Kädetön olo – kun ketään ei kiinnosta

Kädetön olo - kun ketään ei kiinnosta

Käyttäjä Lallinpoika aloittanut aikaan 17.05.2024 klo 10:30 kohteessa Muisti ja muistisairaudet
Käyttäjä Lallinpoika kirjoittanut 17.05.2024 klo 10:30

Läheiselläni on todettu muistisairaus yli vuosi sitten. Hänen sisaruksistaan yksi on ottanut ”ohjat käsiinsä” siten, että kieltää vanhoja ystäviä tai tiettyjä sukulaisia vierailemasta läheiseni luona, on estänyt puhelimesta yhteystiedot niin, että ei voida soittaa. Käyttää myös läheiseni puhelimen viestisovelluksia ja on lähettänyt viestejä, joista näkee heti että ei ole läheiseni itsensä kirjoittama. Pyrkii estämään muiden ihmisten kanssa keskustelut kahden kesken ja on aina esiliinana. Jotkut, jotka ovat päässeet vierailulle, ovat kertoneet että ilmapiiri oli jotenkin kummallinen. Läheisen sisarus on ajanut vieraita ulos ja jopa fyysisesti työntänyt ulos läheiseni omistamasta asunnosta.

Läheiseni ikävöi tiettyjä ihmisiä ja ihmettelee, kun ei mitään kuulu ja sanoo, että on ikävä istua päivät yksin kotona katsomassa telkkaria. Huoli-ilmoitukset eivät ole johtaneet mihinkään, poliisia ei kiinnosta koska asianomistajarikos, jos sitäkään. Uutisvälineitä ei aihe kiinnosta. Tuntuu, että kukaan ei voi tehdä asialle mitään – paitsi seurata vierestä.

Onko kellään samanlaisia kokemuksia tai vinkkejä, miten läheiseni itsemääräämisoikeuden rajoittaminen ja vieraannuttaminen aiemmista läheisistä ihmisistä saataisiin loppumaan?