ykisnäissyys

ykisnäissyys

Käyttäjä TURE aloittanut aikaan 23.12.2023 klo 20:28 kohteessa Apua, mikä ihmissuhde!
Käyttäjä TURE kirjoittanut 23.12.2023 klo 20:28

miten saada ystäviä??? kerotkaat?

Käyttäjä Eija H (Työntekijä) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 24.12.2023 klo 15:17

Sepä onkin tärkeä kysymys! Me lähes kaikki ihmiset tarvitsemme ystäviä tai ainakin yhden ystävän. Jos ei oikein itse pääse tai voi mennä paikkoihin, joissa voisi tutustua ihmisiin, voi turvautua järjestön apuun. SPR:llä on ystävätoimintaa eri puolilla maata. Oman paikkakunnan paikallisosastoon voisi ottaa yhteyttä ja kysyä, kuka on ystävätoiminnan koordinaattori. SPR:n ystävät ovat luotettavia ja tehtävään lupautuneita tavallisia ihmisiä, jotka haluavat tutustua ja tavata ystävää kaipaavia. Heissä on monenikäisiä miehiä ja naisia, joten koordinaattorilta voi jopa toivoa, millaisen ystävän haluaisi. Myös ainakin Eläkeliitolla on Apusia ikäihmisille. Heihin saa myös yhteyden paikallisen yhdistyksen toimijoihin yhteuyttä ottamalla.

Mutta jos vain pääsee paikkoihin, joissa voi tavata ihmisiä ja omaa ulospäinsuunteutuneisuutta, kannattaa olla itse rohkea aloittamaan jutustelua. Ihmiset usein ilahtuvat, kun joku aloittaa juttelun.

Joulu ja muut pyhäpäivät ovat monille todella raskasta aikaa, jos kokee itsensä yksinäiseksi. Silloin voi soittaa vaikka kriisipuhelimeen p 09 25250111, jotta jaksaa pyhien yli.

Mahtaako tästä nyt olla apua ystävän löytämiseen tai yksinäisyyden torjuntaan?