On se sitten uusi tai vanha. Ja vanhaakin pitää pystyä uudistamaan. Molempien. Ja jos ahdistus on nyt vaan ylipäänsä oman elämän suhteen, että tätäkö tämä nyt on, sitä ei kauheasti sivusta voi auttaa. Antaa ajan kulua, se nyt ainakin näyttää suunnan. Mutta ei saa suostua kynnysmatoksi. Jossain vaiheessa kriisit on ratkaistava...

Tsemppiä!

☺️❤️

Käyttäjä Kata_K (Työntekijä) (SOS-kriisikeskus, Helsinki) kirjoittanut 25.10.2017 klo 10:12

Hei ja tiedoksi kaikille jotka pohditte eroa tai olette jo eronneet,

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto järjestää Tukinetissä Pop Up Eroklinikka -chattejä, joihin voi osallistua, jos ero pyörii mielessä tai on jo eronnut, mutta asiat eivät suju ja haluaa vastauksia esimerkiksi lapsen elatukseen, huoltoon tai tapaamisiin liittyviin kysymyksiin.

Seuraava chat on jo tänään keskiviikkona 25.10. klo 21-22.

Eroklinikalla vastaanottoa pitävät Yhden Vanhemman Perheiden Liiton asiantuntijat ja lisäksi chatissä on mukana lakimies.

Asiantuntijoilta voi kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä ja muilta eroa miettiviltä tai eron kokeneilta voi saada vertaistukea.

Tervetuloa Eroklinikalle! 🙂👍