m√§ en jaksa…

mä en jaksa...

Käyttäjä -Anni aloittanut aikaan 28.03.2011 klo 17:15 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä -Anni kirjoittanut 28.03.2011 klo 17:15

apua ūüėĮūüóĮÔłŹ

m√§ en oo hyv√§ kirjottaa, mut yrit√§n kuitenkin jos se auttais…
olin 6v kun mun vanhemmat eros. äiti meni naimisiin mun isän veljen eli siis mun sedän kanssa ja isä meni erään naisen jolla on sivupersoonahäiriö..
jouduin siis kasvamaan 6v asti sairaan ihmisen kanssa. yksi √§itipuoleni sivupersoonista on 5v. h√§n leikki/leikkii mun is√§n lasta ja mun is√§ piti/pit√§√§ sit√§ omana lapsenaan… olinko m√§ en√§√§ ollenkaan t√§rke√§? mun √§itipuoli ja muutamat sivupersoonat jotka tunsin halus koko ajan kertoa mulle ett√§ olen se kaikista huonoin ihminen,jonka ei ois ees pit√§ny synty√§, eik√§ kukaan voi mua koskaan rakastaa paitsi mun √§itipuoli. jotenkin se sai viel√§ mun is√§nkin vedetty√§ siihen mukaan. olin pieni ja uskoin kaiken… viel kun √§itik√§√§n ei kauheesti v√§lit√§‚ėĻÔłŹ

mun √§itipuoli halus/haluaa tehd√§ musta samanlaisen sairaan ihmisen niin kuin se… se sanoo koko ajan ett√§ olen samallainen kuin se, kertoo asioita joita h√§n on tehnyt ennen ja tahtoo minunkin tekev√§n niin ja jos en tee niin ne pakottaa mut keinolla mill√§ hyv√§ns√§

kun olin is√§ll√§ mut huudettiin aina ulos koiria ulkoiluttamaan ja sill√§ v√§lin mun tavaroita h√§vis tai meni rikki jotenkin ihmeellisesti… ne sano vaan ett√§ itest√§√§n menny. kyll√§ m√§ tied√§n ett√§ mun √§itipuoli ne rikko tai vei. ei se niit√§ ite halua,mutta se haluaa multa vaan kaiken ilon pois.

ennen aina kun menin is√§lle mut pistettiin siivoomaan… koko viikonlopun suunnilleen vaan siivosin. he eiv√§t itse siivoa ollenkaan ja siksi talo on aivan hirve√§ss√§ kunnossa… likaisia astioita ja roskia siell√§ t√§√§ll√§, lakanoita ei pest√§ tai yleens√§ ei edes ole lakanoita. vaatteitakaan ei pest√§ tai jos pest√§√§n niin ehk√§ kerran 2vuodessa. koiran paperit ovat monta viikkoa lattialla eik√§ niit√§ vaihdeta eik√§ lattiaa pest√§… siin oli v√§h√§n. halusko ne siis ett√§ MIN√Ą tulen k√§ym√§√§n heid√§n luonaan vai oliko vain t√§rke√§√§ ett√§ joku k√§vi siivoamassa talon…

yks mun kaveri sano et jos se olisi min√§ niin se tuntisi kauheasti vihaa mun √§itipuolta kohtaan, mutta m√§ en voi vihata… m√§ rakastan.. m√§ pid√§n mun √§itipuolta ja sen sivupersoonia omina/omana lapsena. vaikka se hakkais mua puukolla niin silti m√§ rakastan sit√§. m√§ tied√§n ett√§ mun √§itipuoli on kest√§nyt tosi paljon kaikkea kamalaa… el√§m√§ on raadellut h√§nt√§ pahasti. m√§ en halua ett√§ sit√§ sattuu en√§√§. mulle tulee hyv√§ olo kun tii√§n et saan olla mun √§itipuolen tavallaan ”raapimispuu” johon se saa purkaa pahan olonsa.

6:lla k√§vin juttelemassa terveydenhoitajan kanssa 7:lla kuraattorin ja nyt 8:lla k√§yn nuorisopsykiatrian poliklinikalla… mietit√§√§n tarvitsenko l√§√§kkeit√§ vai yritet√§√§nk√∂ selvit√§ ilman.

okei tää oli siis isän koti, sitte äidin..

mä vihaan mun äitiä ja sen miestä.. mua ällöttää et se on mun setä. mä en oo ikinä halannut mun äitiä, ei se halua enkä mäkään enää pysty.
mun isän vanhemmat on tosi tiukkoja usko asioissa. mua yritetään pakottaa uskomaan.

