Haluan vain että joku tajuaisi

Haluan vain että joku tajuaisi

Käyttäjä VivaSofia aloittanut aikaan 11.09.2021 klo 22:28 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä VivaSofia kirjoittanut 11.09.2021 klo 22:28

Oon 19-vuotias työssä jaksaessani käyvä ja elän kahden kroonisen taudin kanssa. Paskaa vaan kasaantuu koko ajan lisää, ja tää alkaa olla jo aika ironista listata kaikki mistä kärsii.

Oon ollut lapsesta asti masentunut sen jälkeen kun en saanut kokea oikeanlaista lapsuutta ja koko tämä aika mitä muut käyttivät kehittymiseen, minä käytin selviytymiseen. Pääsin eroon siitä tilanteesta karkaamalla, mutta masentuneisuus ja manian tapaiset jaksot ovat kulkeneet mukana nämä 10-vuotta. 

Mulle epäillään ADHDta sekä autismia, mutten meinaa saada apua ja olen ikuisuudelta tuntuvassa jonossa edes terapiaan. 

Mun taudit ja lapsena koettu henkinen pahoinpitely on tehny mun ja ruuan suhteesta tosi vaikean, joko en voi olla syömättä tai sitten en syö. Huono olo ja sekava olo seuraavat päivittäin minne tahansa menenkin ja se suorastaan nolottaa välillä

En ikinä ollut lemppari lapsi, vaikka miltei kasvatin 4 pienempää sisarustani ja yritin aina miellyttää. Nyt masennus ja jaksamattomuuteni tuhoavat ihmissuhteeni, enkä edes jaksa välittää enää.

Tää hyvinvointivaltio huuhaa on mun korville täyttä paskaa, sossut feilas mut, terapiaan on miltei mahdotonta päästä, kukaan ei muka ole ikinä tajunnut että tarvitsisin apua ja nyt on jo myöhäistä, sillä masennuksesta ei tuosta vain parannuta, se on epätasapaino aivoissasi, ei se lähde lääkkeillä tai puhumalla.

Ollaan maailmanonnellisin maa vain koska ne jotka eivät kestä tappavat itsensä sen sijaan, että meille tarjottaisiin oikeaa apua matalammalla kynnyksellä. Tunkevat vain jonnekin yksityiselle tai eristyksiin, paskojen ihmisten ”hoidettavaksi” jos kehtaakin puhua itsetuhoisuudesta tai pahasta olostaan liian avoimesti.