Osastohoito + lääkitys

Osastohoito + lääkitys

Käyttäjä Cic aloittanut aikaan 22.01.2012 klo 16:58 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä Cic kirjoittanut 22.01.2012 klo 16:58

Onko muilla kokemuksia osastohoidosta tai lääkkeistä?
Mulla menee tällähetkellä ketipinor 600 mg ja risperidon 1.5 mg ja oon ollu osastolla pari kertaa..

Käyttäjä reklamation kirjoittanut 23.01.2012 klo 22:53

olin ekaa kertaa päiväsairaalassa vuonna 2008 syksyn alussa ahdistuksen, paniikkihäiriön, julkisten paikkojen pelon ja masennuksen takia. pari kuukautta meni ihan hyvin ja senkin jälkeen mutta sitten lähdin kavereitten kanssa ulkomaille viikoksi jolloin olotilat huomattavasti huononivat ja jouduin sitten osastohoitoon, ensin 2kk akuuttiosastolla jonka jälkeen noin 4kk kuntoutusosastolla. siinä sitten pikku hiljaa kunto parani ja pääsin pois, seuraava askel oli akku-jakso jossa kokeiltiin kuinka pärjään yksinäni asuessa, hyvinhän se tietysti meni ja sitten sainkin melkeen heti oman asunnon niemikotisäätiöltä. idioottina rupesin sitten satunnaisesti taas dokaamaan jolloin tilani alkoi pikku hiljaa rappeutua. pari vuotta meni aika päin helvettiä, toinen parhaista ystävistäni tapettiin kaisaniemen puistossa ja toinen hyppäsi parvekkeelta vietnamissa. joka johti siihen etten liikkunut enää mihinkään omasta asunnostani, hyvä kun jaksoi kaupassa käydä joka taas johti siihen että pelot palasi. istuin kotona noin 2 vuotta, psyk polilla ehdotettiin vaikka mitä mutta olin niin huonossa kunnossa ettei mikään onnistunut. siinä oli sitten kaikenlaista kurssikokeilua ja päiväsairaalakokeilua mitkä meni perseelleen. tapasin viime vuonna tyttöystäväni jonka kanssa sitten asiat rupesi pikku hiljaa helpottumaan ja nykyään pystyn jo liikkumaan metroissa ja julkisissa kulkuneuvoissa yms.

ja mitä lääkkeisiin tulee, olen niitä kokeillut suurinpiirtein kaikkia mitä saatavilla on. jos on niistä kysyttävää niin autan mielellään. minullakin on tällä hetkellä ketipinor ja risperdal kuin myös diapam, rivatril, cipralex, propral, lyrica.. olikohan tuossa kaikki..

Käyttäjä Jonna-Emilia96 kirjoittanut 14.02.2012 klo 15:11

Moi! Minä olin osastohoidossa kolme kertaa, ahdistuksen, masennuksen, paniikki- ja unihäiriön, sosiaalisen-elämän pelon, aisti-yliherkkyyksien takia... Ensin tutkimus- ja hoito-osastolla noin 2kk, jonka jälkeen kotiuduin kahdeksi viikoksi ja sitten jouduin takaisin sairaallaan tällä kertaa akuutti-osastolle. Siirryin ak.-osastolta pois noin kahden viikon jälkeen, jolloin menin kuntoutus-osastolle jossa olin noin kolme kuukautta... Minulle sairaalassa olo oli rankkaa, koska kärsin sosiaalisen-elämän pelosta ja, koska pelkään toisia ihmistiä... Sairaalassa sulkeuduin vain omaan huoneeseen ja en halunnut edes käydä muiden joukossa syömässä, koska pelkoni oli niin voimakas. Minulle tuotiin kaikki tarvittava omaan huoneeseen ja huoneessani oli myös oma vessa, koska en edes uskaltanut mennä osaston vessaan... Se aika oli minulle hyvin vaikeaa ja en edelleenkään voi kovin hyvin, mutta asun nyt jo taas kotona ja perheeni ja muu tukiverkostoni auttaa ja tukee minua tiukan paikan tullen. Mitä lääkkeisiin tulee, käytän tällä hetkellä Valdoxania 50mg ja Mirtatsapiinia 75mg sekä unen avuksi Tenoxia 15mg. Ja voimia teille kaikille!!!