Vertaistukihenkilöksi? – koulutus Helsingissä!

Vertaistukihenkilöksi? - koulutus Helsingissä!

Käyttäjä Keturi_Miessakit aloittanut aikaan 13.03.2017 klo 15:02 kohteessa Erosta Elossa – erokeskustelua miehille
Käyttäjä Keturi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 13.03.2017 klo 15:02

Erosta Elossa -tukihenkilökoulutus eromiehille (EETU) | HKI

Miehet jäävät erotilanteessa usein aivan yksin. Itse eron kokenut, tehtäväänsä koulutettu vertaistukihenkilö tukee eromiehen jaksamista, kuuntelee ja neuvoo käytännön asioissa. Tarvittaessa tukihenkilö voi olla mukana vanhemmuuteen liittyvissä sopimusneuvotteluissa.

Koulutus sisältää kaksi 6 tunnin jaksoa, jotka pidetään kahtena lauantaina kahden viikon välein. Koulutus käsittää mm. seuraavia elementtejä: mies ja ero, erotukeminen, tukihenkilötoiminta ja kriisiauttaminen. Oppimismenetelminä ovat luennot, tilanneharjoitukset, ryhmätyöt, itsenäiset tehtävät ja oppimispäiväkirja.

Koulutukseen voi osallistua asuinpaikasta riippumatta ja koulutuksen käyneet toimivat tukihenkilöinä omilla paikkakunnillaan.

Hyödyt osallistujalle

Koulutuksen jälkeen henkilöllä on perusvalmiudet toimia ero-miehen vertaistukijana. Hän ymmärtää ja osaa käsitellä entistä paremmin paitsi tuettavan myös omia tunteitaan. Tukihenkilöllä on takanaan oma eroprosessi. Toisen eromiehen auttaminen voi olla itselle erittäin myönteinen kokemus.

Kenelle

Omasta eroprosessistaan tasapainotilan saavuttanut mies, joka on aidosti kiinnostunut vapaaehtoisesta auttamistyöstä. Koulutusryhmän koko on enintään 8. Koulutukseen hakeneet haastatellaan ennen valintaa.

Aika ja paikka

Lauantai 29.4.2017 klo 10.30 – 16.30 ja lauantai 13.5.2017 klo 10.30 – 16.30. Miessakit ry:n toimitilat Annankatu 16 B 28, 00120 Helsinki

Kouluttajat

Kari Vilkko, erotyöntekijä (vastaava kouluttaja).

Hinta

Koulutus on osallistujille ilmainen.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Kari Vilkko, erotyöntekijä, 044 751 1341, kari.vilkko@miessakit.fi

Haastattelut sopimuksen mukaan.

http://www.miessakit.fi/fi/toimintamuodot/erosta_elossa/eetu-tukihenkilotoiminta/eetu-koulutus__helsinki

Käyttäjä Serpentiini kirjoittanut 13.03.2017 klo 19:14

Olen nainen ja kommentoin tähän nyt ihan ulkopuolisena, mutta jäin ihmettelemään millaista tukihenkilönä toimiminen olisi. Annetaanko vertaistukea verkossa, puhelimessa vai kasvokkain? Kuinka paljon siihen menee aikaa? Miten pitkäksi ajaksi täytyy sitoutua jne.

Käyttäjä Keturi_Miessakit (Työntekijä) (Miessakit ry) kirjoittanut 17.03.2017 klo 16:39

EETU tukihenkilöt toimivat pääosin livenä ja juttelevat esim.kahvilassa tuettavan kanssa kolmen kerran sarjoissa. Yksi tapaaminen kestää noin tunnin ja tapaamiset ovat noin viikon välein. Tavoitteena on että tukihenkilö kulkee vierellä pahimman kriisin ajan ja tuettava saa turvallisen paikan puhua pahaa oloaan pois. EETut eivät siis ratko isoja ongelmia, vaan siis kuuntelevat ja rohkaisevat henkisesti. Tukisuhteita on omien voimavarojen mukaan, yleensä yhdestä neljään vuodessa. Osa EETUista on kouluttautunut myös tänne Tukinetiin chat päivystäjiksi. EETUja on ympäri maan noin viisikymmentä. Yhteyden heihin saa toiminnan ohjaajan kautta: http://www.miessakit.fi