olenko tunnevammainen.. ?

olenko tunnevammainen.. ?

Käyttäjä maggot86 aloittanut aikaan 30.01.2007 klo 19:43 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä maggot86 kirjoittanut 30.01.2007 klo 19:43

Olen käynyt kouluni aina hyvillä arvosanoilla, mutta koulu ei ole moneen vuoteen tuntunut miltään. Valmistuin ravintolakoulusta stipendioppilaana vaikkei koko amiston aikana ollut motivaatiota nimeksikään. Syksyllä aloitin ammattikorkeakoulun ja siellä on sujunut vähän miten sattuu, ei siis oikein jaksa mikään kiinnostaa. Tuntuu vaan että mitä ikinä teenkin en saa siitä minkäänlaista tyydytystä.
Työpaikka mulla on mutta olen liian väsynyt käymään siellä. Ja aina arki iltoina mietin että miksi vaivautua jonnekin kouluun en kuitenkaan tule ikinä mitään sillä tutkinnolla tekemään.
Suhteet mulla on mennyt koko ikäni vähän niin ja näin en ole ikinä seurustellut kunnolla. Yks tärkeäkin ihminen on ollut mut siitä ei sitten tullut mitään. Koko peruskoulun ajan mua kiusattiin koulussa sain sen loppumaan amikseen mennessä ihan vaan paikan vaihdos auttoi. Mutta musta tuntuu et siit on jäänyt aika pahat arvet itsetuntoon. Ja koulussa jo niinkuin ihan normaalista läpän heitosta mun kädet alkaa tärisemään ja pelkään et siitä se kiusaaminen taas alkaa.
Isäni on alkoholisti ja olen joutunut sitä katsomaan sivusta joka päivä niin kauan kuin mä muistan. Muutin tosin pari kuukautta sitten pois kotoa mutta siellä mun äiti ja veli edelleen on kuuntelemassa sen huutoa joka ilta. Mun faijan sisko joka on tukenu meidän perhettä ton faijan alkoholismin takia tosi paljon, ja on mua koulussa ja muuallakin auttanu tosi paljon kuoli syöpään tossa pari kuukautta sitten. Ja mutsilla todettiin sydämen vajaa toiminta noin kuukausi sitten. Ja tämän kaiken seurauksena en esimerkiksi tunne ikinä yhtään mitään, en vihaa en surua vain turhautumista elämään.
Kun tulen koulusta/töistä saatan mennä huoneeseeni ja olla tietokoneen tai kitaran kanssa huoneessani koko päivän eikä kukaan tule kyselemään. Tuo kitaransoitto onkin ainoa asia missä näen edes jotain järkeä.
Ja kuitenkin kaikesta huolimatta esimerkiksi koulussa olen se kaikkien naurattaja joka joka luokalta löytyy. Ainiin ja olenhan mä myös kiinnostunut psykologiasta ja ihmismielestä yleensä sekä maailmakkaikkeudesta ja ihmisten alkuperästä yleensäkin.
En kenellekään ole ikinä puhunut ongelmistani, edes äidilleni. Mietin olenko tullut immuuniksi suruille ja huolille, koska vielä pari vuotta sitten isän jokapäiväinen ryyppäys sai itkun kurkkuun. Nykyään ei mitään masennnun vain hiljaa yksin. En saa unta öisin ja sitten aamulla väsyttää herääminen vielä normaaliakin enemmän.

Kaikesta huolimatta vaikka mua kuinka masentaa en osaa sanoa mistä se johtuu en mä ole pitkään aikaan sitä koulukiusaamista miettinyt ja se faijan ryyppäys on niin jokapäiväistä että siihenkin olen tottunut. Siltikin on niitä hetkii kun tulee himaan, niin tekisi mieleni vain huutaa niin kovaa kuin pystyy että maailma on paska paikka.

Miten te muut ootte saaneet elämänhalunne takaisin kun en uskalla mihinkään terapiaan mennä puhumaan ongelmistani. Musta tuntuu etten mä siellä sais ees suutani auki.

Käyttäjä night89 kirjoittanut 31.01.2007 klo 15:41

Kuulostat suorittajalta? Vitsi mikä analyysi näin heti alkuunsa... Siis sillä perusteella sanon, kun itsekin olen samanlainen. Koulussa nauratan ihmisiä ja olen muutenkin yleensä keskipisteenä, samoin ystäväporukassa. Mutta yksin ollessani vain tuijotan seinää, luen tai istun koneella yöhön asti. Koulusta olen myös aina saanut hyviä arvosanoja, vaikka motivaationi on ollut täysin nollassa. Vanhempani järkyttyivät suunnattomasti, kun vuoden opiskeltuani nuoriso- ja vapaa-aikaa lähes täydellisellä menestyksellä, ilmoitin että ei, minä en tahdo tätä. Seurasi kamala huuto ja raivoaminen, että kyllä nyt 2 vuotta tekee mitä vain. En suostunut ja nyt opiskelen jälleen itselleni täysin mitäänsanomatonta alaa, parturi-kampausta. Emt miksen pysty saamaan minkäänlaista tyydytystä mistään mitä teen. Monesti aloitan tekemään jotain ja muutaman kuukauden päästä tajuan, että siitä ei ole mitään iloa. Pelottaa aloittaa mitään kallista harrastusta, koska pelkään etten sitten käykään muutaman kuukauden jälkeen siellä. Siksi istun nyt kotona läskistymässä.

Mutta niin, palatakseni tekstiisi... Sori, menin taas ihan omille raiteilleni. Itsekin olen "tuntovammainen". Kun ystäväni kertoi olevansa raskaana väärälle ihmiselle, yritin kyllä puhua asiasta mutta ei se itseasiassa kiinnostanut mitenkään. Kun äitini kertoi, että häntä käytettiin hyväksi nuorena ja itki minulle tätä (miksi se edes kertoi mulle? ei olis tarvinnut) istuin vain ja tuijotin eteeni. Siskoni yritti itsemurhaa kolmasti, en tuntenut mitään. Jatkoin vain elämääni. Mutta näin kahden vuoden jälkeen asioiden tapahtuneesta, ne ovat alkaneet kummittelemaan minulle ja ahdistelemaan minua, koska patosin ne sisääni silloin kun ne olivat ajankohtauksia. Ne kai jäivät jonnekin alitajuntaan ja kummittelevat sieltä? Elikkäs siis joo... Puhu jollekin tuosta tunteesta, tai se saattaa alkaa hyökkii tälläi muutaman vuoden jälkeen.

Muakin muuten kiinnostaa psykologia ihan hemmetisti... Se kai onkin ainoa mikä kiinnostaa, jospa lähtisinkin opiskelemaan sitä? *ahaa-elämys*

Jaksamisia! Toi kitaran soittaminen on muuten todella hyvä keino purkaa noita tunteita. Ite piirtelin ja kirjoitin.