Rikkinäiset perhesuhteet – mitä teen kun vanhempi juo?

Rikkinäiset perhesuhteet - mitä teen kun vanhempi juo?

Käyttäjä Pauliina_R aloittanut aikaan 14.02.2013 klo 11:05 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä Pauliina_R (Työntekijä) (A-klinikkasäätiö) kirjoittanut 14.02.2013 klo 11:05

Suomalaisista 12–18-vuotiaista nuorista 26 % kertoo kokevansa haittoja vanhempiensa päihteidenkäytöstä. Yleisimmät haitoista ovat riidat perheessä, häpeän tunne, luottamuksen menetys, pelko ja ahdistus. Monesti rikkinäiset perhesuhteet vaikuttavat vielä pitkään aikuistuisuuteen asti.

Tässä ketjussa voit kertoa tarinasi, kysyä tai keskustella aiheesta yleisemminkin. Voit myös osallistua Rikkinäiset perhesuhteet –liveiltoihin Tukinetissä. Iltoja on keväällä 2013 maanantaisin kello 18.00-20.00. Päihteet ovat keskustelun aiheena 11.3. ja 22.4. (aiheena Rikkinäiset perhesuhteet -rikos perheessä on 25.3. ja 8.4.). Väliaikoina keskustelua voi käydä tässä ketjussa.

Varjomaailma on kehittänyt vuodesta 2008 nettiapua nuorille, joita vanhempien päihteidenkäyttö haittaa. Lisätietoa ja tukea löydät sivustoltamme http://www.varjomaailma.fi. Varjomaailmassa toimii avoin foorumi ja suljettuja nettiryhmiä 12-22 vuotiaille nuorille. Olemme tänä keväänä tiiviisti myös täällä Tukinetissä. Olemme lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleviä sosiaalialan ammattilaisia ja toimintaa ylläpitää A-klinikkasäätiö.
Tervetuloa mukaan keskusteluun! 🙂👍 Varjomaailman väki

Käyttäjä Pauliina_R (Työntekijä) (A-klinikkasäätiö) kirjoittanut 06.03.2013 klo 09:05

Heippa kaikki Tukinetin nuoret ja nuorenmieliset 😉

Valmistelemme parhaillaan ensi maanantaina alkavia Rikkinäiset iltoja. Tervetuloa mukaan keskusteluun livenä. Tässä ketjussa on myös mahdollisuus jakaa ajatuksiaan siitä, millainen päihteidenkäyttö on sopivaa kodin aikuisilta. Voit kertoa oman tarinasi, kysyä neuvoa laajastikin erilaisissa tilanteissa. Kaikki olette tervetulleita kommentoimaan. Varjomaailman auttajat ovat A-klinikkasäätiön työntekijöitä, joilla on ammatillinen koulutus sosiaali- ja terveysalalle sekä kokemusta lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehtävästä työstä sekä lastensuojelusta.

Varjomaailmassa toimii foorumi nuorille ympäri vuoden sekä säännöllisesti alkaa suljettuja nettiryhmiä. Varjomaailman nuoria yhdistää kokemus siitä, että kodin aikuisten päihteidenkäyttö haittaa omaa elämää. Se saattaa ahdistaa, ärsyttää tai pelottaa. Se saattaa tuoda epävarmuutta omaan elämään, viedä vanhemman huomiota liiaksi pois perheelle tärkeistä asioista. Joitain nuoria häiritsee vähempi juominen, toisten vanhemmat juovat enemmän.

Nuoret kokevat usein jäävänsä yksin näiden asioiden kanssa, mitä on vaikea ottaa puheeksi edes kavereiden kanssa. Tästä syystä olemme täällä tukinetissä. Täällä voit helposti ottaaa asian puheeksi ja kysyä neuvoa. Rohkeasti vain kirjoittelemaan! Tämä talvi on pian voitettu ja valoakin saamme koko ajan lisää. Tsemppiä lopputalveen toivottaa Varjomaailman väki

Käyttäjä Pauliina_R (Työntekijä) (A-klinikkasäätiö) kirjoittanut 27.03.2013 klo 09:36

Moikka kaikki Tukinettiläiset!

Kiitos hyvisä keskusteluista Rikkinäiset -illoissa. Lisää on tulossa kevään mittaan: seuraava päihde-aiheinen Rikkinäiset -ilta on 22.4. maanantaina kello 18-20. Olisi hienoa saada kommentteja myös tähän ketjuun. Teemana on siis aikuisten päihteidenkäyttö. Kommentoida voi yleisemminkin siitä, missä teidän mielestä menee kohtuullisen alkoholinkäytön raja, kun puhutaan perheistä. Voitte myös kysyä aiheesta, vastailemme parhaamme mukaan. Jos on omia kokemuksia asiasta, kuulisimme niitä mieluusti.

Varjomaailmassa on juuri NYT alkamassa uusi ryhmä noin 16-22 vuotiaille. Ilmoittautumisohjeet löydät http://www.varjomaailma.fi sivulta. Tule mukaan nuortenryhmään, jos kodin aikuisten päihteidenkäyttö haittaa elämääsi tai muuten vain huolestuttaa. ilmoittautua voi 1.4. asti.

Ryhmässä tutustut nimimerkin turvin muihin samassa tilanteessa eläviin noin 16-22 vuotiaisiin nuoriin. Voit jakaa huolesi, kysyä neuvoa ja saada apua. Ryhmässä nuoria tuetaan hyvin monipuolisesti kaikissa elämän mukanaan tuomissa hankaluuksissa ja yhdessä etsitään keinoja selviytyä. Keskustelu on luottamuksellista ja sitä voivat seurata vain ryhmän jäsenet. Ryhmää ohjaavat kaksi sosiaalialan ammattilaista ja sen kesto on 3 kuukautta.

Aurinkoisin terveisin Varjomaailman väki

Käyttäjä Pauliina_R (Työntekijä) (A-klinikkasäätiö) kirjoittanut 25.04.2013 klo 13:08

Moi kaikki!

Kiitos aktiivisuudesta kevään Rikkinäiset -illoissa! Keskustelu oli vilkasta ja montaa aihetta ehdittiin käsitellä. Syksyllä 2013 jatketaan taas. Seuraa ilmoittelua!

Ideoimme paraikaa Rikkinäiset -kumppaneiden (Varjomaailma A-klinikkasäätiö, Krits Kriminaalihuollon tukisäätiö ja Kasper Kasvatus- ja perheneuvontaliitto) kanssa ryhmää ensi syksyksi tänne Tukinettiin. Haku alkaa kesän jälkeen ja mukaan voi tulla, jos kokee perhesuhteensa jotenkin rikkinäisiksi. Voi olla, että joku perheessä käyttää alkoholia, vanhemmat harkitsevat eroa tai joku läheinen on vaikka vankilassa. Silloin saat tästä ryhmästä tukea niin ohjaajilta kuin vertaisiltasi foorumikeskustelujen ja chattien muodossa.

Anna palautetta kevään illoista ja kirjoita tähän ketjuun! Voit myös esittää toiveita syksyn uutta ryhmää ajatellen. Millainen ryhmä auttaisi juuri sinua parhaiten?

Jaksamista kesään kaikille! Varjomaailman väki 🙂🌻