En varautunut tähän

En varautunut tähän

Käyttäjä iJustCant aloittanut aikaan 09.02.2014 klo 21:18 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä iJustCant kirjoittanut 09.02.2014 klo 21:18

Juu olen 17.v ja mulla diagnosoitiin masennusta joskus 7lk lopulla. Se oli järkyttävää aikaa mitä siitä muistan ja silloin satutin itseäni aivan jatkuvaan tahtiin. Joskus 9lk sitten se alko helpottaa,kaikkien psykiatri ja kuraattori käyntien jälkeen,kotonakin tätä asiaa podettiin tosi kauan. Lopetin niiku sitten nämä psykiatrikäynnit,koska tunsin itteni aivan sairaaks,kun lähdin päivästä toisee koulusta käymään niillä.
Nyt sitten oon tässä 6kk sisällä alkanu huomaavani,että alan käyttäytyä samalla tavalla kuin silloin ja en oo iloinen oikeestaan mistään enään ja olen kerran koittanut jo itsemurhaan n. 3.v jälkeen.
Nyt kuitenkin,kun opiskelen ja koulussa on tosi raskasta,poissaoloja ei saa olla ja tehtäviin menee kaikki aika,en halua varata aikaa yhdellekkään psykiatrille. Kun oon tässä iässä,ja masentunut,tunnen olevani aivan erinlainen ja jäisin ihan yksin.
Pitääkö mun hakea apua?😯🗯️ Oon aivan hukassa,mitä jos joudun jättää opiskelut kesken.
Haluaisin vain lentää enkelinä pois,olisiko liikaa pyydetty?

Käyttäjä villikettu kirjoittanut 26.02.2014 klo 21:21

Mun mielestä sun kannattaa hakea apua. Oma hyvinvointi on niin keskeinen asia, ettei opiskelu voi jyrätä sitä alleen. Voisitko mennä vaikka terveydenhoitajalle puhumaan? Sun ei varmaan tarvitse jättää opiskeluja kesken, jos pystyt kuitenkin ihan kohtuudella hoitamaan niitä. Masentuneita nuoria on muitakin, et ole yksin murheidesi kanssa ja sun kannattaa hakea apua, koska ansaitset saada sitä 🙂

Älä tee itsellesi mitään pahaa. ☹️ Sun elämällä on sulle vielä paljon annettavaa, kunhan saat apua ja mielesi alkaa vähitellen parantua. Opiskelujen oravanpyörässä voi helposti uupua, tiedän sen kokemuksesta. Mutta opiskelujen takia ei kannata jättää hakematta apua. Voithan opiskella voimiesi mukaan.

Tsemppiä sulle kovasti! 🙂