Masentunut

Masentunut

Käyttäjä Ille aloittanut aikaan 02.06.2012 klo 19:35 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä Ille kirjoittanut 02.06.2012 klo 19:35

Mooi!

En tiiä mistä aloittaisin.. Oon 14 vuotias tyttö, jonka elämän haluu ei varmaan oo enää olemassakaan. Masennus on painanut mieltä ja viiltely on tuttu juttu. Kuuluuko melkein jokapäiväinen huono olo, päänsärky ja oksennuksen tunne kurkussa masennukseen? Kuuluuko yhtäkkiä sekoaminen ja nauraminen ja itkeminen samaanaikaan masennukseen?

mieli on aina maassa ja itkeminen on osa joka päiväistä rutiinia. Ennen olin liikunnallinen, iloinen ja kävin mielelläni koulua. Nyt en edes halua lukea kokeisiin ja ei todistuskaan mikään hyvä ollut.

Ainut ilo on kun lukemani mangasarja ilmestyy jokatoinen kuukausi. välillä mietin millä tavalla voisi tehdä itsemurhan.. en jaksa enään. ihastukseni ja jotkut pojat ovat ainuut kenelle uskallan avautua murheistani. He jaksavat kuunnella ja tietävät miltä masemmus tuntuu , koska ovat itsekkin olleet joskus masentuneita.

Olisiko Neuvoja miten saada elämän halu takaisin? 😑❓ Kiitos kun jaksoit lukea 🙂

Käyttäjä säröinen kirjoittanut 03.06.2012 klo 13:08

kyllä kuuluu masennuksessa tunteet heittää laidasta laitaan. hullut nauramiset ja itkut joita me masentuneet ei voi hallitta minä en voi kertoa omaa mielipidetäni ei voi pitää puolueettomana koska minussa voi olla paljon pahempaa kuin pelkkä masennus, olen niin masentunut, että en pysty itkemään

Käyttäjä Arskasdf kirjoittanut 04.06.2012 klo 22:01

En tiedä oletko käynyt ammattiauttajan puheilla, jos et niin suosittelen lämpimästi.
Mie oon ollu masentunu ja ahistunu viimeset kaheksan vuotta, ja voin sanoa että jos on pitkään psyykkistä pahoinvointia, niin siitä aika varmasti tulee jossain vaiheessa myös fyysistä. Ja kuten edellinen kirjottaja sano, tunteet voi tosiaan heittää laidasta laitaan erittäin lyhyenkin ajan sisällä.

Neuvoni lyhyesti: Kouluterveydenhoitajan/kuraattorin puheille ja siitä tarvittaessa eteenpäin. Ja yritä harrastaa (mukavaa) liikuntaa! Tiedän, että masentuneena voi olla erittäin hankalaa saada itteään liikkeelle, ja pakottamisesta tulee vaan paha mieli, mutta aina kun on vähänkin helpompi hetki niin liikuntaa, liikuntaa. Fyysinen rasitus (sillon kun se on mieleistä) virkistää kummasti mieltä, ainakin vähäksi aikaa.

Tsemppiä.