Isien keskustelupalsta – ylläpidon kommentit ja ajankohtaisuudet

Isien keskustelupalsta - ylläpidon kommentit ja ajankohtaisuudet

Käyttäjä Masi_Miessakit aloittanut aikaan 12.02.2019 klo 09:49 kohteessa MASI-forum – isien keskustelupalsta
Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 12.02.2019 klo 09:49

Isien keskustelupalsta mahdollistaa miesten keskinäisen ajatusten vaihdon, sisältää isien omia kirjoituksia, työntekijöiden kommentteja sekä hyödyllistä tietoa isyydestä ja masennusoireista.
Tahdoimme tätä perustettaessa kuitenkin laajentaa näkökulmaa myös pikkulapsiperheissä esiintyvän masennuksen ulkopuolelle ja tarjota isille keskustelualustan kaikkiin aiheisiin, joita isät itse kokevat tärkeiksi. Täällä saat siis keskustella asioista, jotka sinua askarruttavat ja et esimerkiksi lähisuhteissasi näihin saa vastakaikua.

Työntekijöitä on kaksi ja otamme kantaa aina mahdollisuuksien mukaan keskusteluun ja koitamme jotain mielestämme järkevää näkökulmaa nostaa asioissa esille. Keskustelupalsta on osa Masi-hanketta, joka tarjoaa apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä. Tukimuotoja on tämän palstan lisäksi yksilö- ja ryhmäkeskustelut (Tampere, Lahti, Helsinki) sekä puhelin- ja sähköpostineuvonta. Täältä saat meidän yhteystietomme: https://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/masi-hanke

Miessakit ry on vuodesta 1995 pitänyt huolta miesten elämää tukevien yksilöllisten, yhteisöllisten ja yhteiskunnallisten rakenteiden vahvistamisesta parantaakseen miesten kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Henri Hyttinen, hankekoordinaattori & Ilmo Saneri, isätyöntekijä, työnohjaaja

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 4 vuotta, 11 kuukautta sitten. Syy: Kirjoitusvirhe
Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 15.05.2019 klo 10:32

No niin, ensimmäiset "rohkeat ovat rokkansa syöneet" ja forumille on alkanut tulla isien omia tekstejä. Kiitos niistä! Kovasti kannustan kaikkia lukijoita kertomaan oman tarinansa, sillä juuri elämän- ja perhetilanteiden laaja kirjo tekee tästä mielenkiintoista. Ryhmissäkin toisistaan poikkeavat tarinat tuovat osallistujille perspektiiviä tarkastella elämäänsä ja näkemään myös omassa tilanteessa niitä valoisia puolia. Jokainen tarina on omanlaisensa ja arvokas itsessään.

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 24.06.2019 klo 14:28

Tietoa tulevista Masin kuvioista

Elokuussa avataan koulutushaku tulevaan chat-palveluun!

Chat-palvelun myötä vertaistuki on tarjolla viikottain. Koulutamme vertaismiehiä syksyn aikana päivystäjiksi marraskuussa 2019 avattavaan palveluun. Vastaajat ovat aivan tavallisia isiä, joiden kanssa on mahdollista keskustella pikkulapsiperheen elämästä ja siitä nousevista aiheista luottamuksellisesti ja anonyymisti riippumatta oman paikkakunnan palvelutarjonnasta.  Tarkemmin tietoa tulossa elokuussa!

 

Syksyllä alkaa taas Masi-ryhmä Lahdessa, päivämäärät tarkentuvat alkusyksystä. Yhteyttä voi ottaa suoraan ryhmänohjaaja Ilmo Saneriin, ilmo.saneri@miessakit.fi tai 050 511 3361.

 

Tähän mennessä forumia luettu 800 kertaa aprillipäivän avauksen jälkeen, hienoa! Masi päivystelee vielä tämän ja ensi viikon ennen kesälomia. Palaamme töihin 5.8.2019.

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 16.08.2019 klo 08:27

Haemme vapaaehtoisia isille suunnatun chat-palvelun päivystäjiksi!

Ilmoittautuminen avattu koulutukseen: Isien chat, MASI-hanke.

Haluatko auttaa muita isiä? Haluatko olla mukana tukemassa heitä vanhemmuudessaan ja ennaltaehkäisemässä mieliala- ja masennusoireiden vaikutuksia isyyteen? Tule mukaan chat-päivystäjäksi!

Syksyn haku: ilmoittaudu mukaan 30.9. mennessä.

Tässä linkki koulutusilmoitukseen!
https://www.miessakit.fi/fi/ajankohtaista/?a=viewItem&itemid=7818

  • Muokattu kirjoittajan toimesta 4 vuotta, 8 kuukautta sitten. Syy: kirjoitusvirhe
  • Muokattu kirjoittajan toimesta 4 vuotta, 8 kuukautta sitten. Syy: kirjoitusvirhe
Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 13.09.2019 klo 12:21

Masi avaa vapaaehtosivetoisen chat-palvelun 30.10. keskiviikkona klo 21.00. Koulutukseen on tullut yhteydenottoja sen verran että ainakaan niistä ei jää palvelun käynnistys kiinni. Lisää infoa lähempänä.

