Aikuisen lapsen agressiivinen käytös – kokemuksia?

Aikuisen lapsen agressiivinen käytös - kokemuksia?

Käyttäjä Nintendo aloittanut aikaan 17.11.2010 klo 10:14 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Nintendo kirjoittanut 17.11.2010 klo 10:14

Hei,

Jokin aika sitten aikuisen poikani tyttöystävä pudottautui parvekkeelta pojan ja tyttöystävän väkivaltaisen riidan päätteeksi. Mitä ilmeisimmin tyttöystävä yritti paeta poikaani parvekkeen kautta. Tyttöystävä jäi henkiin, mutta tila on kriittinen. Alkoholilla oli osuutta tähän tapahtuneeseen.

Onko täällä kellään kokemusta agressiivisesti käyttäytyvästä omasta lapsesta? Onko pojallani mahdollisuutta saada minkäänlaista apua käytökseensä ja onko käytökselle edes tehtävissä mitään?

Uskoisin, että hän käyttäytyy väkivaltaisesti silloin, kun joku tilanne ei jostain syystä ole enää hänen hallinnassaan. Hän on myös aikaisempia tyttöystäviään kohtaan ollut väkivaltainen, mutta tilanne on pahentunut koko ajan. Ensimmäistä hän ”vain” töni, seuraavaa löi muutaman erillisen kerran ja nyt sitten tämä tapaus…henkisen väkivallan määrää voin vain arvailla.

Mitä ihmettä sitä pitäisi tehdä? Poikani ei suhtaudu kovin yhteistyökykyisesti avun tarjontaan, lähtee herkästi ovia paiskoen pois, jos otan asian puheeksi. Auttamista hankaloittaa se, että poika ei ole enää alaikäinen. Jos ihmettelette, että miksen ole puuttunut asiaan aiemmin poikani ollessa alaikäinen, niin se johtuu siitä, että nämä asiat ovat vasta nyt tulleet ilmi.

Miten minun kuuluisi äitinä suhtautua tähän ongelmaan? Haluaisin, että poika ymmärtäisi täysin tilanteen vakavuuden ja olisi valmis hoitoon yms.

Ymmärrän, että pojan käytökseen vaikuttaa hänen lapsuutensa (mahdollinen turvattomuuden kokeminen jne jne), mutta menneille ei tässä vaiheessa enää mahda mitään. Miten selviämme tästä? Poika on päälle päin kiltti, rauhallinen ja ”kunnollinen”.

Onko kellään vastaavia kokemuksi?

Käyttäjä volvomies kirjoittanut 18.11.2010 klo 11:01

Heippa
Niin ei se ole normaalia käytöstä jos käyttää väkivaltaa eikä siihen kyllä
pidä alistua.
Asuukos poika jo omassa asunnossa???
Onkos töitä / Tekemistä???
Yritä kysyä pojalta mitä sinulle kuuluu??? miten olet jaksanut???
jos ei heti puhu niin yleensä hiljakseen rupeaa puhumaan.
Keskustella mistä käytös johtuu???
Kannataa kertoa et jos tuolla tyylillä jatkaa niin joutuu tiettyjen viranomaisten kanssa tekemisiin.
Olisi tietysti hyvä jos kävisi ammattiauttajan juttusilla.
Kaunista syksyä sinulle