Toinen lapsi?

Toinen lapsi?

Käyttäjä Jouhou aloittanut aikaan 29.03.2022 klo 07:24 kohteessa MASI-forum – isien keskustelupalsta
Käyttäjä Jouhou kirjoittanut 29.03.2022 klo 07:24

Ajattelin täältä kysyä olisko joku mun kanssa samaa mieltä. Meillä on vaimon kanssa yksi 5 vuotias poika. Meillä kummallakaan ei ole työpaikkaa tällä hetkellä ja muutenkin elämässä ollut tosi paljon vastoinkäymisiä viimesen 3 vuoden aikana. Mikä ihme naisilla oikein päässä liikkuu, koska vaimo on jo tyyliin 2 vuotta puhunut kuinka haluais toisen lapsen ja on ainakin oman kertoman mukaan ”vahingossa” unohtanut ottaa ehkäisypillerin aina silloin tällöin. Siis vaikka ei ole töitä ja meillä molemmilla vielä ollut psyykkistä kuormittumista tosi paljon lähivuosina. Voiko naisen vauvakuume olla jotain niin hullua että kun yrittää puhua erittäinkin järkevästi että tarvisi ensin ainakin toinen vakituisen työpaikan ja muutenkin elämän vähän enemmän raiteilleen, ennen kun voidaan miettiä toista lasta. Niin alkaa selitys että miksi se toinen lapsi olis niin ihana ja söpö vauvana ym, että siltä unohtuu aivan täysin se että me pärjätään tällä hetkellä ihan ok kun on vaan se yksi lapsi. Jos tähän tulis toinen niin rahat ei riittäis ja meille molemmille tulis lisää kuormitusta ja lääkäri oli sanonut vaimolle että ei saa kuormittua enää yhtään mistään ennen kun saanut lähetteen psykoterapiaan. Välillä mietityttää pystynkö luottamaan, kun sanonut että meinaa lopettaa ehkäisypillerit kokonaan. Tässä on yksi esimerkki siitä kuinka naiset ajattelee tunteilla ja ite yrittää järkeillä ettei vielä kannata. Saan ehkä tästä kuraa niskaan, mutta ei vaimo muista niitä unettomia öitä ja rahattomia kausia. Muistaa vaan ne hyvät ja kivat hetket vauvavuosista. Onko yleistä että nainen vaan lopettaa ehkäisyn ja odottaa koska himot nousee niin pilviin ettei sitten loppujen lopuks edes ajattele ku ollaan jo täydessä toiminnassa ja uskoo ettei se nyt varmaan tästä kerrasta tuu raskaaks😅 Miks mun vaimo ei voi kuunnella kun ollaan puhuttu että ei vielä tässä elämänvaiheessa. Itsekin haluan toisen lapsen ja toivon että tilanne olis otollinen tässä parin vuoden sisään. Mutta ei vielä! Miten puhun järkee ja voinko luottaa että syö pillerinsä eikä lopeta salaa. En uskois että tekee niin, mutta voiko vauvakuume olla naisella niin paha että kaikki rationaalinen ajattelu katoo? toivottavasti saa nyt jotain selvää tästä tekstistä🤔😅

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 29.03.2022 klo 08:44

Kiitos kirjoituksestasi ja täytyy sanoa tämän olevan meidän työssä semmoinen ilmiö, että tulee vastaan kyllä ajoittain.

Ja kyllä tilanne näyttäytyy  puolisoiden kertomuksissa siten, että heidän mielestään "rationaalinen ajattelu katoaa".

Paha mennä aina ulkoapäin neuvomaan, mutta joka tilanteessa on hyvä pyrkiä järjestämään mahdollisimman rauhallinen tilanne keskustella asiasta faktojenkin kautta ja pyytää puolisolta myös näkemystä mainitsemiisi huolenaiheisiin. Mainitsit myös lääkärin näkemyksen ja se edustaa asiantuntijuutta, joka ei toisaalta leimaudu sinuun, niin sen esiin nostaminen ulkopuolisen näkemyksenä voi olla hyvä keino myös.

Itse ajattelen niin, että kun perheessä on kaksi tasavertaista aikuista ja vastuu jaetaan perheen tilanteesta puoliksi. Nyansseista jokainen pariskunta perhetilanteissa tekee erilaisia ratkaisuja tietenkin. Samankaltaisia tilanteita on tullut vastaan myös muilla elämänalueilla siten, että toinen vanhemmista "haukkaa liian isoja palasia" ja eletään vaikkapa yli varojen. Klassinen esimerkki on vaikkapa liian kalliit varusteet lapselle, jotka luovat mielikuvan hyväksi ja turvalliseksi mielletystä kasvuympäristöstä, vaikka ovat vain materiaa. Parasta kasvuympäristöä vanhemmat tarjoavat turvallisuuden ja luotettavuuden kautta mielestäni.

Jos koet, että toinen lapsi tässä elämäntilanteessa vaarantaisi teidän perheenne hyvinvoinnin, on sinulla täysi oikeus pitäytyä näkemyksessäsi mielestäni. Huolista on myös mahdollista käydä keskustelua oman kunnan palveluiden puitteissa. Joskus ulkopuolinen taho voi toimia tasapainottavana tekijänä keskusteluissa perhe-elämästä ja mahdollistaa kummankin vanhemman näkemysten tasavertaisen ilmaisun.

Toivottavasti tähän tulee vastauksia muiltakin. Näin tähän kohtaan ja tsemppiä! Aina voi ottaa yhteyttä meihin myös soittamalla/spostitse, jolloin on mahdollisuus pureutua asiaan konkreettisemmin. http://www.miessakit.fi