Miksi puoliso esittää superäitiä?

Miksi puoliso esittää superäitiä?

Käyttäjä HouHou aloittanut aikaan 19.11.2020 klo 21:06 kohteessa MASI-forum – isien keskustelupalsta
Käyttäjä HouHou kirjoittanut 19.11.2020 klo 21:06

Meillä kohta 4v poika kotona ja puolisoni on omaksunut ainakin kaikki äitiyteen liittyvät hommat.. Mä oon niinku vähä unohtunut taka alalle ja assistentiksi meidän suhteeseen.. Miksi esim seksin harrastaminen on niin vaikeeta aloittaa.. Se on joko vaikka tai ihan sama jos kysyn että olisko tänään jotain säpinää.. Tuntuu että puolison tärkein asia eli meidän poika vie kaiken ajan ja ei millään muulla ole väliäkään.. Ollaan puhuttu esim seksistä että pitäs vähä useemmin, ku sen jälkee juttukin luistaa paremmin..mutta ei vastakaikua saa.. Kyllä sitä seksiä tulee harrastettua mutta se on aina meikän alote tai muute voidaan olla vaikka kk ilman.. Onko tää nyt ihan järkevää että puolisolla ei ole aikaa enää meidän kahdenkeskisiin juttuihin, ku nykyään kaikki pitää tehdä perheenä..?Haluaisin edes vähän aikaa päivästä kuvitella että ollaan vaan me 2..niinku silloin joskus.. 

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 30.11.2020 klo 08:11

Tämä on varmasti monelle tuttu tilanne parisuhteessa lapsiperheessä. Mielestäni yhteisen ajan järjestäminen ja aikuisten välinen keskustelu on lähtökohta, jota ei voi sivuuttaa missään tilanteessa. Erilaisiin oppaisiin ja niiden kautta puheeksi ottamisen tapoihin kannattaisi kenties myös tutustua. Parisuhteesta on runsaasti materiaalia kirjoitettu, joten uskon että löydät itsellesi sopivia paketteja netistä.

Vietä aikaa lastesi/lapsen kanssa ilman lasten äitiä myös. Näin saat paremmin luotua suhdetta lapseen, lapsen äiti saa omaa aikaa ja samalla hän myös näkee että kuvaamasi tilanne "assistentista" ei pidä paikkaansa. Eli kun lasten äiti näkee että isällä menee lasten kanssa hyvin, se vähentää hänen stressiään (jos tässä sitä oli) ja samalla oletuksena on positiivisten ajatusten herääminen miehen kyvystä huolehtia lapsista. Ja menee aikuisten välisissä suhteissa sitten miten tahansa, on lasten kanssa vietetystä ajasta hyötyä tulevina vuosina joka tapauksessa. Tämän neuvon olen antanut aika usein ja sen takana kyllä kehtaan seisoa "missä tahansa".

 

Erilaiset parisuhdeneuvontaa tai -terapiaa tarjoavat palvelut ovat myös tutustumisen arvoisia. Monessa kunnassa on näitä tarjolla, ellei jopa ole ihan lakisääteistä toimintaa kuntien järjestettäväksi, tiedä häntä. Seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksilla on pitkät perinteet ja palvelua tarjotaan ylipäänsä aika monelta taholta ja oman paikkakunnan perheneuvolasta voi saada palvelusetelin näihin.

 

Jos ei täällä ala keskustelua esiintyä, niin myös esim. Facebookin Miestenhuone-ryhmässä saatat saada hyviä vastauksia.

Josko näillä eteenpäin!