Chat on auki kerran viikossa keskiviikkoisin klo 21.00-22.00. Palvelussa käyttäjät voivat keskustella koulutetun vapaaehtoisen kanssa omasta tilanteestaan ja saada lisää perspektiiviä elämäntilanteeseensa. Tämä on anonyymi ja ilmainen palvelu.

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 15.04.2020 klo 13:07

https://www.miessakit.fi/2020/04/07/miessakkien-palvelut-saatavilla-kattavasti-etayhteyksin/

 

Koronavirusepidemian ajan kriisi- ja muut palvelumme (yksilö- ja paritapaamiset) toteutetaan etäyhteyksin. Videovälitteisesti työskennellessä käytämme Teams-sovellusta, joka toimii tietokoneella sujuvasti selaimenkin kautta eli itse ohjelmaa ei tarvitse asentaa. Teams toimii myös älypuhelimissa. Edellä mainitun lisäksi voidaan työskennellä perinteisesti puhelimitse. Näillä työkaluilla huolehdimme asiakastyöskentelyn tietoturvasta. Tähänastisen asiakaspalautteen perusteella etätyöskentely kanssamme on koettu varsin helpoksi ja toimivaksi tavaksi käsitellä mieltä painavia asioita.

Chat-palvelumme Tukinetissä jatkuvat normaalisti. Erosta Elossa -chat järjestetään maanantaisin klo 21-23 ja MASI-chat, jossa tarjotaan apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä, toteutetaan keskiviikkoisin klo 21-23.

MIESluuri numerossa 044 751 1310 päivystää nyt huhtikuun ajan sekä tiistaisin että torstaisin klo 18-22. ISÄluuri numerossa 044 751 1332 on avoinna arkisin klo 9-16, vastaajana toimii Miessakkien päivystävä isätyöntekijä.

Muista myös verkkokurssimme hyväkysymys.fi -alustalla: Lähisuhdeväkivallan ehkäisykurssiMASI-kurssi miehille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä ja Isäkurssi 1.

Näinä arkoina aikoina tilanteet saattavat kiristyä, joten älkää epäröikö ottaa yhteyttä!

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 15.02.2022 klo 11:14

MASI-toiminta palaa kehiin kevään 2022 aikana ja samalla tämäkin keskustelualue taas virkoaa. Jatkamme MASI-chatin palveluita myöskin, kunhan saadaan hommat käyntiin ja vapaaehtoiset rekrytoitua sekä koulutettua. Jos koet poltetta aiheeseen, voit tiedustella asiasta Henri.Hyttinen@miessakit.fi. Samalla jatkamme myös kasvotusten ja verkkovälitteisesti tapahtuvien tukipalvelujen toteuttamista yksilö- ja ryhmämuotoisesti. Näistä tiedotamme tarkemmin yhdistyksen kotisivuilla osoitteessa http://www.miessakit.fi .

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 06.05.2022 klo 14:26

MASI-chatin vapaaehtoisrinkiä täydennetään elokuun koulutuksessa. Mukana on ollut alusta lähtien 4 hienoa herrasmiestä ja nyt avoimien ovien politiikka mahdollistaa porukkaan mukaanpääsyn. Helppoja tyyppejä itse kukin, tehtävät selkeitä, asia tärkeä, työnohjausta annetaan niin hankaliin kuin helppoihin tilanteisiin. Katso lisää tietoa tuolta linkin takaa:
MASI | Chat-vertaisauttajakoulutus 20.8. 2022 | Miessakit Ry

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 06.09.2022 klo 08:37

Meitä lähestyi Mielenterveyden keskusliitto kurssitarjontaa esittelemällä. Siellä oli tämänkin palstan lukijoille potentiaalisia sisältöjä. Ilmaisia tietenkin.

Tässä listaus syksyn tarjontaan:

Syksyn kursseilla annetaan tilaa tunteille | MTKL

 

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 05.01.2023 klo 09:58

Vuoden 2023 kevätkauden MASI-ryhmiin on ilmoittautuminen käynnissä.

Linkin takaa lisätietoa. https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/masi/masi-vertaisryhmat/

 

Käyttäjä Masi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 25.10.2023 klo 10:45

Tänne ei ole tullut päiviteltyä viime aikoina ihmeempiä. OIlut hiljaista mutta se on vain pintaa. MASI-toiminta on tänä vuonna tavoittanut enemmän miehiä kuin koskaan aiemmin. Yksilö- ja ryhmätapaamisten määrä on suurempi kuin aiempina vuosina ja onpa MASI-chat myös nostanut tasoaan.

Eli vaikka tällä forumilla on ollut hiljaista, tätä edelleen seurataan ja jokaiseen viestiin vastataan. Forumin ja Chatin rinnalle tuli vuosi sitten myös MASI-tukisuhde, joka on anonyymi kirjeenvaihtoväylä, jos ei halua tekstejään kaiken kansan silmiteltäväksi. MASi-tukisuhteen löydät täältä: https://tukinet.net/teemat/masi-tukisuhde/tukisuhteet/

 

Älä hyvä mies jää yksin kantamaan huoliasi.