Aikuinen lapsi ja koronakriisi

Aikuinen lapsi ja koronakriisi

Käyttäjä Telle-Mari aloittanut aikaan 25.05.2021 klo 18:09 kohteessa Parisuhde, koti ja perhe
Käyttäjä Telle-Mari kirjoittanut 25.05.2021 klo 18:09

Hei,, aikuinen jo itsenäisesti asuva poikani kokee korona-asiat vahvasti. On lukenut netistä koronarokotteista ja on ahdistunut siitä, kun me kuusikymppiset vanhemmat olemme ottaneet koronarokotuksen. Poika on aivan sekaisin ja ahdistunut ja käyttäytyy menemällä täysin sekaisin. Ei halua keskustella asiasta, vaan on lukenut ”salaliittoteorioista”. Olemme yrittäneet jutella rauhallisesti, mutta siitä ei ole apua. Torjuu kaiken muun kuin sen mitä on saanut netistä selville. On kyllä epätoivoinen olo, kun en kykene auttamaan.

Käyttäjä soroppi kirjoittanut 29.05.2021 klo 21:42

Kuulen että olet huolissasi pojastanne. Onkohan hänen ahdistuneisuutensa taustalla huoli teistä?

Yrityksestäsi jutella asiasta rauhallisesti oli todennäköisesti apua, vaikka poikasi ei siinä tilanteessa pystynytkään ottamaan vastaan senhetkistä uskomustaan vastaan menevää näkemystä. Uskoisin, että tähän tilanteeseen auttaa yksinkertaisesti aika - kun hän huomaa ja alkaa vähän kerrassaan uskoa, ettei rokotuksesta tullut teille mitään haitallisia vaikutuksia, hänen asenteensa aihepiirin suhteen voi lieventyä.Onko mainitsemasi sekoilu sellaista, mistä pelkäät olevan ikäviä seurauksia teille tai pojallesi?

Käyttäjä ask kirjoittanut 06.12.2021 klo 21:59

Tää on näin tätä kun netissä lukee kaikenlaista itsekin olen parikymppisenä enkä aio ottaa rokotetta, ja luulen että poikamme on kyllästynyt siihen että painostetaan ottamaan rokote itselläni ainakin menee liikaa jo tuo touhu, mutta onhan siinä kaikkee sivuvaikutuksia yms.. sairastuu vielä pahemmin kun on rokote. Haluan vain sanoo jokaisella ihmisellä on päätöntä valta, kunnioitakaa poikaane, ja tukekaa hänen omaa tahtoaan!

Käyttäjä Tolkkua kirjoittanut 08.12.2021 klo 12:34

Hei Telle-Mari

Jos oikein ymmärrän sen täysin sekaisin lausekkeen ja salaliittoteoria uskon,niin tulee kyllä mieleen ihan oikea psyyken sairaus,skitsofrenia.Pääasia joka tapauksessa,että asia tulee selvitetyksi.