heti kun tuun kotiin meen omaan huoneeseen nukkumaan.. mä en jaksa enää mitää. oon laihtunu jonkun verran. vaikka terkka sano et oon liian laiha nii mun äiti ja isäpuoli pitää mua läskinä.

yks p√§iv√§ rupesin n√§kem√§√§n ett√§ s√§ngyss√§ni vilisi √∂t√∂k√∂it√§. n√§in ja kuulin niit√§ joka puolella. mun piti k√§yd√§ ravistelemassa petivaatteet ulkona melkein joka ilta se oli ihan kamalaa. en pystynyt nukkumaan pime√§ss√§. no nyt se on jo onneksi mennyt ohi tai no joskus saatan n√§hd√§, mutta ei en√§√§ niin paljon. pari y√∂t√§ sain nukuttua valot kiinni se oli ihanaa, mutta sitten aloin pel√§t√§ ett√§ joku tarkkailee mua. ett√§ joku n√§kee mut k√§nnyk√§n,tietokoneen,television kamerasta tai n√§yt√∂st√§… tai niin se oli aluks. nyt pelk√§√§n ett√§ kuka vaan voi n√§h√§ mut mist√§ vaan. en oo miss√§√§n turvassa.

äidin luona en voi olla surullinen. en saa. mä en saa itkeä niiden nähden joku sanoo mun sisällä. no mä itken aina yöllä. joka ilta ennen ku meen nukkumaan kerron itselleni tarinan joka saa mut itkemään.

yks päivä sain koulussa jonkun ihme kohtauksen. itkin ihan kamalasti. terkka oli jo viemäs mua lääkäriin. se tuli vaan yht äkkiä ihan ilman syytä aloin itkeä, mutta mun hoitaja sano et siin kyl saatto olla syy en vaan tiiä sitä. voi olla että joskus mulle on sattunut jotain ja joku siinä tilanteessa muistutti mua siitä.

mulle on annettu sellanen lelu rotta jota mun pit√§is hakata ja ly√∂d√§ kun pahalta tuntuu etten itelleni mit√§√§ tekis. hetken autto kun pistelin sit√§ puukolla, mut ei en√§√§. mutta olen luvannut etten en√§√§ viill√§. yrit√§n pit√§√§ siit√§ kiinni, vaikka en tied√§ onnistuuko. tuntuu kun mussa ois kaks ihmist√§, hyv√§ ja paha. kun paha tulee se satuttaa mua enk√§ voi sille mit√§√§n.. en voi muuta kuin yritt√§√§ sanoa itselleni mieless√§ ett√§ ”lopeta se. olet luvannut ettet tee en√§√§ niin.” kuraattori sano ett√§ voi olla ett√§ jotenkin mun mieli on jakautunut kun oon ollut niin pienest√§ asti sellasessa talossa.

viime kes√§n√§ yhten√§ y√∂n√§ makasin autotiell√§ ja katselin kaunista kuuta. en m√§ siihen itte√§ni tappamaan ollut tullu, mut jos auto ois tullu ni en varmaa ois jaksanu nousta….
oon vakavasti masentunu ja ahdistunu, mutta en halua et musta ajatellaan ett√§ mut pit√§√§ laittaa hoitoon tai jotain… no joo mun is√§ puhu vaa jostain pakkohoidosta ja nyt kysyn kaikilta ett√§ enh√§n joudu minnekk√§√§n…
mul on monta ihmist√§ jolle k√§yn juttelee, mut en voi puhuu niille kaikesta koska jos kerron niin en ole varma tekeek√∂ ne siit√§ taas lastensuojeluilmotuksen…

hups t√§st tuli ny v√§h√§n pitk√§ ja vielki asiaa ois… en tii√§ tajusitteko sanaakaan, mut toivottavasti jotakinūüôā

Käyttäjä Avulias kirjoittanut 02.04.2011 klo 00:44

Minusta tuntuu, että sinun pitäisi päästä asumaan muualle. Eläminen isäsi tai äitisi luona on sinulle liian traumaattista ja ahdistavaa.

Käyttäjä pseudo2 kirjoittanut 02.04.2011 klo 13:19

Voi rakas ystävä. Ihanaa, että uskaltauduit kirjoittamaan asioista tänne. Se on jo puoli voittoa. Et kertonut ikääsi, mutta lukemani perusteella päättelisin, että olet yläasteella tai juuri sen päättänyt nuori. Sinulla on koko elämä edessäsi, joten toivon, että haet / otat vastaan sinulle tarjottavaa keskusteluapua. Se ei tarkoita sitä, että sinua pidettäisiin hulluna. Se tarkoittaa sitä, että olet nuoresta iästäsi huolimatta joutunut kantamaan liikaa vastuuta, elämään aikuisten kanssa, jotka eivät ole pystyneet tarjoamaan sinulle onnellista lapsuutta...

