Efexor (ja varsinkin sen lopetus)

Efexor (ja varsinkin sen lopetus)

Käyttäjä pikkurapu aloittanut aikaan 26.08.2010 klo 14:20 kohteessa Nuorten foorumi
Käyttäjä pikkurapu kirjoittanut 26.08.2010 klo 14:20

Kuten otsikko kertoo, aiheena Efe.. Tuo ”tehokkain” ja ”parhain” mielialalääke. Ehkä onkin ja monelle se on kyllä auttanutkin, hyvä niin.
Ite nyt pari vuotta ko. nappia mutustanut, hoitoannos ollut vaihdellen 150mg – 300mg.. No nyt se ajetaan alas, aika nopeella tahdilla mielestäni, koska vielä viikko sitten käytin annosta 150mg (joka oli ollut se hoitoannos noin puolisen vuotta) ja tänään olisi ensimmäinen päivä kokonaan ilman. Viikon verran siis käytin 75mg..
Ja tämä olo, voi itku sanon mä.. 😭
Päässä pätkii ja heittää, huimaa ja ajoittain oikeesti pyörryttää. Fyysisesti paha olla, oksettaa. Päätä särkee. Vilun väristyksiä menee monta kertaa tunnissa pitkin kehoa. Maha on ihan sekaisin.
Psykkan mukaan näitä oireita on odotettavissa viikon verran.. Ja nyt eka päivä siitä, emmä tajuu, miten hitossa mä pystyn viikon elää näin..
Saapi kertoo omia kokemuksia, miten tuon napin lopetuksesta on selvinnyt hengissä ja mielellään myös vinkkejä, miten tän olon kanssa pärjäis ees hitusen paremmin… 😯🗯️

Käyttäjä nattirlit kirjoittanut 05.09.2010 klo 21:12

Moikka.

Oikeesti kaksi viikkoa meni just noissa kuvaamissasi tuntemuksissa. Päässä pätki niin, etten päässyt sängystä ylös, oksentelin ja konttasin, kun ei kertakaikkiaan voinut edes nousta pystyasentoon.. ainoa ruuantapainen, jota pystyi jotenkuten syömään oli mehujää.

Lääke oli ollut hyvä, mutta siitä eroon pääsemiseen tarvitsin toisen lääkkeen. En nyt muista, mikä se oli.. mutta sitä otin ja sitä sitten vähensin vähensin pikku hiljaa ja oireet helpottivat ja lopulta se hirveä helvetti oli ohi.

Olikohan tästä mitään apua...

Käyttäjä pikkurapu kirjoittanut 13.09.2010 klo 10:59

Nyt vissiin neljättä(?) viikkoa tuon mömmön lopetus menossa, kunnei sitä kertakaikkiaan pystynyt lopettamaan tuota tahtia, kun lääkäri aluksi oli mieltä. Nyt sitä on sitten puoliteltu 150 -> 75 -> 37,5. Ja tällä hetkellä tuosta 37,5mg kapselista 2/3 osaa.. Tää on ihan pelleilyä, mutta emmä voinut pahimmissa kuvitelmissakaan uskoo, että jonkun "et sä tästä tule riippuvaiseksi" -lääkkeen lopettamisessa menee YLI KUUKAUSI.. 😐
Saa nähdä, mitä sitten about kahen viikon päästä, kun pitäis lopettaa kokonaan, niin tapahtuu.. Kuolema tulee, jos käy sama olo, kuin tuossa viikko kaks sitten..

Käyttäjä heen kirjoittanut 17.09.2010 klo 15:27

Mulla meni tuota lääkettä puoli vuotta, mutta en kokenut siitä mitään apua. Sitten se päätettiin lopettaa.
Mulla lopetettiin se tuosta vain seinään ja samantien alkoi päässä tuntumaan järkyttävältä. En pystynyt ajattelemaan mitään kun oikeesti kolmen sekunnin välein tuli ''sähköisku'' tunne päässä. Makasin sägyllä pari päivää koska en voinut liikuttaa päätä koska heti tuli sähköisku. Valitin lääkärille ja lääke otettiin takas ja pienennettiin annosta. Sit vähän helpotti ja pikkuhiljaa oireet loppuivat.
Hirveää toi lopetus oli, en enää ikinä suostu nielemään yhtäkään efexoria.

Käyttäjä cookie kirjoittanut 17.09.2010 klo 21:30

Itse en ole käyttänyt lääkettä, mutta efexor kuten mielialalääkkeet muutenkin vaikuttaa keskushermostoon. Se ei "koukuta" mut elimistö kokee aikamoisen sysäyksen jos jyrkästi lopetetaan... Se vaatii jo useamman kuukauden annosten vähentämistä. Vähentämällä elimistö ei reagoi niin rankasti siihen mitä on tapahtumassa. Pitäkää vaan pintanne että lääkkeet myös lopetetaan oikein. 🙂

Käyttäjä pikkurapu kirjoittanut 24.09.2010 klo 15:03

Edelleen tätä prkleen lääkettä lopettelen, tänään toka päivä nyt kokonaan ilman hitaan laskun jäljiltä ja olo on helvetti.. Niin kauan, ku makaa paikallaan silmät kiinni, tuntuu, että vois pysyy hengissä, mutta heti jos liikkuu tai siirtelee katsetta, niin kuolema meinaa tulla.. Emmä tajuu miten elimistö ei muka rupee jo oppii elää ilman tätä, kuitenkin toi 1/12 kapselista on jo niin pieni määrä, että ei siinä nyt jumaleissön voi olla enää näin suurta eroo.. 😭