Seksuaalisuudesta ahdistuneisuus¿

Seksuaalisuudesta ahdistuneisuus¿

Käyttäjä Rein aloittanut aikaan 14.10.2021 klo 11:22 kohteessa Apua, mikä ihmissuhde!
Käyttäjä Rein kirjoittanut 14.10.2021 klo 11:22

En tiiä kuuluuko tää tänne mutta oon tosi pitkään miettiny, että ainakun lähennyn ihmistä tarpeeksi ja jos ne saa tunteita mua kohtaan ahdistun jotenkin todella paljon ja saatan vaan syrjäyttää ne vaikka tykkäisin niiden seurasta. Jotenkin ainaku miettii tunteita, seurustelua tai läheistä kosketusta niin vatsanpohjasta ottaa epämukavalla tavalla joka kerta ja ahdistus nousee, en osaa sanoo oonko aro, a seksuaali, vai vain siinä vaiheessa ja vaikka yritän olla miettimättä sitä liikoja, se vaan tulee koko ajan ylös kun kaverisuhteita sitee ihmisten kanssa joiden love language on kosketus.

Käyttäjä Maisa_T (Vapaaehtoinen) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 20.10.2021 klo 14:57

Läheisyyteen liittyy monenlaisia tunteita. Yhteys toiseen ihmiseen on eräs tärkeimpiä tarpeitamme. Tähän yhteyteen kuuluu tarve tulla ymmärretyksi, tarve kuulua muihin ihmisiin, olla osana toista edes hetken. Samoin siihen kuuluu myös fyysinen tarve olla lähellä toista ihmistä, koskettaa ja tulla kosketetuksi. Vaikeus on siinä, että päästäessämme toisen ihmisen lähelle itseämme myös alttiutemme tulla haavoitetuksi kasvaa. Ja sitä emme halua mistään hinnasta! Jos kerran tai useamminkin koemme pettymyksen ihmissuhteissamme tulemme varautuneiksi, emmekä enää ole halukkaita paljastamaan sisimpäämme.

Läheisyyden pelon taustalla voi olla jokin huono kokemus menneisyydessä tai jo aiemmin koettu trauma. Niiden selvittely onnistuu parhaiten ammattiauttajan kanssa.