Et kykene enää kantamaan taakkaa, vaan sinun elimistösi alkaa reagoimaan nyt sillä tavalla, että sinä et yksin siitä pahasta olosta pääse. Viiltelyt, "harhanäyt" ja vääränlaiset uskomukset ovat vakava merkki siitä.

Ole rohkea, rakasta itseäsi nyt niin paljon, että uskallat turvata ulkopuoliseen apuun. Omat vanhempasi ja heidän uudet puolisonsa eivät kykene sinua auttamaan. Kerro kuraattorille tai kouluterveydenhoitajalle avoimesti asioistasi ja ota vastaan apu, jonka he sinulle tulevat tarjoamaan.

Sinulla on mahdollisuus onnelliseen elämään, kun annat siihen itsellesi mahdollisuuden.

Toivon sinulle paljon voimia, ja antaisin ison ja l√§mpim√§n....turvallisen aikuisen halauksen, jos vain voisin. Annoin sen nyt n√§in kirjallisesti ūüôā.
Kirjoita tänne lisää, kun tunnet tarpeelliseksi. Annamme sinulle myös tätä kautta tukea ja toivottavasti saat samalla sitä voimaa, jota kipeästi tarvitset.

Voimia sinulle!!!! ūüôāūüĎć

Käyttäjä -Anni kirjoittanut 04.04.2011 klo 15:47

kiitos kun vastasitteūüôā

mä oon käyny pitkän aikaa juttelemas vaikka missä paikoissa. en vastusta apua, haluan sitä, mutta välillä pelottaa luottaa ihmisiin. siis aina kun oon kertonu jotain pelkään et siit tehään taas lastensuojeluilmotus. mut on niin monta kertaa "jätetty" et pelkään luottaa, ku aattelen et kohta toiki ihminen lähtee. ei kukaan mua auttais ellei siitä sais palkkaa... no näin. kukapa töitä tekis ilman palkkaa.

kävin mun uuden kuraattorin luona juttelemassa. oon kertonu sille jo aika paljon näit asioita. jotenki vaan alettiin puhua hyväkskäytöstä.. kerroin sille et oon lukenu jostain et miten hyväkskäytetty ihminen käyttäytyy. luin et ymmärtäisin paremmin äitipuoltani, mut löysin tosi paljon itestänikin sellaista käytöstä.. kysyin kuraattorilta et oliskohan mun äitipuolen käytös voinu tarttua muhun tai et jotenkin vahingossa oon matkinu sitä. kuraattori katto mua oudosti ja sano et hyväkskäyttöä voi olla vaikka vaan pusu tai koskettelu vasten tahtoa ettei sen tarvii olla sellasta isoa jollasena mä sen aattelen ja et hyväkskäyttö on lapselle/nuorelle niin järkyttävä asia että se vaan yritetään unohtaa ja ajatella ettei sitä ole tapahtunutkaan jotenkin haudata pois mielestä. sit kuraattori kysy et onko mulla tavallaan "mustia aukkoja" elämässä.. niitä on vaikka kuinka paljon, mutta en pysty uskomaan että mulle ois tapahtunu jotain tollasta se on kuitenki nii iso asia et miten sen pystyis unohtaa.

viime viikonlopun aikana muistin kaks asiaa. toinen on kun olin p√§iv√§koti-ik√§nen. oli ihana aurinkoinen aamu. m√§ olin viel nukkumassa. mun √§iti tuli sanomaan mulle et l√§htee k√§ym√§√§n lenkill√§... vastasin jotain unisani. talossa ei ollut ket√§√§n muuta kun m√§ ja sillon m√§ jostain syyst√§ pelk√§sin olla yksin. her√§sin enk√§ muistanu ett√§ √§iti on lenkill√§. juoksin ymp√§ri taloa h√§diss√§ni, sitten l√§hdin rappuk√§yt√§v√§√§n. mua tuli vastaan kaks 40-50v miest√§. ne kysy multa et miks m√§ oon yksin.. en vastannut. sit ne kutsu mua niiden kotiin... enemp√§√§ en muista. toivon, haluan ja uskon ett√§ olin niin fiksu tytt√∂ ett√§ en mennyt, mutta m√§ en tied√§, ja se mua pelottaakin ūüėĎ‚Ěď

Käyttäjä -Anni kirjoittanut 04.04.2011 klo 15:53

Avulias kirjoitti 2.4.2011 0:44

Minusta tuntuu, että sinun pitäisi päästä asumaan muualle. Eläminen isäsi tai äitisi luona on sinulle liian traumaattista ja ahdistavaa.

yhet sossut sano samaa kun kävin viime viikol. ne sano et tietää muutaman paikan jonne voisin mennä, mut mun täytyy vielä miettiä... onhan se kuitenkin iso muutos ja voisin uskoa että mun äiti ainakin ois mulle vihanen

Käyttäjä shooting star kirjoittanut 06.04.2011 klo 23:57

Hei Anni,

sinun EI tarvitse olla äitipuolesi "raapimapuu" eikä terapeutti. Sinun kuuluu olla nuori, joka elää omaa nuoruuttaan ilman syyllistämistä ja aikuisten maailman huolia.

