Oma itsekkyys

Oma itsekkyys

Käyttäjä xtreme aloittanut aikaan 07.04.2021 klo 13:08 kohteessa Apua, mikä ihmissuhde!
Käyttäjä xtreme kirjoittanut 07.04.2021 klo 13:08

Ongelmani on, etten lainkaan osaa asettua kumppanini asemaan ja näen kaikki asiat ainoastaan omasta näkökulmastani. Jos kumppanillani on murheita, koen niiden olevan minun syytäni ja että kumppanini syyttää minua. Saan kaikesta hirveän shown aikaan ja loukkaannun pienistäkin huomautuksista. Joskus tulkitsen viattomat kysymyksetkin hyökkäykseksi minua kohtaan. Jos kumppanini kysyy esimerkiksi, veinkö roskat, saatan raivostua että olen hänen mielestään p*ska ja kelvoton, kun en ole niitäkään saanut vietyä. 

Tiedän, että vika on omassa itsekeskeisyydessäni ja minun on nyt helppo ajatella, että pitää vain ajatella toista ja ymmärtää, ettei kaikki pyöri minun ympärilläni. Miksi se ei sitten onnistu arjessa? Miksi kaikki pitää vetää heti syvään päätyyn ja tehdä kaikesta ongelma. Olen hukassa ja pilaan ihan kohta koko liittoni.

Käyttäjä tuomicar kirjoittanut 09.04.2021 klo 14:48

Mulla on samanlainen miesystävä, ja täytyy sanoa, että se on vaikuttanut niin etten enää puhu kaikista asioista, koska en jaksa sitä mitä siitä seuraa. Ollaan joskus asiasta juteltu, ja hän sanoi, että se johtuu jotenkin siitä, että hän kokee kaikki sanomiset syytöksenä, että hän on huono, ja se sitten voi johtaa hylkäämiseen. Hylkäämistä hän pelkää kaikista eniten

Käyttäjä Maisa_T (Vapaaehtoinen) (Maaseudun tukihenkilöverkko) kirjoittanut 10.04.2021 klo 12:17

Ihmismieli on aika  erikoinen sikäli, että vaikka tiedämme toimivamme hassusti sitä on erittäin vaikea muuttaa. Eli toimintaamme ohjaa syvemmät tunteet, jotka tilanteen tullen kumpuavat esiin ja saavat meidät toimimaan jopa järjen vastaisesti. Tuomicar kirjoitit, että miesystäväsi pelkää hylkäämistä. Samoin xtreme puhut syyllisyydestä ja kelvottomuudesta.

Meillä jokaisella on kuitenkin aina mahdollisuus uusiin ja toivottavasti parempiin kokemuksiin. Toisen hyviä puolia voi arvostaa ja siten vahvistaa hänen käsitystään ihan hyvänä ihmisenä. Puolisolle voi kertoa myös vaikeista tunteista -  ihan samoin kuin tässä. Se voi tuntua uhkarohkealta mutta  usein rehellisyys ja tunteiden ilmaiseminen ovat avain lähentymiseen.