hei,
itellä on ollut aitiopaikka muuttaa ´lapsuuden kesämökkipaikkakunnallle´ aikuisena ja yrittäää löytää sieltä oma jalansija, työ, harrastukset. Ja se ole ollut mikään ´helppo nakki´.
Esim. naapurin ´kiva pienen maaseutu-paikkakunnansetä´ on tänä päivänä tuntunut erittäin markkinointihenkiseltä mökkivuokraajalta, jota ei oikeasti kiinnosta tuttavuus, vaan se, että saa sievoisen säännöllisesti summan tuloja. Itestäni tuntuu siltä, että lapsuuden setien ja tätien, joita tänä päivänä tapaan, se vieraskoreus onkin ollut huomattavissa määrin kaksinaismoralismia . Ja se huono puoli humpsahtaa ädeiltä ja sediltä esiin aika nopeasti ja asioissa, joissa oma etu tai elinkeino on kyseessä.
Toisaalta on oppinut itsekin ittensä puolustamista johtuen siitä, että olen huomannut sen. En pelkää ristiriitoja ja tiedän, että elämä(ni) voi olla kamppailua. Siedän näköpiirissäni erilaisia ihmisiä - en vain niitä, jotka kulkevat oman nurkkani ja oman pellonpientareen tai rapunoven väliä (tosin tänä päivänä en asu maaseudulla , vaan lähikaupungissa).
Näen ´hahmoissa´ selvemmin huonot puolet ja hyvät, jos niitä on . Itse asiassa näen ihmisuhteet tänä päivänä eri kulttuuristen ryhmien monikulttuurisina kiistelyinä ja kinoina kulttuurisista asioista. Näen ne poliittisina suhteina, joissa on epätasa-arvoa, syrjimistä jne. En tunne tar vetta jakaa sieluni maisemaa kahteen eri osaan, kaupunkiin ja maaseutuun.
Kuvani on ehyt.