Oma mieli vihollisena

Oma mieli vihollisena

Käyttäjä lomamieli aloittanut aikaan 17.08.2023 klo 12:29 kohteessa Apua, mikä ihmissuhde!
Käyttäjä lomamieli kirjoittanut 17.08.2023 klo 12:29

Rasittaa kierre joka kulkee jotakuinkin näin: Tapaan uuden ihmisen: Alan viettämään henkilön kanssa aikaa: Kun en vietä aikaa henkilön kanssa mietin päässäni jatkuvasti miten täydellinen tämä henkilö on ja miten hän tekee minut onnelliseksi: Henkilö käyttäytyy normaaliin tapaan (eli ei täydellisesti): Henkilön näkeminen tai ajatteleminen johtaa paniikkikohtaukseen.
Tällaisia ihmissuhteiden kierteitä on ollut paljon elämäni aikana enkä osaa vaikuttaa tähän mitenkään, enkä myöskään tiedä miten lähtisin avaamaan/korjaamaan tilannetta.

Käyttäjä Maisa_T (Vapaaehtoinen) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 18.08.2023 klo 15:29

Uuden mielenkiintoisen ihmisen tapaaminen herättää monenlaisia tunteita: toiveita antoisasta seurustelu suhteesta, ystävyydestä ja mahdollisesta syvällisestä pari suhteesta. Uuden mahdollisen kumppanin tapaaminen herättää myös pelkoa suhteen epäonnistumisesta  ja pettymyksestä.

Tosi hyvin tunnistat myös sen, että tapaamamme ihmiset eivät oikeasti ole täydellisiä ja  meissä kaikissa on monenlaisia puolia. Olet myös huomannut miten sama pelon täyttämä kaava mielessäsi toistuu kerta toisensa jälkeen. Panikoit kun kumppani ei olekaan aivan sellainen kuin toivoisit. Kyse voi olla myös siitä, että pelkäät ettet itse olekaan täydellinen tai vielä enemmään - kelpaanko tuolle ensi alkuun niin täydelliselle kumppanille.

Vanhat kokemukset omasta arvosta tai arvottomuudesta nousevat pintaan monin tavoin. Epäonnistumisen ja hylkäämisen tunteet osuvat syvälle ja vaikuttavat myös tiedostamatta suhteisiimme ja reaktioihimme aikuisenakin. Mielenterveyden ammattilaisen kanssa voisit pohtia tilannettasi turvallisesti ja sitä kautta löytää vahvuuksia uusiin suhteisiin.