Onko isäsi yrittänyt puuttua äitipuolesi käytökseen?

Muistathan, että vaikka kuka yrittäisi saada sinut näkemään itsesi huonona ihmisenä - se ei ole totta, etkä sinä ole vastussa kenenkään muiden teoista.

Onko sulla joku läheinen jonka kanssa sinä voisit keskustella näistä asioista? Joku hyvä ystävä tai muu läheinen? Jos ei muuta niin sinun kannattaa yrittää jutella asioista vaikka kouluterveydenhoitajan kanssa.

Kerrot, ett√§ olet ollut tekemisiss√§ sosiaalitoimiston ihmisten kanssa ja he ovat olleet sit√§ mielt√§, ett√§ muualla asuminen voisi olla hyv√§ juttu. Milt√§ se SINUSTA ITSEST√ĄSI -tuntuu - √§l√§ ajattele nyt √§itisi el√§k√§ kenenk√§√§n muunkaan tunteita. Joskus on pakko olla hieman itsek√§s...

Käyttäjä -Anni kirjoittanut 07.04.2011 klo 14:51

hei!
mä juttelen terkalle, kuraattorille, lääkärille, hoitajalle ja joillekki sossuille. ja on mul hyviä ystäviäki joille puhun, mut ei se vaan tunnu auttavan.

Käyttäjä Fugace kirjoittanut 07.04.2011 klo 18:27

Hei!
Olet vielä nuori ja sinun pitäisi elää nuoren elämää! Sinun todellakin pitäisi päästä pois vahingollisesta ympäristöstä. Sossut, kuraattorit, psykologit, lääkärit ja hoitajat ovat täällä auttamassa sinua. He välittävät sinusta ja haluavat parastasi. Se on heidän työtään ja he saavat siitä palkkaa, kyllä. Mutta yritä muistaa, että he aina haluavat parastasi.
Yrit√§ my√∂s muistaa, ett√§ SIN√Ą OLET IHMINEN! ET OLE raapimaapuu! Kukaan ei saa koskea sinuun vahingoittaakseen!
Sinulla on oikeus omaan elämään, oikeus omaan vartaloon ja omiin ajatuksiin.
Sinulla on myös oikeus ottaa tarjottava apu vastaan!
Paljon voimia sinulle! ūüĆĽūüôāūüĆĽ

Käyttäjä shooting star kirjoittanut 07.04.2011 klo 22:15

Hei Anni,

pystytkö sä erittelemään sitä mikä sua "ahdistaa" tilanteessasi eniten?

Milt√§ sinusta ITSEST√ĄSI tuntuisi ajatella tukiperheess√§ tai muussa vastaavassa paikassa asuminen? Kerroit, ett√§ √§itisi olisi vihainen, mist√§ luulisit h√§nen olevan vihainen sinulle?

"Soskut" eivät ole esittäneet turhaan sinulle tukitoimia. Meillä kaikilla on elettävänä yksi elämä - nyt sinun tulee olla hivenen itsekäs ja miettiä mikä on sinulle itsellesi parasta...
‚ėļÔłŹ‚̧ԳŹ

Käyttäjä -Anni kirjoittanut 14.04.2011 klo 20:49

en mä tiedä olen ihan sekaisin kaikesta...
oon alkanu kuulla ääniä ja näkee harhoja.
mä en tiiä mitä mun pitäs tehä, mut jotain kuitenkin nyt äkkiä?!

Käyttäjä Fugace kirjoittanut 15.04.2011 klo 11:29

Sinun pitäisi mahdollisimman nopeasti kertoa äänistä ja näyistä ammattiauttajalle!
Terveydenhoitajalla, kuraattorilla yms on velvollisuus huolehtia nuoresta ja laittaa sinut kunnon avun piiriin!

Käyttäjä -Anni kirjoittanut 15.04.2011 klo 15:20

joo olen kertonut, mut ne vaan istuu siinä ja sanoo että kyllä se ohi menee.
ei kukaan auta.. ei kukaan jaksa v√§litt√§√§. on helpompi odottaa ett√§ m√§ vaan en en√§√§ jaksaūüė≠